20. 11. 2010 | Pavel Buňat

Havlíčkobrodská ofenzíva je k nezastavení, Němec už vládne ligové produktivitě

Zbraní číslo 1 je pro Havlíčkův Brod v této sezoně jednoznačně útok. Rebelové střílí góly jak na běžícím pásu, a výrazně tak převyšují ostatní prvoligové týmy. Žádný tým ještě nepokořil hranici 80 branek a žádný tým nemá v elitní čtyřce hráčů ligy hned tři zástupce ze svých řad. Havlíčkův Brod stále drží čtvrtou příčku v prvoligové tabulce a díky mocné ofenzivě se žene stále dopředu.

Nejvíce gólů

Svěřenci Petra Nováka a Jaroslava Benáka předvádí hokej, který se snad musí líbit každému. Zápasy, v nichž figuruje Havlíčkův Brod, totiž letos patří mezi gólově nejzajímavější. Borci z Vysočiny sice mají slabší obranu, která jistě dělá trenérům vrásky na čele, vše ale napravují skvělým útokem. O góly tak nouze v žádném případě není. Už 82 branek během 20 zápasů dokázali hráči Brodu vsítit svým soupeřům, v tomto ohledu jsou jasně nejlepším týmem první ligy. Žádný celek totiž ještě hranici 80 gólů nepokořil, přiblížili se jí prozatím pouze hokejisté Ústeckých Lvů, kteří skórovali 75krát. Třetí jsou aktuálně se 68 brankami Severočeši z Chomutova, čtvrtá je Jihlava (62 gólů) a pátá Kadaň (60).

Němec vládne 1. lize

Po osmi-gólovém výprasku, který v Kotlině utrpěly Litoměřice, se směrem vzhůru v prvoligové produktivitě výrazně posunuli hráči Havlíčkova Brodu. Především pak Vojtěch Němec, který má nyní na kontě 30 kanadských bodů (10+20), což jej vyneslo až na samotný vrchol ligové produktivity, kde sesadil Oldřicha Bakuse z Jihlavy, jenž má na kontě o bod méně. 29 bodů nasbíral také Miroslav Třetina (12+17), patří mu tak průběžně třetí místo. A na místo čtvrté se po úspěšném utkání posunul Václav Meidl, jenž má na kontě 23 bodů za 12 gólů a 11 nahrávek, a to odehrál o dvě utkání méně. Havlíčkův Brod má tak v týmu nyní prvního, třetího a čtvrtého nejproduktivnějšího hráče ligy. K úspěšné sezoně mají mezi útočníky dále našlápnuto třeba Jan Knotek, Jiří Ondráček či Martin Zábranský.

Šenkeřík útočí na post nejlepšího obránce ligy

Mládežnický reprezentant, obránce Petr Šenkeřík odehrál letos pouze 14 zápasů, dokázal v nich však nasbírat 12 bodů (5+7). Aktuálně mu patří druhé místo v produktivitě mezi obránci, první je stále berounský Jaroslav Nedvěd, který si přišel k 14 bodům. Odehrál však všech 20 zápasů. Dvanáct bodů nasbíral i kapitán týmu Marian Morava (1+11), jenž také ještě nevynechal ani jedno utkání. Prozatím mezi beky setrvává na čtvrtém místě.

Zda gólová pohoda Rebelům vydrží i nadále, uvidíme ve středu 24. listopadu, kdy vyzvou Kadaň, a v sobotu 27. Listopadu, kdy je v Kotlině na programu regionální derby s Třebíčí.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu