17. 11. 2011 | Luboš Vácha

Na plný plyn se po pauze rozjíždí i juniorská liga

Také juniorská liga měla čtrnáctidenní přestávku. Je tedy nutno nezahálet a pokračovat v lize dál. V pátek svěřenci kouče Adama odjíždějí bojovat na led kolínských Kozlů, kde to nebudou mít vůbec lehké. Snahou Rebelů je prodloužit si šňůru výher. Středočeši mají výhodu domácí půdy a rádi by ji využili. Na posun o jedno místo dopředu jim zbývají dva body, které rozhodně nechtějí dát soupeřům zadarmo.

Jak si Rebelové počínali před přestávkou

Havlíčkobrodští si tvrdě vydřeli druhou příčku v tabulce. K tomu jim napomohla šňůra deseti výher, dvou remíz a jedné porážky. Rebelové si hlavně vylepšili své týmové skóre. V posledním kole před pauzou doslova rozstříleli hostující Jindřichův Hradec, kterému nasázeli rovných dvanáct branek. Za zmínku stojí výhra 10:6 v Mělníku. Nejproduktivnějším útočníkem Rebelů je Erik Novák s 18 body (8+10). Pozici nejlepšího střelce zaujímá Vladimír Szilva, který disponuje 10 brankami a 5 asistencemi. Nejlepším obráncem je Jiří Musil, jemuž náleží 7 bodů (1+6).

SC Kolínští Kozlové

Kolín si letos v lize juniorů počíná relativně dobře. Hrají střed tabulky určitě by chtěli zaútočit i na přední pozice. O tom, že jde o tým, který je schopen své soupeře rozstřílet hovoří jejich výhra 13:2 na Velkými Popovicemi nebo skalp pražské Kobry 7:1. Ze skóre 49:40 je patrná vyrovnanost zápasů Kozlů. Nejproduktivnějším hráčem, zároveň i střelcem Kolína je Adam Herwig s 16 body (12+4). Na paty mu šlape Martin Vágner (11+3).

Minulé kolo: Neúspěch v Hradci Králové

Kolínští vstoupili do utkání velmi aktivně, a to se jim vyplatilo. Hned ve 2. minutě se gólově prosadil Martin Vágner. Za 7 minut přišlo vyrovnání stavu, které domácím zajistil Filip Ropický. Vyrovnaná hra trvala až do konce třetí třetiny. Zhruba čtyři minuty před koncem poslal hradecké do vedení Martin Wszolek. Ke konci utkání hosté zkusili power-play. Do odkyté klece hostů se přesně trefil Patrik Moučka. Hradec se tak mohl radovat z velmi těsně vybojovaných bodů.

HC VCES Hradec Králové – TJ SC Kolín 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Ropický (Zítka), 56. Wszolek (Karlík, D. Filip), 60. Moučka (Ondra) - 2. Vágner (Martinek). Rozhodčí: Stolín - Buček, Padevět. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 30. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

SC Kolínští Kozlové: Moravec - Svoboda, Špringl, Výborný, Martinek, Topol, Kuzďas - Zumr, Šebek, Ježek - Skalník, Šafránek, Vágner - Kadlec, Flídr, T. Filip.

Odveta z 5. kola

Havlíčkobrodští junioři pokračovali v úspěšném tažení novou prvoligovou sezonou. V předchozích čtyřech duelech ztratili pouhý jeden bod a v pátém kole hostili na domácím ledě Kolín. Středočeši se ukázali být hodně houževnatým soupeřem, nicméně na Rebely si nepřišli. Svěřenci trenéra Milana Chalupy zvítězili, a tak cenné body zůstaly v Kotlině.

HC Rebel Havlíčkův Brod – SC Kolínští Kozlové 4:2 (1:1, 2:0, 1.1)

Branky a nahrávky: 14. Račanský (Zdražil), 29. Ambrož (Račanský), 38. Hynek (Zdražil), 59. Račanský (zdražil) - 17. a 45. Herwig. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Zvolánek (Jeřábek) - Pecen, Musil, Ambrož, Němec, Kříž, Novák, Szilva, Kozlík, Zdražil, Hynek, Račanský, Křesťan, Doložal O., Žemlička

TJ SC Kolín: Svoboda M. (Hermann) - Svoboda J., Výborný, Martínek, Kuzďas, Tvrdík, Skalník, Topol, Herwig, Kočí, Šebek, Flídr, Šafránek, Vágner, Špringl, Žomr, Protivný, Kořínek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu