20. 11. 2011 | Luboš Vácha

Vítězná série Letců ukončena

V sobotu bojovali starší dorostenci na ledě pražských Letňan. Letci kralovali v první třetině, kdy si využitím přesilovek zajistili dvoubrankový náskok. Bod zlomu přišel až v prostřední části hry. Rebelům se podařilo vyrovnat a dalším přidaným gólem otočit stav zápasu ku svému prospěchu. Za Pražany nejlépe střílel Litera, jenž se prosadil dvěma góly. V barvách Rebelů se také dvougólově blýsknul Němec.

1. Třetina

Úvod utkání byl v režii Havlíčkobrodských. Na začátku druhé minuty dostal kotouč do útočného pásma Němec. K veliké příležitosti se nachomýtl Tomáš Dvořák a přesnou střelou otevřel skóre. Letci nezaháleli. Za zhruba tři minuty už bylo srovnáno. Dvouminutový trest hostujícího Valy znamenal pro domácí přesilovku, kterou gólem využil Petr Litera. O čtyři minuty později přišlo další vyloučení na straně Rebelů, za podražení byl opět vyloučen hříšník David Vala. Letci svoji druhou přesilovku zvládli a převzali vedení zápasu. Dolejše již podruhé překonal Petr Litera. Třetí branku přidaly Letňany v poslední vteřině první části. David Kaplan důrazně procpal puk za Dolejšova záda.

2. Třetina

Prostřední část přinesla Rebelům úspěch. Hned jejím úvodu se přesnou střelou k tyči prosadil Tomáš Chlubna. V druhé polovině druhé dvacetiminutovky bylo znovu resetované skóre. Domácí obrana zapomněla na Marka Němce, jehož k tyči směřovaný projektil brankář Švihálek nelapil. Vyrovnavací gól hosty nabudil a tak se Letňany začly dostávat pod tlak. Rebelové v 39. minutě uzamkli Letce v jejich obranném pásmu. Švihálek několik střel vyrazil, ale na dorážku Marka Němce již nestačil. Havlíčkův Brod tak otočil vývoj zápasu.

3. Třetina

Ve třetí třetině se Letci snažili dohnat své gólové manko. Během prvních minut poslední části musel Dolejš odolávat silnému náporu soupeře na jeho branku. Rebelové hráli velmi aktivně a pokoušeli se o další navýšení stavu. Domácím se nedařilo protlačení do útočného pásma. K veliké příležitosti se v 57. minutě dostal Brejcha, i zde byl Dolejš úspěšnější. Pražské obraně v zápětí ujel Marek Němec, puk ale napálil do Švihálka. Ani kombinace Litery s Kaplanem nedokázala zdramatizovat zápas. Letci v posledních sekundách hry vytvořili tlak před brankou hostů, puk poskakoval po brankové čáře, domácím se srovnat nepodařilo. Závěr ještě zpestřila hromadná bitka.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 2
Filip Dundáček 0 0 0 0 0
Tomáš Dvořák 1 1 2 3 0
Ondřej Hlídek 0 1 1 1 0
Tomáš Chlubna 1 1 2 3 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 0 0
Dominik Kundrát 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 2 2 4 2
Jaroslav Meloun 0 0 0 0 0
Marek Němec 2 1 3 3 0
Martin Osmík 0 0 0 -1 2
David Vala 0 0 0 -1 4
Daniel Vosyka 0 0 0 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 4 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 50 3 47 94,00 0 0

Ohlasy k utkání

21. kolo, sobota 19.11.2011 od  
Praha
3:4
(3:1, 0:3, 0:0)
Letňany - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky:4. Litera (Ječný), 8. Litera (Švábík), 20. Kaplan - 2. Dvořák (Hlídek), 21. Chlubna (Dvořák), 35. Němec, 39. Němec (Ludvík, Chlubna) . Vyloučení:3:5 . Využití:0:3 . V oslabení:0:0 . Průběh utkání:3:1, 0:3, 0:0 .

Sestavy

Letňany

Švihálek (Kosina) - Brejcha, Šír, Hes, Minář, Uhlíř, Nebeský, Janda, Švábík, Ječný, Rulf, Kaplan, Chvátal, Karabáček, Homolka, Vacek, Litera, Neuman.

Havl. Brod

Dolejš (Jeřábek) - Vosyka, Osmík, Žuček, Dvořák, Hlídek, Chlubna, Křípal, Brebera, Meloun, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát, Vala, Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu