20. 11. 2011 | Ladislav Vácha

Českobudějovický Mountfield uštědřil mladšímu dorostu ostudný debakl

Mladší dorostenci by na nedělní zápas s Českými Budějovicemi určitě hodně rádi co nejrychleji zapomněli. Proč? Jihočeši jim totiž uštědřili v Kotlině devítigólový příděl. O jedinou trefu Rebelů se postaral útočník Lukáš Vala.

1. třetina - Českobudějovická dominance přinesla 3 góly:

Začátek střetnutí se odvíjel v aktivním a vyrovnaném duchu. Hra měla rychlý spád, přerušovalo se jen minimálně a oba soupeři se snažili o útočný hokej. Postupem času začínaly mít navrch České Budějovice, které čím dál tím častěji dorážely na brankáře Brože. Nakonec se dočkaly gólové radosti na přelomu 1. a 2. půlky úvodní dvacetiminutovky. Od Jiřího Smejkala se dostal kotouč na hůl TOMÁŠE JÁCHYMA, jehož střelu z mírného úhlu na levé straně sice dokázal zastavit svými betony gólman Brož, jenže kotouč ve své výstroji nakonec neudržel a kus černé gumy dojel až za jeho záda - 0:1.

Jihočeši byli při chuti a pokračovali v ofenzivním představení, což jim přineslo druhou vstřelenou branku. Na sklonku 12. minuty krásně prokličkoval pravou stranou hřiště Jakub Šafář a předložil puk do předbrankového prostoru TOMÁŠI FENCLOVI, jemuž stačilo jen dobře nastavit svou hůl - 0:2. Obrázek hry se ani s přibývajícími minutami neměnil. Fanoušci v ochozech Kotliny stále sledovali dominanci Mountfieldu, jehož nápor vyústil ve faul obránce Krajcigra. Hosté přesilovkou nepohrdli a z mohutného tlaku vytěžili již třetí přesný zásah.

Jan Bárta adresoval přesný pas před brankoviště na hůl volného JIŘÍHO ONDRÁČKA, který si hezkým blafákem do bekhendu položil na led brankáře Brože a trefil se pod horní tyčku - 0:3. Zřejmě nejslibnější šanci měl z havlíčkobrodského tábora útočník Mäki, který se natlačil tělem za českobudějovickou obranu, ale dlouho váhal se zakončením a byl nakonec odzbrojen.

2. třetina - Stejný obrázek hry, stejný počet branek:

Od začátku prostřední části se postavil mezi brodské tři tyče gólman Vítek Vaněček, který nahradil svého kolegu Jana Brože. V brankovišti se však nestihl ještě ani pořádně rozkoukat a už musel smutně lovit puk ze své sítě. Ve 24. minutě zakončil gólově akci trojice Tomáš Jáchym - Jiří Smejkal - ONDŘEJ ŠULEK posledně jmenovaný, jenž nedal z bezprostřední blízkosti brankáři Vaněčkovi ani nejmenší šanci zasáhnout - 0:4. České Budějovice vytrvale ukazovaly, kdo je na ledě pánem. Zanedlouho usedl na lavici hanby z obrany Rebelů bek Klofáč a Mountfield hozenou rukavici s chutí zvedl z ledu.

Po Ondřeji Šulkovi doputoval kotouč na hůl JIŘÍHO SMEJKALA, jenž sám před brankovištěm propálil odrazem o tyčku gólmana Vaněčka - 0:5. A to ještě nebylo z dílny Jihočechů zdaleka vše. Brankář Vaněček sice skvěle vychytal ve vyložené šanci Jáchyma, jehož kličku zmařil betony, ale v závěru 2. třetiny přeci jen kapituloval stejně jako jeho parťák Brož potřetí. Po přesné nahrávce Jiřího Smejkala měl už sám před bránou snadnou úlohu ve 38. minutě TOMÁŠ JÁCHYM - 0:6.

3. třetina - Potupná desítka zavržena nebyla, Rebelové se trefili

Do poslední třetiny naskočil místo Aleše Sovy mezi tyče Českých Budějovic Luboš Kadlec. Začátek závěrečného dějství přinesl s sebou zásadní zlom, Rebelové se totiž poprvé trefili, a zmírnili tak alespoň trochu hrozivou porážku. Ve 44. minutě se dostal puk od Rostislava Klofáče k LUKÁŠI VALOVI, jenž nadvakrát zblízka propálil gólmana Kadlece - 1:6. Oba celky poté nevyužily nabídnuté přesilové hry, závěr duelu se už potom odvíjel znovu podle not Mountfieldu a neskutečné one-man show. V 54. minutě vyhrál Tomáš Jáchym vhazování na ONDŘEJE ŠULKA, jehož projektil překvapil gólmana Vaněčka, když kotouč propadl do sítě mezi jeho betony - 1:7.

Za necelou minutu se hýbalo skóre na straně Jihočechů znovu. Střelu Jiřího Smejkala z bezprostřední blízkosti ještě zmařil betony gólman Vaněček, ale v pozici ležmo už byl na dorážku ONDŘEJE ŠULKA pod horní tyčku krátký - 1:8. A v závěru 58. minuty přiblížil z pohledu Rebelů hrozivý desetigólový debakl kdo jiný než ONDŘEJ ŠULEK, který opět potvrdil, že je v prostoru před soupeřovým brankovištěm jako doma - 1:9. Ostudnou desítku už hosté do konce hrací doby završit nestihli.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -1 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -4 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 1 1 -1 2
Daniel Kolouch 0 0 0 -4 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -3 4
Jakub Kraučuk 0 0 0 -1 0
Matias Mäki 0 0 0 -3 0
Patrik Málek 0 0 0 -2 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 2
David Michálek 0 0 0 1 0
Michal Němec 0 0 0 -2 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -4 0
Martin Osmík 0 0 0 -2 0
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Michal Přibyl 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 1 0
Lukáš Vala 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 20 12 3 9 75,00 0 0
Vítek Vaněček 40 30 6 24 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, neděle 20.11.2011 od  
Havl. Brod
1:9
(0:3, 0:3, 1:3)
Havl. Brod - Č. Budějovice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 44. Vala (Klofáč) - 10. Jáchym (Smejkal), 12. Fencl (Šafář), 15. Ondráček (J. Bárta), 24. Šulek (Smejkal, Jáchym), 29. Smejkal (Šulek), 38. Jáchym (Smejkal), 54. Šulek (Jáchym), 55. Šulek (Smejkal), 57. Šulek. Rozhodčí: Petr Kotlík - Filip Randa, Tomáš Sibera. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:9.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (od 21. Vaněček) - Polák, Vala, Nguyen, Osmík (C), Málek, Klofáč, Vacek, Bláha (A), Mendl, Krajcigr (A), Němec, Michálek, Kraučuk, Semrád, Přibyl, Kolouch, Cejpek, Mäki, Bancíř.

Č. Budějovice

Sova (od 41. Kadlec) - Šergl, Matoušek, Dudek, F, Bárta, Křikava (C), J. Bárta, Smejkal, Brož, Šulek, Vavřík, Mašek, Ondráček, Šafář (A), Zajíc, Jáchym (A), Holub, Fencl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu