20. 11. 2011 | Pavel Buňat

Na odpočinek není čas, hned v pondělí jedou Rebelové do Písku

Pouze jeden den volna a v pondělí znovu na led do ostrého ligového utkání. Program první ligy je letos mnohdy neúprosný a jinak tomu nebude ani ve 25. kole. Rebelové odcestují 21. listopadu do Písku, kde se pokusí od 18 hodin napravit domácí nezdar s Třebíčí. V sobotu se totiž ukázalo, že ani brzké vedení 3:0 nemusí nutně znamenat zisk tří bodů. Na jihu Čech tak budou bojovat o navrácení průběžného šestého místa, které právě v minulém kole ztratili. V cestě jim bude stát tým na jedenácté příčce.

znak týmu znak týmu
5-5-2-12 bilance 9-2-4-9
11., 27 bodů umístění 7., 35 bodů
47:75 skóre 79:84
6:3 (Šumperk) nejvyšší výhra 7:0 (Šumperk)
0:8 (Olomouc) nejvyšší prohra 0:5 (Benátky n/J)
4 utkání bez vstřelené branky 1
0 utkání bez inkasované branky 1
Tomáš Nouza 18 bodů (8+10) nejproduktivnější hráč Vojtěch Němec 25 bodů (7+8)
Tomáš Nouza 8 gólů nejlepší střelec Milan Kostourek 9 gólů
Tomáš Nouza 10 asistencí nejlepší nahrávač Vojtěch Němec 18 asistencí
Roman Němeček 9 bodů (2+7) nejproduktivnější obránce Marian Morava 11 bodů (1+10)
Tomáš Nouza
David Všetečka, oba +4
nejlepší hráč v +/- Vojtěch Němec +12
Adam Lukačovič
Martin Havran, oba -12
nejhorší hráč v +/- Tomáš Protivný -13
Stanislav Polodna 31 minut nejtrestanější hráč Marian Morava 66 minut
Martin Falter 90,79 %
Vojtěch Sedláček 90,79 %
úspěšnost brankářů Jarno Laitinen 91,39 %
Jaroslav Suchan 89,58 %
Stanislav Neruda 89,35%
Martin Falter 2,61
Vojtěch Sedláček 3,04
průměr inkasovaných gólů na zápas Jarno Laitinen 3,05
Stanislav Neruda 3,63
Jaroslav Suchan 3,81

IHC KOMTERM Písek

Písek hraje svojí druhou prvoligovou sezonu po postupu v roce 2010. Loni obsadil až poslední místo, před sestupem ho ale zachránila odkoupená licence od odstoupivšího Vrchlabí. Ve druhé nejvyšší soutěži tak pokračuje i letos a nutno podotknout, že o poznání úspěšněji.
V konkurenci třinácti celků mu patří průběžná 11. příčka. Díky vyrovnanosti soutěže může vyhlížet lepší polovinu tabulky (například na Havlíčkův Brod ztrácí 8 bodů), musí si ale zároveň krýt i svá záda, protože od předposledního místa ho dělí pouze jeden bod.

Posledních 5 zápasů
PIS - Kadaň 2:1
Litoměřice - PIS 3:1
PIS - Třebíč 2:1sn
PIS - Šumperk 6:3
Benátky n/J – PIS 3:2
Tým z Komterm Areny letos potrápil nejednoho silného soupeře. Jako příklad dobře poslouží celek Olomouce, který na domácím ledě překvapivě udolal po nájezdech. V odvetě však naprosto vyhořel, prohrál 0:8. Utkání bez vstřelené branky najdeme hned čtyři, což jenom potvrzuje nejhorší prvoligový útok. Pouze 47 gólů nastříleli Písečtí svým soupeřům. I obrana se 75 obdrženými góly patří do horší poloviny.

Útočné řady táhne Tomáš Nouza, který nemá v týmu konkurenci a jasně ovládá všechny individuální statistiky. Zdatně se drží i čtyřicetiletý Zdeněk Šperger a mezi nejlepší útočníky patří pak ještě Vojtěch Mrkvička. V týmu najdeme i velmi zvučné jméno – Radka Bělohlava, dlouholetého hráče české extraligy. V Písku působí jako hrající asistent trenéra.
Mezi obránci bodově vyčnívá dvojice Roman Němeček – David Všetečka a výčet nejlepších hráčů zakončuje mladý brankář ze Sparty Praha Vojtěch Sedláček.

Vedení píseckého hokejového klubu během sezony musel sáhnout k trenérské změně. Milan Stárek totiž tým opustil ze zdravotních důvodů. Nahradil ho Josef Řeháček, pod nímž se zatím daří. Na lavičce odtrénoval posledních pět zápasů a hned tři byly vítězné.

12. kolo:
Havl. Brod - Písek 6:4

Reportáž
Fotogalerie
Ohlasy
Oba pondělní soupeři na sebe v letošní sezoně již jednou narazili. V rámci 12. kola se střetli na havlíčkobrodském ledě, kde se z výhry radovali domácí. Písek až do poloviny utkání držel nadějný stav 1:1, pak ale přišla gólová smršť Rebelů a na začátku třetí třetiny už prohrával vysoko 1:5. Na konečném výsledku 6:2 měl velký podíl Ladislav Rytnauer, jenž nasázel za Sedláčka hattrick. Na straně hostí pak byl nejvýraznější Vojtěch Mrkvička, jednu branku vstřelil a na druhou asistoval.

Tři hvězdy

Tomáš Nouza

Devětadvacetiletý hráč Mladé Boleslavi je suverénně nejlepší útočníkem rodného Písku. Letos nasbíral 18 bodů (10+8). Jeho osobním maximem v první lize je 41 bodů, které zaznamenal v dresu Mladé Boleslavi, a 22 bodů ze své první extraligové sezony. Dříve hrával krátce za Vrchlabí nebo Benátky nad Jizerou

Vojtěch Sedláček

Brankářská jednička chytá svojí první prvoligovou sezonu. Devatenáctiletý mladík má za sebou 17 zápasů, po kterých si drží příznivou úspěšnost zákroků atakující hranici 91%. Opora píseckého mužstva v minulé sezoně dvakrát naskočila za extraligovou Spartu Praha, dříve se Sedláček objevil ve druhé lize v týmu Klatov.

Roman Němeček

Jedenatřicetiletého obránce můžeme dobře znát z jeho posledního působiště, z Ústí nad Labem. Předtím nastupoval za Znojmo nebo právě Písek, kde s hokejem začínal. Zužitkovat může i četné zkušenosti z extraligy, které rozšiřuje i letos. Stíhá totiž starty i za mužstvo Českých Budějovic. V Písku je obráncem číslo jedna.

Vzájemná bilance

Naposledy se radovali Rebelové

Za poslední dvě sezony se Havlíčkův Brod s Pískem utkal pouze třikrát. Výsledkově se více dařilo týmu od řeky Otavy, když dvakrát udeřil v prodloužení. Rebelové se navíc na oba body pořádně nadřeli, protože museli vždy dotahovat náskok soupeře. To se změnilo až v dosud posledním utkání, které přineslo pohodlnou výhru celku z Vysočiny.

Počet odehraných zápasů: 3
Bilance: 1-0-2-0
Výsledky: 1:2p, 3:4p, 6:2
Skóre: 10:8

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu