22. 11. 2011 | Pavel Buňat

Začíná série domácích zápasů, jako první dorazí do Kotliny Benátky nad Jizerou

Havlíčkobrodské Rebely čeká ve středu 23. listopadu první ze tří zápasů v řadě, které odehrají na domácím ledě. Jako první se v Kotlině představí Benátky nad Jizerou, a svému soupeři mají brodští hokejisté rozhodně co oplácet. V prvním vzájemném duelu mu totiž podlehli vysoko 0:5! Odveta začne v Havlíčkově Brodě v 17.30 a Rebelové do ní půjdou s posíleným sebevědomím po pondělním vítězství 4:2 na jihu Čech v Písku.

znak týmu znak týmu
10-2-4-9 bilance 12-3-4-6
6., 38 bodů umístění 5., 46 bodů
83:86 skóre 72:67
7:0 (Šumperk) nejvyšší výhra 5:0 (Havlíčkův Brod)
0:5 (Benátky n/J) nejvyšší prohra 1:6 (Jihlava)
1 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání bez inkasované branky 3
Vojtěch Němec 27 bodů (9+18) nejproduktivnější hráč Lukáš Král 32 bodů (9+23)
Milan Kostourek 10 gólů nejlepší střelec Lukáš Král
Josef Skořepa, oba 9 gólů
Vojtěch Němec 18 asistencí nejlepší nahrávač Lukáš Král 23 asistencí
Marian Morava 11 bodů (1+10) nejproduktivnější obránce Jan Jaroměřský 13 bodů (4+9)
Vojtěch Němec +12 nejlepší hráč v +/- Petr Kica +13
Tomáš Protivný -13 nejhorší hráč v +/- Lukáš Vařecha -13
Marian Morava 68 minut nejtrestanější hráč Tomáš Liška 31 minut
Jarno Laitinen 91,56 %
Jaroslav Suchan 89,58 %
Stanislav Neruda 89,35%
úspěšnost brankářů Jiří Stejskal 92,48 %
Robin Blažíček 91,84 %
Tomáš Vošvrda 96,97%
Michal Nedvídek 91,67
Jarno Laitinen 2,96
Stanislav Neruda 3,63
Jaroslav Suchan 3,81
průměr inkasovaných gólů na zápas Robin Blažíček 2,62 %
Jiří Stejskal 2,68
Tomáš Vošvrda 1,00
Michal Nedvídek 3,00

HC Benátky nad Jizerou

Pokud bychom měli jmenovat nejpříjemnější překvapení letošní sezony, pak Benátky nad Jizerou jsou jasnou volbou. Letos hrají čtvrtou sezonu od postupu z II. ligy a v minulých ročnících bychom je mezi nejlepšími kluby hledali marně. Nyní je tomu však jinak. Poráží jednoho soupeře za druhým a i po 25 kolech zdatně drží krok s čelem tabulky. Aktuálně jim patří se 47 body pátá příčka. Na Rebely tak mají náskok osmi bodů.
Typická je pro tým od řeky Jizery spolupráce s partnerským klubem HC Bílí Tygři Liberec. Ta funguje již od zmiňovaného postupu v roce 2008 a zdá se, že se takto „farma“ Tygrů ubírá tím správným směrem.

Posledních 5 zápasů
Kadaň - BEN 5:2
BEN - Litoměřice 4:1
Třebíč - BEN 1:2
BEN - Písek 3:2
BEN – Šumperk 4:5sn
Benátky si letos vyšláply například na Olomouc, Jihlavu, Chomutov nebo v neposlední řadě na Havlíčkův Brod. Reputaci jim trochu kazí dvě prohry s Kadaní nebo neúspěch na ledě Písku. Ve všech ohledech působí jako sehraný tým a není proto divu, že mají nakročeno k jedné z nejlepších sezon v historii klubu.

Výrazně tomu dopomáhá Lukáš Král, který své jméno skutečně nezapře, mezi ligovou konkurencí kraluje a je nejproduktivnějším hráčem. Společně s ním je nejlepším střelcem klubu i Josef Skořepa a zdatně je stíhá dvojice Tomáš Klimt – Vít Jonák
O pozici nejlepšího obránce se přetahují hned tři hráči. Mladí obránci Michal Pavlů, Jan Jaroměřský a Tomáš Mrkvička jsou produktivními články svého týmy, jejich počet kanadských bodů by jim závidět nejeden útočník. Pavlů se například trefil již šestkrát, a to ještě nastupuje za Liberec, a Jaroměřský se 13 body (4+9) patří vůbec k nejlepším ligovým zadákům.
Mezi tyčemi se představila už čtveřice brankářů. Nejvytíženějším z nich je Jiří Stejskal, který odchytal 15 utkání. Náhradníka mu s 11 starty dělá Robin Blažíček, který prožívá dosud nejlepší sezonu v kariéře. Do jediného utkání pak zasáhli Tomáš Vošvrda a Michal Nedvídek.

12. kolo:
Havl. Brod - Písek 6:4

Reportáž
Fotogalerie
Ohlasy
Ve středečním utkání mají Rebelové svému soupeři co vracet. Střetli se s ním totiž v rámci 13. kola, kdy prohráli rozdílem třídy 0:5. O nejvyšší letošní porážce rozhodly Benátky především díky druhé třetině, ve které skórovali třikrát. Rebelům k úspěchu nestačilo ani 6 přesilových her, všechny pokusy končily na mladém Blažíčkovi. A dvěma góly se pak blýskl Skořepa a po dvou bodech si připsal i Jonák.

25. kolo:
Benátky - Šumperk 6:4

Reportáž
V dosud posledním utkání Benátky na vlastním ledě přivítaly Draky ze Šumperka. K vidění bylo divoké utkání, domácí dokázali smazat dvougólovou ztrátu v posledních pěti minutách a vybojovali alespoň bod. Zároveň předvedli nevídanou kanonádu – na gólmana Štůralu vypálili 60 střel. Ani to k výhře ale nestačilo. V prodloužení sice mohl po trestném střílení rozhodnout Pavlů, zápas však nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější hosté. Na straně domácího výběru zazářili obránce Jaroměřský, který vsítil dva góly, a kanonýr Král. I on se trefil dvakrát, a ještě přidal jednu asistenci.

Tři hvězdy

Lukáš Král

Aktuálně nejproduktivnější hráč první ligy. Pětatřicetiletý forvard navazuje na skvělou útočnou hru z bývalých angažmá v Chrudimi, Vrchlabí či Mladé Boleslavi. Letos nasbíral už 32 kanadských bodů (9+23)! Zajímavostí v jeho kariéře je jediný start v extralize v dresu Pardubic, ve kterém se však zapsal mezi střelce.

Michal Pavlů

Čtyřiadvacetiletý obránce pravidelně střídá dresy Benátek a Liberce. V první lize letos odehrál 18 zápasů a do statistik se zapsal 11krát (6+5). V nejvyšší soutěži pak stihl 9 startů, prozatím nebodoval. Nejvíce se mu dařilo minulou sezonu, kdy v Benátkách 17 bodů a za Bílé Tygry třikrát asistoval.

Jiří Stejskal

Základem úspěšného týmu je spolehlivý brankář, a přesně to Jiří Stejskal splňuje. Díky vysoké úspěšnosti zákroků v něm může tým vidět velkou oporu, v aktuální sezoně pochytal téměř 93% všech střel. U řeky Jizery působí čtvrtou sezonou, dříve nastupoval za Kadaň, druholigový Jablonec a představil se i v nejvyšší soutěži v dresu Liberce.

Vzájemná bilance

Před rokem Benátky v Kotlině neuspěly

Z dosavadních devíti vzájemných zápasů od postupu Benátek do první ligy vybojovali Rebelové 4krát všechny body. Benátští v normální hrací době slavili ve třech případech a ještě přidali dvě výhry po prodloužení. V celkovém součtu jsou tak úspěšnější. Zajímavé bylo vůbec střetnutí obou soupeřů v Kotlině, kde Rebelové prohráli 1:4, utkání však bylo kontumováno v jejich prospěch kvůli neoprávněnému startu hráče.

Počet odehraných zápasů: 9
Bilance: 4-0-2-3
Výsledky: 4:0, 5:0 kontumačně, 3:4, 0:2, 5:1, 2:3p, 2:3sn, 5:2, 0:5
Skóre: 26:20

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu