22. 11. 2011 | Redakce

Zase jsme z toho zbytečně udělali drama, povzdechl si hlavní kouč Rebelů

Šesté utkání pod novými trenéry a pátý bodový zisk! To je bilance havlíčkobrodských hokejistů z posledních šestnácti dnů. V pondělním souboji 25. kola první ligy vyhráli Rebelové v Písku 4:2 a v tabulce se vrátili na šesté místo. „Zase jsme měli dobrý začátek, ale místo toho, abychom soupeře dorazili, jsme si v závěru zápas znovu zbytečně zdramatizovali,“ povzdechl si hlavní kouč brodského týmu Karel Dvořák.

Z osmnácti možných bodů získali Rebelové pod jeho vedením dvanáct, jenže drobnou vadu na kráse tahle velmi slušná vizitka přeci jen má. Pouze čtyři byly z domácích duelů, zatímco z ledu soupeře si jich přivezli hned osm. „Když hrajete doma, čeká se od vás, že se budete tlačit do útoku, že budete víc aktivní. A to nám zatím moc nesvědčí. Naopak venku hrajeme od začátku hlavně z obrany a ono to funguje,“ vysvětluje Dvořák.

A skvěle to takhle na jihu Čech fungovalo hlavně v prvním dějství, které Rebelové vyhráli s přehledem 3:0. „A to nám rozhodčí ještě jeden gól neuznal,“ poznamenal trenér. Navíc neměli hosté v úvodní dvacetiminutovce ani jednoho vyloučeného. „Prostě tahle třetina se nám povedla na sto procent,“ pochvaloval si výkon svého týmu

Jenže ve druhé už to bylo podstatně horší. Celkem pětkrát v ní slyšeli Rebelové verdikt sudího o dvouminutovém trestu, a jednu z přesilovek využili domácí ke snížení na 1:3. „Nechci si stěžovat na rozhodčí, ale myslím si, že na nás byl ve druhé třetině trochu přísnější. Naše prohřešky viděl, ovšem ty domácí už ne,“ divil se Dvořák.

Obraz hry domácího celku se ale nezměnil jen díky přesilovkám. „Bylo nám jasné, že do nás půjdou mnohem víc. Za stavu, kdy prohráváte o tři góly, prostě musíte zabrat,“ měl jasno trenér. „Ale je taky pravda, že my jsme začali dělat víc chyb. Stačilo, aby se někdo trochu opozdil s přihrávkou a bylo zle. Neřekl bych, že je na vině nervozita, spíš zase možná nějaké malinké uspokojení,“ dodal.

Naštěstí takové uspokojení, které v sobotu připravilo Rebely o dva body v souboji s Třebíčí, se tentokrát nekonalo. „Jestli jsem si na ten zápas vzpomněl? Raději ne, to nesmíte. Prostě jsem věřil, že nic podobného už se opakovat nebude. Každopádně drama jsme ze zápasu nakonec zase udělali. Ale kluci to zvládli, ubojovali tři body,“ oddechl si.

V následujících třech kolech budou mít havlíčkobrodští hokejisté pokaždé výhodu domácího ledu. Jako první přijedou do Kotliny ve středu 23. listopadu Benátky nad Jizerou. Středočeši jsou na tom zatím v tabulce o jednu příčku a osm bodů lépe než Rebelové. „Pro mě to ani moc překvapení není. Benátky těží ze spolupráce s Libercem, mají mladé kluky, kteří velmi dobře bruslí a daří se jim,“ prohlásil na adresu nejbližšího soupeře.

A Rebelové by se chtěli Benátkám po středečním večeru přiblížit na rozdíl pěti bodů. Už také proto, že mají Středočechům co vracet. V polovině října s nimi totiž prohráli po mizerném výkonu 0:5. „Věřím, že nic takového doma nepřipustíme. A zase musím zopakovat, že to bude hlavně o nasazení a bojovnosti. A tu bojovnost musíme předvádět celý zápas,“ zná recept na úspěch Dvořák.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu