21. 11. 2010 | Eva Streichsbierová

Mladší dorostenci vybojovali díky skvělému závěru důležité dva body

Ještě čtyři minuty před koncem prohrávali mladší dorostenci Havlíčkova Brodu s Libercem 0:2, přesto nakonec brali dva body. Závěr totiž zvládli mladí Rebelové na jedničku. Nejenže vyrovnali, ale hned v první minutě prodloužení pro sebe urvali vítězství 3:2. Dvěma góly se pod úspěch domácích podepsal Radim Zohorna.

Úvodní třetina patřila hlavně gólmanům, blížila se první přestávka a na světelné tabuli svítil nerozhodný stav 0:0. Jenže přesně vteřinu před vypršením dvacáté minuty se prosadil liberecký Belovič a hosté vedli 1:0. „Už jsme si mysleli, že je konec a soupeř najednou dorazil puk do brány,“ smutnil hlavní kouč brodského týmu Richard Cachnín. „Jinak ke gólmanům musím říct, že byli oba fantastičtí,“ dodal.

Ve druhém dějství se skóre neměnilo, takže i na začátku třetí části vedli Tygři stále nejtěsnějším možným rozdílem. „Trefili jsme tyčku, jeli dva na jednoho, ale nemohli jsme dát gól,“ přiznal trenér. Nicméně šance Rebelů na body pořád žila. Pak se ale před nimi ve 47. minutě objevila druhá těžká překážka - hosté zvýšili náskok na 2:0.

Jenže poraženecká nálada se v havlíčkobrodském týmu nepěstuje, Rebelové zabrali a zpátky do zápasu je vrátil tři a půl minuty před vypršením normální hrací doby Radim Zohorna. „Pořád jsme kluky nabádali ať hrají dál. A v tomhle směru musím pochválit hlavně třetí lajnu, která byla hodně nepříjemná. Neustále na soupeře dotírala, a vlastně tak nějak celý ten náš obrat nastartovala,“ nešetřil komplimenty Cachnín.

Liberec pak v závěru zazmatkoval, zbytečně daroval chvilku před koncem brodskému soupeři dvojnásobnou přesilovku, která trvala celé dvě minuty! A právě ve hře pěti proti třem se podařilo domácím vyrovnat. „Byl to neskutečný závěr,“ přesvědčoval šéf brodské střídačky.

Pro jednu stranu obrovská vzpruhu, pro druhou pořádná rána do sebevědomí. Přesto se bojovalo dál. „Jasně bylo vidět, že nikdo nechce hrát jen na remízu, a na každé straně se taky ještě v posledních dvaceti vteřinách zrodila jedna obrovská šance,“ pokračoval Cachnín.

Nakonec rozhodla 57 vteřina prodloužení a dorážka Zohorny. Rebelové brali dva body za výhru 3:2, Bílí Tygři si odváželi bod. „S kolegou z Liberce jsme se shodli, že to byl nadprůměrný zápas,“ prozradil trenér úspěšnějšího týmu. „Musím všem klukům moc poděkovat a pochválit je, byli skvělí,“ dodal.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 0 1 1 2 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 0
Filip Dundáček 0 0 0 2 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Jan Krajcigr 0 1 1 1 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 2
Jan Lobo 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Petr Mašek 0 0 0 -1 0
David Vala 0 0 0 -2 2
David Varlamovič 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlček 0 0 0 0 0
David Voplakal 0 0 0 -1 0
Daniel Vosyka 0 1 1 0 0
Radim Zohorna 2 0 2 1 0
Radim Žuček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 61 0 2 36 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, neděle 21.11.2010 od 10:15
Havl. Brod
3:2p
(0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Havl. Brod - Liberec
Extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 57. Zohorna (Krajcigr), 59. Hlídek (Vosyka), 61. Zohorna (Beránek) - 20. Belovič (Zacha, Simandl), 47. Svoboda (Heřmánek, Gecko).

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček - Vala, Krajcigr, Dundáček, Blaha, Lobo, Žuček - Zohorna, Vlček, Beránek - Vosyka, Ludvík, Hlídek - Krajhanzl, Varlamovič, Mašek - Voplakal

Liberec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu