26. 11. 2011 | Richard Wagner

Starší dorost se veze na vítězné vlně, po Budějovicích musel tentokrát hlavu sklonit Písek

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Starší dorostenci si po triumfu na ledě Českých Budějovic poradil s dalším celkém z Jižních Čech. Písek držel do 46. minuty těsné vedení 2:1, ale poté přišla gólová smršť domácích, kteří během tří minut třemi přesnými zásahy otočili skóre zápasu. Na tomto úsoěchu má velkou zásluhu brankář Jan Jeřábek, jenž se několikrát stal mužem činu a podržel svůj tým. Na třech brankách se podílel Martin Osmík, jenž krom dvou asistencí vstřelil také jednu branku.

1. třetina

Ihned z kraje zápasu se do velké šance hnal písecký forvard Indrák, ale ve velmi dobré pozici mířil jen těsně nad horní tyčku Jeřábkovy svatyně. I domácí hokejisté se však začali brzy osmělovat a prozkoušeli pozornost brankáře Mazucha, ale ten puk za svá záda nepustil. Písečtí se ovšem záhy radovali z branky. Miroslav Indrák adresoval přesný pas na hůl DOMINIKA VLKA, který měl dostatek času a také prostoru k tomu, aby z mírného úhlu na levé straně trefil přesně prostor vedle lapačky domácího strážce svatyně. A Písek mohl v přesilovce přidat druhou branku, ale proti střele z blízka se zaskvěl maskovaný muž Rebelů Jan Jeřábek, který nadvakrát puk vyrazil a následně po něm skočil rybičkou, aby jej podržel. Rebelové následně přidali na obrátkách, ale v cestě jim stál brankář Mazuch, jenž se v těchto chvílích prezentoval velmi dobrým výkonem.

Domácí soubor dostal také možnost přesilové hry, ale na brankáře Mazucha vyzrát nedokázal. V zápětí vedl další útočnou akci domácích Němec a dokonce se mu povedlo překonat brankáře Mazucha, ale tomu v této chvíli pomohla jeho levá tyčka, od níž se puk odrazil mimo brankoviště. Martin Osmík nejdříve vyzkoušel z mezikruží pevnost výstroje gólmana Mazucha, ale dojel si k mantinelu pro vyražený puk, který poslal mezi kruhy přímo na hůl TOMÁŠE CHLUBNY, jehož pohotová rána rozvlnila síťku za zády Mazucha. Jenže Písek se mohl ještě před přestávkou dostat do vedení, ale pohotová rána z mezikruží, jejímž autorem byl střelec první branky Dominik Vlk, jen těsně minula jeho pravou tyčku.

2. třetina

¨

Druhou periodu začali oslabeni o Hlídka, jenž v závěru třetiny inkasoval trest za nedovolené bránění. Za stejný prohřešek putoval za katr Osmík a Písek hrál proti třem. KOMTERM sevřel soupeře pod drtivý tlak, ale ten díky brankáři Jeřábkovi odolal a mohl se soustředit na hru dopředu. Tam se však příliš dlouho neohřál a Schwamberger z protiútoku prozkoušel pozornost Jeřábka. Následně putoval na lavici, kam usedají hříšníci, opět Osmík a pro hokejisty od Otavy to byla další voda na mlýn. Jejich kombinace zakončované nebezpečnými projektily zastavoval spolehlivý brankář Jeřábek. Také Rebelové se připomněli, že umí hrát dopředu, ale proti šanci Chlubny zasáhl Mazuch, jenž puk vyrazil a následně přikryl před dotírajícím Němcem. Následně se po krátkém ostřelování brány dostal do šance Kundrát, ale trefil jen před sebou padajícího Mazucha.

Následovala vyloučení na obou stranách v rychlém sledu a do slibné pozice se dostal Němec, ale netrefil puk ideálně a jeho střelu si vychutnal svým betonem písecký brankář. Písecký soubor se o chvilku později radoval. Písek vyvinul velký tlak na gólmana Jeřábka. Ten bez valné pomoci svých spoluhráčů odrazil několik pokusů, ale na ten poslední z hole DOMINIKA VLKA již byl krátký. Rebelům měla k dotažení skóre pomoci přesilovka, ale ta se jim hrubě nevyvedla a dokonce mohli sami inkasovat. Ciboch, jenž nadvakrát pálil z pravé strany, nepřekonal připraveného Jeřábka. Ten se následně zaskvěl při úniku Reiniše a následně ještě pálil Indrák, ale domácí muž s maskou zasáhl svojí lapačkou. Na druhé straně se prodíral do šance Hlídek, ale ten nevyzrál na gólmana Komtermu, a tak zůstal stav neměnný.

3. třetina

Jihočeši začali závěrečnou periodu na výbornou, ale dnes byl králem domácí brankář Jan Jeřábek, jenž držel akcie svého týmu vysoko nad vodou. Rebelové však začínali svého soupeře kousat jako vlci a málem bylo vyrovnáno. Němec nejprve ztroskotal na Mazuchovi a následně ještě trefil ve velké šanci Ludvík tyčku. Rebelové se nakonec vyrovnání dočkali. Domácí družina semkla svého soupeře pod drtivý tlak, brankář Mazuch nejprve odrazil svým betonem pokus Martina Osmíka, ale následná dorážka ODNŘEJE HLÍDKA již rozvlnila síťku za jeho zády. Rebelové následně hráli přesilovku a dokázali ji využít. Po Tomáši Dvořákovi se dostal k puku hráč s číslem 9 na dresu, MARTIN OSMÍK, a polovysokou střelou z prostoru mezi kruhy poslal svůj tým poprvé do vedení.

To nebylo ale zdaleka vše. Rebelové se dostali do útočného pásma, kde Marek Němec od mantinelu našel v prostoru prvého kruhu se nalézajícího TOMÁŠE CHLUBNU, jehož střela si našla skulinku mezi betony Mazucha a kus černé gumy se pomalu došoural za brankovou čáru. Nutno dodat, že brankář soupeře si nyní vybral slabší chvilku. Písek však nesložil zbraně a snažil se i nadále hrát útočně. Kontaktního gólu mohl docílit v početní výhodě, leč jedinou střelu z mezikruží vyrazil Jeřábek mimo dostřel jeho svatyně. Další průběh hry se nesl v rytmu marné snahy o vstřelení branky v podání soupeře od Otavy a urputné obrany vedenou zdí v domácí svatyni, Janem Jeřábkem.

Písek následně inkasoval trest za příliš mnoho hráčů na ledě, ale již po devíti sekundách poslal David Bernad do samostatného úniku DAVIDA CIBOCHA, který tváří v tvář brankáři Jeřábkovi skóroval přesně k jeho levé tyčce. Písek se ještě odhodlal k závěrečnému náporu, ale domácí puk vyvezli a Němec ještě málem zakončoval do prázdné brány, ale zakončení mu bylo zmařeno jedním z obránců. Rebelové tedy udrželi těsný náskok a slaví již třetí triumf v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 1 0
Tomáš Dvořák 0 1 1 0 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 2
Tomáš Chlubna 2 0 2 1 2
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -2 2
Milan Křípal 0 0 0 0 2
Dominik Kundrát 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 0 0
Marek Němec 0 1 1 0 4
Martin Osmík 1 2 3 2 0
David Vala 0 0 0 0 0
Radim Žuček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 60 49 3 46 93,88 0 0

Ohlasy k utkání

23. kolo, sobota 26.11.2011 od  
Havl. Brod
4:3
(1:1, 0:1, 3:1)
Havl. Brod - Písek
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Chlubna (Osmík), 46. Hlídek (Osmík), 47. Osmík (Dvořák), 48. Chlubna (Němec) - 7. Vlk (Indrák), 33. Vlk (Reiniš), 58. Ciboch (Bernad). Rozhodčí: Jaromír Vampola - Lukáš Budínský, Petr Kotlík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2, 4:3.

Sestavy

Havl. Brod

Jeřábek (Vaněček) - Žuček, Dvořák (C), Křípal, Meloun, Krajcigr, Dundáček (A), Vala - Vosyka, Osmík, Hlídek, Nováček, Chlubna, Brebera, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Kundrát, Němec (A).

Písek

Mazuch (Havelka) - Švanda, Banci, Žáček, Horažďovský, Bernad (A), Hanus, Janásek (C) - J. Březina, Schwamberger, Indrák, Ciboch (A), D. Vlk, Dudák, P. Březina, Reiniš, Volf.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu