27. 11. 2011 | Redakce

Musím klukům poděkovat, hráli skvěle a mně moc pomohli, hlásil Neruda

Jeho situace nebyla ani trochu jednoduchá. Do branky se vrátil po dlouhé pauze a zrovna proti týmu, který v poslední době předváděl velmi dobré výkony. Sedmatřicetiletý Stanislav Neruda však prošel těžkou zkouškou na výbornou. Dvě třetiny udržel čisté konto, pak sice dvakrát inkasoval, ale nakonec dovedl Rebely k výhře 4:2. „Řekl bych, že jsou to zlaté tři body,“ oddechl si po zápase.

Poslední měsíc byl jedničkou brodského týmu finský gólman Jarno Laitinen a Neruda působil převážně v roli náhradníka. „V podstatě jsem nechytal dva měsíce, takže musím poděkovat klukům, že mi hlavně na začátku moc pomohli. I když super hráli celý zápas,“ pochválil své spoluhráče. „Závěr byl potom takový hektičtější, udělali jsme pár chyb, ale naštěstí je Šumperk nepotrestal,“ radoval se Neruda.

Poprvé inkasoval až ve 44. minutě z hokejky Karla Pláška, a jako druhý ho překonal sedm minut před koncem zápasu Tomáš Sedlák. „Byly to takové dva smolné góly, hlavně ten druhý. Puk jsem viděl, jenže se nějak položil na placku, dostal rotaci a těsně přede mnou šel nahoru. Já byl přitom přesvědčený že mě trefí do prsou,“ popsal moment, který havlíčkobrodským hokejistům ještě pořádně zkomplikoval cestu za třemi body.

Jen o chvilku později musel vytáhnout Neruda skvělý zákrok proti šupmerskému Haasovi, poté vychytal Pláška a do třetice si poradil s velkou šancí Drtila. Závěr zápasu byl zkrátka plně pod jeho režijním vedením, soupeře ničil svým klidem. „Nijak zvlášť jsem se na zápas nepřipravoval. Já mám pořád stejný způsob, ať už chytám, nebo ne. Takže žádné psychologické cvičen navíc tam nebylo,“ usmíval se jeden z hrdinů sobotního zápasu.

Jeho výkon ostatně po utkání ocenil také hlavní trenér brodského týmu Karel Dvořák. „Musím Standu pochválit, protože to měl dneska opravdu moc těžké. Ale zhostil se svého úkolu parádně,“ uznale pokyvoval hlavou. „Celému mužstvu pak musím poděkovat hlavně za druhou třetinu, která nám tentokrát vyšla skvěle,“ dodal.

Jako náhradní gólman havlíčkobrodských Rebelů byl do zápasu s Draky nominován teprve sedmnáctiletý dorostenec Daniel Dolejš, který už ale celkem pravidelně chystá za muže ve druholigovém Pelhřimově. „Myslím, že z něj vyrůstá opravdu skvělý brankář,“ poznamenal na adresu mladšího kolegy Neruda. „Ale máme taky Jardu Suchana, který už se doléčuje a brzy bude fit. No a nesmím zapomenout ani na Petra Opršala. Ten nás tady všechny baví,“ hledal pohledem vrchního vtipálka týmu.

V pondělním předehrávaném duelu na ledě Ústeckých lvů by měl ale v brodské brance každopádně znovu nastoupit právě Neruda. „Dokud mě budou trenéři stavět, budu se snažit podávat co nejlepší výkony. A pokud k tomu navíc budeme vyhrávat, tak si nemůžu přát nic víc,“ přesvědčoval zkušený gólman. „Samozřejmě se na zápas v Ústí těšíme, vždyť jsou to lídři tabulky. A při troše štěstí můžeme tohle utkání zvládnout. Třeba tak, jak jsme zvládli první zápas u nás s Chomutovem,“ svěřil se s přáním Neruda.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu