21. 11. 2010 | Ladislav Vácha

Hokejový trojlístek bratří Zohornů září na všech frontách

Nejstarší hájí barvy extraligových Pardubic, kde nastupuje ve druhém útoku. Prostřední předvádí své schopnosti v dresu havlíčkobrodských Rebelů, když táhne juniory a podílel se na sobotním výprasku Litoměřic jedním gólem a asistencí. Nejmladší sbírá cenné zkušenosti v extralize mladších dorostenců, kde patří k ústředním postavám bojovníků z Kotliny. Ptáte se, o kom je řeč? Všichni tři bratři Zohornové, Tomáš, Hynek i Radim, řádí hned na třech bitevních polích, když hokejovou veřejnost svými výbornými výkony přesvědčují o velkých kvalitách a potenciálu, jež v nich třímají.

Zohornovi = hokejová rodina. Tuto rovnici potvrzuje bratrská nesmírně nadaná trojice Tomáš – Hynek – Radim. Havlíčkobrodským fanouškům určitě není potřeba představovat prostředního z nich, jenž válí v dresu Rebelů. Ať už v A-mužstvu, tak v juniorce. Také jeho sourozenci prokazují obrovskou kvalitu provázenou pořádnou dávkou talentu, když Tomáš pravidelně nastupuje za extraligové Pardubice, kde se v probíhajícím soutěžním ročníku zabydlel ve druhém útoku po boku ostřílených třicátníků, Martina Bartka a Libora Pivka. Nejmladší z nadané trojice, Radim, bojuje stejně jako Hynek za bojovníky z Kotliny, přičemž září v kategorii mladších dorostenců. Zařadil se mezi stěžejní útočné pilíře svého týmu a parádními výkony, které provází pravidelný přísun nastřílených gólů a asistencí pro své spoluhráče, postupně kráčí ve šlépějích svých starších bratrů. Pojďme se tedy v krátkosti jednotlivě podívat na rodáky z nedaleké Chotěboře.

Tomáš Zohorna:

Klub: HC Eaton Pardubice
Věk: 22 let
Pozice: útočník
Bilance: 20 zápasů, 9 kanadských bodů (5 + 4)

Tomáš Zohorna (foto: hcpce.cz)

Dvaadvacetiletý forvard spojil s Pardubicemi největší část své dosavadní kariéry, od sezony 2003-2004 si na chvíli odskočil jen do prvoligových klubů v 1. hokejové lize, Chrudimi a Hradce Králové. V týmu z města perníku si vybudoval za dobu svého působení pevnou pozici, přičemž si připsal na konto také 13 startů za české mládežnické reprezentace, když postupně bojoval za „šestnáctku“, „sedmnáctku“ i „dvacítku“. V probíhajícím extraligovém ročníku se na ledovém kolbišti pohybuje nejčastěji ve druhé formaci vedle Martina Bartka a Libora Pivka, zkušených třicátníků, kteří spolu panují produktivitě Východočechů a s nimiž společně trápí defenzívu soupeřů.

V současné sezoně vyjel přesně ke dvaceti extraligovým bitvám, v nichž zaznamenal 9 kanadských bodů. Na pažbu si mohl vyrýt pět čárek za nastřílené góly, k nimž přidal přídavek v podobě čtyř asistencí. Jeho účast na ledě se pohybuje v kladných číslech, když má na kontě 8 plusových bodů. V pozitivním směru na sebe také upozorňuje v počtu trestných minut, jichž nalezneme v jeho kolonce 14, což svědčí o výborné disciplíně chotěbořského rodáka. S trochou nadsázky se dá říci, že je specialistou na třinecké Oceláře, s nimiž se Pardubice zatím střetly dvakrát a šikovný útočník ze dvou duelů získal 3 kanadské body (2 + 1). Uvidíme, jak se mu bude u Perníkářů dařit v dalších utkáních.

Hynek Zohorna:

Klub: HC Rebel Havlíčkův Brod
Věk: 20 let
Pozice: útočník
Bilance:

A-mužstvo: 16 zápasů, 5 kanadských bodů (3 + 2)
Juniorka: 6 zápasů, 9 kanadských bodů (5 + 4)

Hynek Zohorna

Úderné eso s šikovnýma rukama v Havlíčkově Brodě působilo již v sezonách 2008-2009 a 2009-2010, v nichž nastoupilo dohromady k sedmnácti prvoligovým střetnutím a během nich si připsalo 3 asistence. Ve čtyřech případech Hynek oblékl také dres českého národního týmu, konkrétně reprezentační „dvacítky“, ale do záznamů se výraznějším počinem nezapsal, když vyšel bodově naprázdno a vyfasoval 4 trestné minuty. V probíhajícím soutěžním ročníku se mu daří o poznání lépe než v předchozích případech. Naskočil do šestnácti duelů, přičemž vybojoval 5 kanadských bodů za 3 branky a 2 gólové nahrávky. Stejně jako jeho starší bratr patří k velice disciplinovaným hráčům, na lavici hanby zatím strávil jen 8 minut.

Mimo jiné stíhá také táhnout havlíčkobrodské juniory, kteří se zřejmě při své premiéře mezi extraligovou konkurencí nevyhnou tuhému boji o záchranu. Absolvoval 6 duelů, ze kterých vytěžil neuvěřitelných 9 bodů za 5 gólů a 4 asistence, což nám lehkým výpočtem dává fantastický průměr více než jednoho bodu na zápas. Talentovaný forvard si na ledě nejvíce rozumí s Martinem Hadravou, dalším šikulou v kádru Rebelů, s nímž vytvořil sehranou a údernou dvojku, jež soupeřovy obrany důkladně provětrává.

Pokud bychom měli najít Hynkovu největší přednost, zřejmě by se jednalo o skvělou orientaci na hřišti a především v prostoru za soupeřovou brankou, kde dokáže dokonale využít své rychlé ruce, díky nimž často rozpohybuje brankáře a zkouší následně zasunout puk za jeho záda, nebo hledá přesným pasem své najeté spoluhráče v předbrankovém prostoru. Naposledy zazářil v sobotním souboji s Litoměřicemi, na jejichž debaklu se podílel vstřelenou brankou a asistencí. Bude zajímavé sledovat, jak si bude počínat v další části prvoligové sezony. Pro její příznivý průběh má ty nejlepší předpoklady a držme mu palce, aby mu to takhle šlo i nadále.

Radim Zohorna:

Klub: HC Rebel Havlíčkův Brod
Věk: 14 let
Pozice: útočník
Bilance: 12 zápasů, 15 kanadských bodů (10 + 5)

Čtrnáctiletá útočná akvizice havlíčkobrodských Rebelů je nejmladším článkem tria. Stejně jako Tomáš nastupuje v nejvyšší soutěži, extralize mladšího dorostu. Po ledě se prohání s číslem 97 na zádech a tým v něm má mohutnou oporu, na jejíž schopnosti se může v případě nouze spolehnout. Radim v dosavadním průběhu probíhající soutěže sbírá kanadské body jako na běžícím pásu a současné postavení mužstva, jež si počíná zatím bravurně, nese jeho výrazný rukopis. Těžit může ze své urostlé postavy, díky níž může hojně využívat hru tělem, ale také ze svých technických schopností, s jejichž pomocí se prosmýkne kolem protihráče nebo adresuje chirurgicky přesný pas svým spoluhráčům.

Radim Zohorna

Jako správný útočník má důležitou vlastnost, vytříbený čich na góly. V této sezoně jich nasázel už 10, poslední příspěvek přidal v nedělní bitvě proti Bílým Tygrům z Liberce, na jejichž porážce se v Kotlině podílel dvěma přesnými zásahy. Nejdříve snížil na 1:2 a nastartoval svůj tým k vysněnému vyrovnání, kterého se mladí Rebelové dočkali v předposlední minutě, a v prodloužení brzy rozhodl nádherný souboj, čímž vybojoval pro havlíčkobrodské barvy cenný bonusový bod.

V minulé sezoně odehrál za mladší dorost 25 zápasů, v nichž získal 7 bodů (2 + 5). Tuto bilanci již nyní, po dvanácti odehraných zápasech, jednoznačně překonal, když jeho bodový zisk činí více než dvojnásobek. Radim si také vyzkoušel extraligu starších dorostenců, odehrál 3 duely a nasbíral další cenné zkušenosti, jež se mu budou k výkonnostnímu růstu nesmírně hodit. Doufejme, že si bude tímto způsobem počínat také do budoucna a zařadí se ke svým úspěšným sourozencům.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu