13. 8. 2013 | Luboš Vácha, Ladislav Vácha

Šedesát minut hry zápas proti Benátkám nerozhodlo

Svěřenci trenérů Jiřího Mičky a Richarda Cachnína sehráli svůj třetí přípravný duel. Pod střechou Kotliny se představil další prvoligový soupeř Benátky nad Jizerou. Středočeši prověřili domácí tým důkladně. Rebelové sice na začátku vedli o dva góly, rázem ale o vedení přišli. Hra se pak vyrovnala a po šedesáti minutách skončila nerozhodně.

Domácí tým vstoupil do zápasu mnohem lépe než jeho soupeř. Uběhla zhruba minuta a půl a Rebelové se radovali z rychlého otevření skóre. Celá gólová akce ale začala chybou hostujícího beka, který od modré čáry napřáhl golfem. Jenže jeho ránu dokázal na kruhu zkrotit výborně bránící David Dvořáček. Svými hbitými kroky vybruslil do středního pásma a adresoval touš křižně na hůl rozjetého Lukáše Endála. Zkušený havlíčkobrodský útočník mrštně sprintoval až k levému kruhu a švihem propálil snažícího se Jelínka.
Domácí družina se zakrátko radovala znovu. Tentokrát si havlíčkobrodští hokejisté vytvořili silný tlak v útočném pásmu. Brankář Jelínek dokázal odolat několika střelám ze středu třetiny. Nakonec do puku v pádu plácnul David Dvořáček. Hostujícímu gólmanovi nedal střelou skrz chumel hráčů žádnou šanci.
Následně se ale ke slovu dostali také hosté. Brankáře Dolejše nejprve prověřil střelou z metru Jaroslav Vlach. Chvíli po něm si nebezpečně najížděl do mezikruží Josef Mikyska. Přesně letící kotouč nedokázal zasáhnout. Během 13. minuty už však Dolejš lovil kotouč ze své sítě. Dalibor Bortňák zkusil lišácky nahrávat zpoza domácí branky do prostoru před brankoviště. Dolejšovi se jeho pas sice podařilo zachytit, puk mu ale vyjel z výstroje. Jako jestřáb si kotouče bez brankářovy kontroly všiml Ctibor Jech a dorazil jej za brankovou čáru. Hostům se ale výrazně dařilo i ve zbytku úvodní části, na puku a v osobních soubojích byli do první přestávky aktivnějším týmem.

Druhá část odstartovala velmi rychlou a vyrovnanou hrou z jedné strany kluziště na druhou. Obrovskou šanci mohli diváci v Kotlině vidět až v závěru 27. minuty, kdy se před Jelínkem nebezpečně promenádoval Vladimír Szilva, který by v případě dobré přesnosti Kozlíkovy nahrávky zpoza branky střílel do prázdné. Szilva však tvrdý pas nedokázal svou holí alespoň sklepnout. Posléze uháněl za nahozeným pukem Jan Knotek. Gólman Jelínek byl u černé pryže dříve, ale odpálil ji na hokejku druhého dobruslujícího Rebela Martina Špoka. Ten se zastavil a se zdviženou hlavou zkusil přihrát zpět Knotkovi, jenž však ranou z první nedokázal trefit klec.
Neproměněné šance Havlíčkobrodských byly následně krutě potrestány gólem v jejich síti. Dalibor Bortňák rychle přihrál Ctiboru Jechovi, který si bystře zpoza branky všiml u Dolejšovy levé tyčky stojícího Víta Jonáka, pro něhož nebyl problém zakončit do odkryté sítě. Vyrovnaný stav pak vydržel až do sirény hlásající konec prostředního dějství.

Byly to Benátky, kdo se radoval z vybojování vedení. Necelé dvě minuty po začátku poslední třetiny vykouzlil krásnou nahrávku Jaroslav Vlach, který na útočné modré objevil Filipa Pyrochtu, jenž svůj samostatný nájezd zužitkoval přesnou pozemní střelou za Dolejšova záda.
Vedení hostujícího celku ale trvalo zhruba dvě a půl minuty. Hlavním aktérem celé gólové akce Rebelů byl Martin Špok, jehož nádherná přihrávka letící po ose středního pásma našla fikaně najetého Petra Štěpánka. Ten se s pukem rychle otočil a svůj rychlý nájezd zakončil střelou mezi Jelínkovy betony. To nebylo ze strany domácích zdaleka všechno. Po rychlém rozjetí útoku se až za Jelínkovu klec dostal stále aktivní Martin Špok. Udělal tři kroky a přesnou nahrávku před kasu našel napřaženého Jana Bergera, který nikým neatakovaný pálil za brankářova záda.
Veliké drama přišlo až během poslední dvouminutovky. Hostující lavice si vyžádala oddechový čas a rady svého trenéra si její členové jistě náležitě vzali k srdci, což jim přineslo vyrovnání stavu. Dalibor Bortňák vyjel zpoza branky a ihned zvolil křížnou nahrávku skrz brankoviště na čepel Pavla Zachy. Jeho blesková rána zamířila přesně k Dolejšově vzdálené tyčce. Stav 4:4 pak vydržel až do konce šedesátiminutové hrací doby. Oba soupeři si kvůli nerozhodnému stavu vyzkoušeli samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější hráči Benátek nad Jizerou. Nejprve proměnil Dalibor Bortňák a po něm se krásným blafákem prezentoval Pavel Zacha.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, úterý 13.8.2013 od 17:30
Havlíčkův Brod
4:4
(2:1, 0:1, 2:2 )
Havl. Brod - Benátky n/J

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Endál (Dvořáček), 5. Dvořáček (Endál), 47. Štěpánek (Špok), 55. Berger (Špok, Štěpánek) – 13. Jech (Bortňák), 32. Jonák (Jech, Bortňák), 42. Pyrochta (Vlach), 58. Zacha (Bortňák). Rozhodčí: Jan Doležal - Marek Honza, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:4.

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Suchan) – Semrád, Novotný, Beneš, Korím, Havlík, Rybalkin, A. Jelínek, M. Drtina, Soldán, Zítka – Š. Štěpánek, P. Štěpánek, Špok – Dvořáček, Milfait, Mavrojanidis – Matějka, Kozlík, Szilva – Chlubna, Knotek, Maliník – Berger, Endál, Musil

Benátky n/J

J. Jelínek (Stejskal) – Říha, Vitásek, Šimek, Niko, Lacek, Pyrochta, Čechura – Bortňák, Jech, Miškovský, Zacha, Bittner, Dlouhý, Mikyska, Chlapík, Jonák, Skalický, Vlach, Kica

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu