|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Úvod utkání vyzněl jednoznačně ve prospěch hostů z Krakonošova revíru, kteří Rebely drželi pod souvislou územní převahou, jíž brzy přetavili po využité přesilovce ve svůj prospěch v podobě vstřelené branky a následného těsného vedení. Po sérii havlíčkobrodských vyhození si našli cestu do útočného pásma, kde se puku zmocnil ONDŘEJ LÁTAL, obkroužil bránu a k bližší tyčce překonal gólmana Suchana, kterému kotouč po nepřehledné situaci vypadl z výstroje a doklouzal až za brankovou čáru – 0:1. S domácími to mohlo vypadat přesně za minutu ještě hůře, protože na lavici hanby usedl z jejich řad útočník Voj. Němec, jenže hosté tentokrát neudeřili jako v předchozím případě. Havlíčkobrodští přidali v útočné fázi výrazně na otáčkách, začali postupem času přebírat otěže zápasu do svých rukou a zanedlouho vytěžili ze své snahy hru v početní převaze po vyloučení Kubeše. Z té profitovali formou dvou obrovských šancí. Nejdříve pálil z levého kruhu ke vzdálenější tyčce J. Ondráček, jeho tvrdá rána však těsně minula Ševčíkovu bránu. Následně se tentýž hráč po skvělém pasu dostal do samostatného úniku, v němž byl faulován a rozhodčí okamžitě nařídil trestné střílení. To provedl podle nových hokejových pravidel sám postižený, který si zkoušel rychlými kličkami rozhýbat gólmana Ševčíka, jenže neúspěšně, protože ten zůstal v dobrém postavení a betony vyrazil tvrdou ránu z prostoru levého kruhu. Mohutný brodský tlak tím však zdaleka neutrpěl na své intenzitě.

Naopak. S blížící se první sirénou získával útočným pojetím hry ještě pevnější půdu pod nohama a dosáhl svého stěžejního cíle. V průběhu 18. minuty Martin Zábranský našel svou nahrávkou na levé straně rozjetého ONDŘEJE ŠVAŇHALA, který si už věděl rady, když střelou zblízka a mírného úhlu propálil gólmana Ševčíka – 1:1. Rozjaření havlíčkobrodští hokejisté nadále hráli s velkou chutí, což se hlavně v ofenzivní fázi znatelně projevovalo. Za svou aktivitu byli brzy odměněni po trestu Bendíka dvouminutovou přesilovkou a tuto hozenou rukavici z ledu s radostí zvedli. Ve 20. minutě vytvořili kolem hostující branky pořádný závar a zmatek ve vrchlabské defenzívě, když gólman Ševčík byl v plné permanenci a likvidoval nebezpečné projektily ze všech možných pozic, jenže kotouč se poté od něj odrazil na hůl osamoceného LUKÁŠE ENDÁLA, jenž z pravého kruhu neomylně poslal svou ránu do horního růžku – 2:1. Rebelové tak mohli jít do kabin s veselou, protože měli na své straně těsné vedení 2:1.

Také do prostřední části naskočili Rebelové s velkým ofenzivním odhodláním a od začátku pořádně větrali vrchlabské zadní řady. Za pouhých 46 sekund hry putoval za katr vrchlabský útočník Bendík a domácí sevřeli svého soupeře hluboko do jeho obranných pozic. Z drtivého tlaku posléze vytěžili gólovou příležitost. Po několika úspěšných nahrávkách bojovníci z Kotliny dokonale vyšachovali vrchlabskou obranu a na konci celé akce se ocitl M. Ondráček, jenž zblízka nepřehodil klečícího Ševčíka, když přestřelil bránu. Přesilovku sice nezužitkovali, jenže se její pomocí navnadili na příznivou útočnou vlnu a záhy rozjásali havlíčkobrodské příznivce potřetí. Přesně v půlce 25. minuty se krásnou individuální akcí prezentoval HYNEK ZOHORNA, jenž s pukem na holi zamířil za vrchlabskou branku, bleskově ji obkroužil a bekhendem ho zasunul k bližší tyčce, když se gólman Ševčík nestihl ve svém brankovišti včas přesunout – 3:1.

Krakonošovi stoupenci však rozhodně nesložili zbraně a vycítili chvíli, kdy Rebelové svůj dobře šlapající útočný mlýn pozastavili. Sami okamžitě přidali v útočném snažení a zatlačili Rebely do jejich obranných pozic. Přebírali pomalu iniciativu do své moci a výsledkem byla spousta nebezpečných projektilů, jež vydatně prověřili kvality gólmana Suchana. Ten se asi nejvíce zapotil ve 34. minuty, kdy Bendík poslal odražený kotouč z mezikruží na vrcholu levého kruhu zpět směrem na havlíčkobrodskou branku, kde však brankář Suchan hbitě vstal z rozkleku a vyrážečkou puk vytěsnil z prostoru pod horní tyčkou nad svou branku. Havlíčkobrodští, kteří se schoulili do pevné obranné ulity, trpělivě vyčkávali na ideální příležitost k útku a tato taktika se jim brzy málem vyplatila. Z rychlého protiútoku se dostali do slibného přečíslení, v němž obránce Vošmik obdržel krásnou přihrávku a úplně sám z hranice brankoviště střílel bez přípravy těsně nad horní roh Ševčíkovy svatyně. Domácí tato promarněná šance dlouho mrzet nemusela, protože pouhých 9 sekund před druhou sirénou odstartovali výbuch mohutného gejzíru radosti. Nejdříve po Zábranského přiťuknutí pálil z pravého kruhu MIROSLAV TŘETINA bekhendem jen do tyčky, vzápětí si však po vyražené střele Aleše Sovy spravil chuť, když vpádu z prostoru mezi kruhy dorazil kotouč do odkryté brány – 4:1.

Také do závěrečného dějství vkročili o poznání lepším způsobem, když ve 43. minutě putoval na lavici hanby vyloučený útočník Zíma a to byl příznivý vítr do havlíčkobrodských plachet. Vojtěch Němec adresoval z levé strany přesnou přihrávku mezi kruhy VÁCLAVU MEIDLOVI, jenž byl zezadu tísněn vrchlabským bekem, kterého díky své urostlé postavě setřásl, přiťukl si puk bruslí a nadvakrát překonal gólmana Ševčíka střelou nad jeho beton – 5:1. Krakonošova družina rozhodně nemínila předčasně kapitulovat a vyklidit bojovné pozice, naopak zareagovala tou nejlepší možnou cestou, když zužitkovala dvouminutový Stromkův trest. Brodský útočník právě naskakoval na led, když po vyhraném vhazování vypálil z vrcholu kruhů nepříjemnou ránu Jan Bendík, gólman Suchan hrudí vyrazil kotouč do prostoru před sebe, kam si sjel TOMÁŠ BLÁHA a z dorážky procedil kotouč kolem brodského brankáře do sítě – 5:2.

Bojovníci z Kotliny kontrovali nebezpečnou šancí. Stromko si nabruslil s kotoučem na své hokejce do pravého kruhu, odkud hledal nahrávkou před branku svého spoluhráče, jenže trefil jen nohy vracejícího se vrchlabského beka, od kterého se puk odrazil těsně vedle pravé tyčky. Hra se poté vyrovnala, ale v hlavních rolích se představili v půlce třetiny opět Novákovy svěřenci. Po obrovském závaru před vrchlabskou brankou se dostal puk na hůl JAKUBA STROMKA, který se s ním v prostoru mezi kruhy vůbec nemazal a tvrdou dorážkou bekhendem ho poslal mezi Ševčíkovými betony do sítě – 6:2. Domácí hráči si postupnými krůčky kráčeli za přesvědčivým vítězstvím, když tempo zápasu pomalu opadávalo, především kvůli nepříznivému vlivu častých přerušování, jež kouskovali hru. Poslední slovo nakonec přece jen patřilo Vrchlabí, které zkorigovalo nepříznivý stav, a zmírnilo tak svou porážku v čase 59:32. Kotouč putoval po ose Martin Filip - Tomáš Urban - ŠTEFAN RUSNÁK, přičemž posledně jmenovaný si nabruslil z levé strany do předbrankového prostoru, kde pohybem naznačil pokus o blafák, jenže bekhendem nečekaně zakončil k bližší tyčce – 6:3. Po závěrečném hvizdu vypukly na ledové ploše a v hledišti očekávané oslavy, hokejisté i fanoušci si důležitý triumf za tři body naplno a zaslouženě užívali.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Endál 1 0 1 -1 0
Jonáš Fiedler 0 1 1 2 0
Aleš Jelínek 0 0 0 1 0
Michal Kempný 0 0 0 1 0
Jan Knotek 0 1 1 -1 0
Václav Meidl 1 0 1 -1 0
Marian Morava 0 0 0 0 0
Vojtěch Němec 0 1 1 -1 4
Martin Ondráček 0 1 1 -1 0
Jiří Ondráček 0 0 0 0 0
Jan Pavlík 0 0 0 2 0
Jan Soldán 0 0 0 -1 0
Aleš Sova 0 2 2 1 0
Jakub Stromko 1 0 1 1 2
Petr Šenkeřík 0 0 0 0 0
Ondřej Švaňhal 1 0 1 1 0
Miroslav Třetina 1 1 2 1 0
Petr Vošmik 0 0 0 -2 2
Martin Zábranský 0 1 1 1 0
Hynek Zohorna 1 1 2 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 3 26 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, středa 20.10.2010 od 17:30
Havl. Brod
6:3
(2:1, 2:0, 2:2)
Havl. Brod - Vrchlabí
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. Švaňhal (Zábranský), 20. Endál (Knotek, M. Ondráček), 25. Zohorna (Sova), 40. Třetina (Sova), 45. Meidl (Voj. Němec), 51. Stromko (Zohorna) - 6. Látal, 48. Bláha (Bendík), 60. Š. Rusnák (Urban, Filip). Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Rozhodčí: Jaroslav Kubeš – Radek Špringl, Aleš Hejl. Diváci: 921. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3.

Sestavy

Havl. Brod

Suchan (Opršal) – Šenkeřík, Kempný, Sova, Morava C, Pavlík, A. Jelínek, Vošmik, Soldán – Meidl, Třetina A, Voj. Němec A, Endál, Knotek, M. Ondráček, Švaňhal, Zábranský, J. Ondráček, Fiedler, Stromko, Zohorna.

Vrchlabí

Ševčík (Koutský) – Čížek, Bendík, Poživil, Poskočil, Chaloupka, Pácal C, Matějíček A, Mocek – Bláha, Filip, Kubeš A, Zíma, Urban, Tvrdek, Drábek, Bezouška, Š. Rusnák, Látal, Hubáček, Bakrlík.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu