|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Lvi do utkání naskočili jako utržení ze řetězu a už po pouhých 35 sekundách hry se radovali z vedení. Richard Diviš adresoval přesnou nahrávku do předbrankového prostoru, kde říhal úplně volný MAREK ČURILLA a v nastalé situaci už si věděl rady s tím, jak překonat ještě nezahřátého havlíčkobrodského gólmana Suchana – 1:0. Rebelové zareagovali tím nejlepší možným způsobem. Začali se tlačit do koncovky a útočnou aktivitu brzy přetavili ve slibnou příležitost na vyrovnání. Hadrava přiťukl získaný kotouč na hůl Rytnauera, který se od svého příchodu z konkurenční Dukly Jihlava poprvé představil v havlíčkobrodském dresu, a nebezpečí pro ústeckou branku bylo na světě, ale gólman Orct se rychle přesunul ve svém brankovišti a kotouč za svá záda nepustil. Pokračovalo se ve vyrovnané hokejové partii, v níž se probíjeli do zakončení oba soupeři. V 7. minutě si domácí hokejisté vytvořili velkou šanci prostřednictvím Šagáta, jenž se po zaváhání brodské obrany ujal puku a objevil se v samostatném úniku, jenže se svým blafákem nevyzrál na gólmana Suchana, jenž si poradil i s následnou Šedivého dorážkou.

Na začátku 10. minuty musel zatáhnout za záchrannou brzdu brodský forvard Švaňhal a Severočechům se nabídla úvodní přesilová hra. Kdo očekával drtivý tlak z ústecké strany, byl nemile překvapený. Už za 9 sekund hry dokonale potrestal chybu v rozehrávce domácích VOJTĚCH NĚMEC, který si sjel před brankáře Orcta a zblízka zavěsil pod horní tyčku – 1:1. lvi si záhy vynutili značnou územní převahu, jenže proti důsledné a aktivní obraně Rebelů se prosazovali s obrovskými potížemi. Na začátku 14: minuty potvrdil hostující kapitán Morava známou bolest bojovníků z Kotliny: nedisciplinovanost na hřištích soupeřů. Po jeho zbytečném faulu ve středu hřiště opět získali Lvi výhodu hry v početní převaze a tentokrát s ní naložili o poznání lépe než v předchozím případě. V průběhu 15. minuty putoval kotouč po ose Lukáš Poživil – Petr Kanko – ROK PAJIČ, přičemž posledně jmenovaný vyslal ze své hole tvrdou ránu, jež zapadla za Suchanova záda – 2:1. Rebelové se ještě úplně neoklepali z inkasované branky a na jejich hlavy se snesla další pohroma. V 19. minutě našel Jan Kloz mezi kruhy postaveného ONDŘEJE ŠEDIVÉHO, jehož pohotová a přesná rána skončila přesně pod horní tyčkou brodské svatyně – 3:1. V úplném závěru první dvacetiminutovky se ještě nechal vyloučit domácí Němeček, havlíčkobrodský soubor toho ale do úvodní sirény nestihl využit.

Začátek prostřední části se nesl ve znamení opatrnosti a spousty nepřesností na obou stranách, kvůli nimž hra na chvíli pozbyla svou atraktivnost a plynulost. Ve 23. minutě Rebelové špatně střídali a na ledě se ocitli v příliš mnoho hráčích, za což pochopitelně pykali dvouminutovým trestem. A ten připravil Lvům pevnou půdu pod nohama k dalšímu tvrdému úderu. V závěru 24. minuty dvojice Richard Diviš – David Pojkar odvedla v útočném pásmu pořádný díl dobré práce, z níž následně profitoval zblízka dorážející ROMAN NĚMEČEK – 4:1. Havlíčkobrodští hokejisté nevěděli, kam dřív skočit, naopak ústečtí hráči si v ofenzivní činnosti doslova libovali a začínali duel přeměňovat v exhibici. Ondřej Holomek poslal nádherný a dlouhý pas napříč středním pásmem na ROKA PAJIČE, který si nabruslil do soupeřova pásma a z mohutného nápřahu tvrdou a přesnou ranou vyhnal všechny pavouky z horního rohu Suchanovy svatyně – 5:1.

Také domácí se však nevyvarovali chyb a dávali Rebelům příležitosti se značně nepříznivým stavem něco udělat. Dvouminutový Boháčův trest sice Rebelové nevyužili ve svůj prospěch, jenže navnadili se na příznivou útočnou vlnu a v dobrém ofenzivním rozpoložení velice brzy sklízeli kýžené ovoce. Na přelomu 1. a 2. poloviny zápasu šikovně schoval svou střelu za ústeckého obránce VOJTĚCH NĚMEC a z dálky překonal brankáře Orcta – 5:2. Havlíčkobrodská radost z umazání části ústeckého vedení mělo doslova jepičí život, po dalším Moravovu faulu se Lvi opět blýskli využitou přesilovkou. Během 33: minuty vypálil od modré čáry ROMAN NĚMEČEK a propálil gólmana Suchana, který měl dokonale zakrytý výhled – 6:2. Rozjetý brankostroj nebral konců, protože hosté z Vysočiny vzápětí odpověděli stejnou mincí. Při Pazourkovu vyloučení Rebelové podařenou kombinací dokonale vyšachovali ústeckou obranu a na konci celé akce zakončující MARTIN ZÁBRANSKÝ našel recept na brankáře Orcta – 6:3. Po dvou třetinách tak šli domácí hokejisté do kabin s dvoubrankovým náskokem v zádech.

Závěrečné dějství začalo v o poznání vlažnějším tempu, hokejisté obou táborů se jen pozvolna zahřívali zpět na provozní teplotu z předchozích dvou třetin. Fanoušci se ale nemohli dlouho nudit, protože gólová hitparáda se brzy opět naplno rozeběhla. V průběhu 45. minuty se krásnou individuální akcí prezentoval JONÁŠ FIEDLER, který rozkmital své rychlé nohy, díky nimž ujel ústeckým zadákům a tváří v tvář gólmanu Orctovi nechal zapomenout na své předešlé střelecké trápení – 6:4. Rebelové se mohli vzápětí podívat na dostřel hostitelů z Ústí nad Labem, jenže ideální nahrávku Voj. Němce ve skákavé podobě špílmachr Třetina netrefil. Pavučinami obetkané přísloví nedáš – dostaneš na sebe nenechalo dlouho čekat. Lvi se vrhli s obrovskou vervou do útoku a těžili z toho po tvrdé ráně MARTINA ŠAGÁTA, jenž hezkou střelou do horní poloviny branky vrátil domácím tříbrankové vedení – 7:4.

Ústí nad Labem nadále diktovalo tempo hry a pevně drželo otěže zápasu ve svých rukou, Rebelové trpělivě čekali na své šance v podobě rychlých protiútoků. Domácí se v 54. minutě provinili zdržováním hry, potrestaného Němečka ale bojovníci z Kotliny nedokázali gólem předčasně vyhnat z trestné lavice. Naopak, Lvi ustáli oslabení bez úhony a zanedlouho opět nechali vyniknout svůj vytříbený čich na góly. Z důrazu petra Kanka, který vyšel vítězně z minisouboje s gólmanem Suchanem, jemuž vyšťouchal kotouč z výstroje, těžil zakončující ROK PAJIČ, jenž rychlou dorážkou završil hattrick a potrhl bohatý gólový účet zajímavého střetnutí – 8:4. Svěřencům trenérského tandemu Petr Novák – Jaroslav Benák už nedokázali odpovědět a domů se vraceli bez bodového importu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jonáš Fiedler 1 0 1 0 0
Martin Hadrava 0 0 0 -2 0
Aleš Jelínek 0 0 0 0 0
Michal Kempný 0 0 0 -2 0
Jan Knotek 0 1 1 0 0
Marian Morava 0 0 0 -1 4
Vojtěch Němec 2 1 3 1 0
Martin Ondráček 0 1 1 0 0
Jiří Ondráček 0 0 0 -2 0
Jan Pavlík 0 0 0 -2 0
Ladislav Rytnauer 0 0 0 -1 0
Jan Soldán 0 0 0 -1 0
Jakub Stromko 0 0 0 -2 0
Ondřej Švaňhal 0 0 0 -1 2
Miroslav Třetina 0 1 1 0 0
Petr Vošmik 0 0 0 0 0
Martin Zábranský 1 0 1 -1 0
Hynek Zohorna 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 8 40 0 0

Ohlasy k utkání

12. kolo, sobota 23.10.2010 od 17:30
Ústí nad Labem
8:4
(3:1, 3:2, 2:1)
Ústí n. L. - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Čurilla (Diviš), 15. Pajič (Kanko, Poživil), 19. Šedivý (Kloz, Šagát), 24. Němeček (Diviš, Pojkar), 26. Pajič (Holomek), 33. Pojkar (Němeček, Čurilla), 47. Šagát, 56. Pajič (Kanko) - 10. Němec, 31. Němec, 25. Zábranský (Třetina, Němec), 45. Fiedler. Vyloučení:. 5:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Jílek – Arazimová, J. Svoboda. Diváci: 2120. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:4, 8:4.

Sestavy

Ústí n. L.

Orct - Němček, Pojkar, Boháč, Zeman, Poživil, Holomek, Gureň, Sklenička - Čurilla, Alinč, Diviš - Janků, Hanzl, Pazourek - Kanko, Pajič, Ludvík - Šedivý, Kloz, Šagát

Havl. Brod

Suchan - Pavlík, Kempný, Morava, Vošmik, A. Jelínek, Soldán, Zítka - J. Ondráček, Třetina, Němec - M. Ondráček, Knotek, Fiedler - Zohorna, Zábranský, Švaňhal - Rytnauer, Stromko, Hadrava

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu