22. 8. 2019 | Tomáš Sochor

Povedené derby! Junioři si vyšlápli na žďárské Plameny

Havlíčkobrodští junioři se poprvé v letošní přípravě představili na domácím ledě. Podařilo se jim vstřelit první gól a vedení si udrželi až do konce utkání. Hlavními strůjci vítězství byli útočníci Richard Cachnín a Lukáš Pokorný. Do střelecké listiny se také zapsali Michal Kerber, Matěj Trupl a Matyáš Machovský.

Utkání začalo opatrně. Oba týmy dbaly na dobře zabezpečenou obranu. Do první výraznější šance se dostal Lukáš Pokorný, když ujížděl sám na brankáře Filipa Krejčího. Zakončení však zabránil faul. Následnou přesilovku zužitkoval Richard Cachnín. Těsně před bránou hostů zachytil letící puk a nekompromisně zavěsil. Od té doby byli Bruslaři aktivnější. Toho znovu využil Richard Cachnín, který tentokrát nádhernou nahrávkou z pravé strany vyzval Lukáše Pokorného k zakončení. Druhý jmenovaný nabídkou nepohrdl a z levého kruhu trefil poloprázdné zařízení.

Ani žďárští ale nezaháleli. Tvrdou ránu od modré čáry z hole Zdeňka Šerejcha vychytal Erik Bielecký. Ani krásná kombinace Matěje Jindry a Jiřího Hromádky se kvůli špatnému zakončení neujala. Nenápadná střela bekhendem Ondřeje Winklera skončila jen na tyčce. I díky tomu domácí v první dvacetiminutovce udrželi čisté konto a dvoubrankový náskok.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Bruslaři. Filip Pártl nahrál od modré čáry rozjetému Michalovi Kerberovi, který dobře mířenou střelou zápěstím poslal Havlíčkův Brod již do tříbrankového vedení. Následně se gólu dočkali i hráči Žďáru nad Sázavou. Nejlepší orientaci v závaru před bránou prokázal Zdeněk Šerejch, když dokázal posunout touš za záda Erika Bieleckého. Hosté se málem dočkali i dalšího gólu. Zdeněk Šerejch měl před sebou skoro prázdnou bránu. Střídající Martin Nedvěd se ale zázračně stihl přesunout a tutovou šanci vychytat. Ani přesilová hra pěti proti třem nepomohla žďárským k dalšímu gólu, a tak domácí i po čtyřiceti minutách drželi dvoubrankový náskok.

Celkem dlouho se zdálo, že se zápas bude ve třetí periodě už jen dohrávat. Pak přišel zlom. Šimon Malenovský se prokličkoval havlíčkobrodskou obranou a blafákem překonal Martina Nedvěda. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Sražený kotouč se dostal až na modrou čáru k Matěji Truplovi, který dobře mířenou střelou prostřelil Filipa Krejčího. Žďárským se pak podařilo ještě jednou snížit, když Martin Štola našel před brankou Zdeňka Šerejcha, který střelou do vinglu znovu snížil na pouhý gól. Závěr utkání už ale patřil domácím. Nejdříve se z pravé strany přesně trefil Matyáš Machovský. Dílo v poslední minutě dokonal Richard Cachnín, který už jen posunul puk do brány po skvělém pasu Lukáše Pokorného.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, čtvrtek 22.8.2019 od 18:00
6:3
(2:0, 1:1, 3:2)
Havl. Brod - Žďár n. Sázavou

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Cachnín (Pokorný), 13. Pokorný (Cachnín, Košťál), 23. Kerber (Pártl, Vaněk), 51. Trupl (Kratochvíl, Marek), 53. Machovský (Havel, Kratochvíl), 60. Cachnín (Pokorný) – 29. Šerejch (Winkler), 49. Malenovský, 52. Šerejch (Štola). Rozhodčí: Jana Blaha, David Spilka. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 41:20 (17:4, 11:10, 13:6). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Sestavy

Havl. Brod

Bielecký (31. Nedvěd) – Endl, Škareda (C), Kerber, Vaněk, Kratochvíl, Trupl – Pokorný (A), Cachnín (A), Košťál – Pártl, Vacík, Klofáč – Havel, Machovský, Marek

Žďár n. Sázavou

Krejčí – Doležal, Pelikán, Prokop, Čermák, Winkler – Šerejch, Jindra, Pachl, Štola, Procházka, Malenovský, Brůma, Hromádka, Doležal, Augusta

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu