|

Reportáž ze zápasu

BK Havl. Brod

Rebelové do utkání naskočili s velkou chutí a gólmana Svobodu zasypali vydatnou sprškou střel prakticky ze všech možných palebných pozic, mnohdy se jednalo o projektily z kategorie velice nebezpečných. Strážce chrudimské brankoviště se ve svém brankovišti často hbitě přesunoval a při havlíčkobrodském tlaku předvedl několik výborných zákroků, kterými v těžkých okamžicích podržel Východočechy. Hosté se nenechali zahanbit a v ofenzivní fázi také pořádně přitlačili na pilu, důsledkem byla pořádná porce práce pro brankáře Suchana, jenž si rovněž dokázal poradit. Havlíčkobrodští hokejisté hýřili aktivitou a zanedlouho opět uchopili otěže zápasu do svých rukou. Vypracovali si značnou územní převahu, jež vyúsťovala v častá vyloučení, která ještě přidávala vodu na havlíčkobrodský útočný mlýn. Pestrá škála slibných šancí zůstávala nevyužita především díky výtečně chytajícímu brankáři Svobodovi a slabší produktivitě domácích. Chrudim spíše vyčkávala na ideální příležitosti v podobě rychlých protiútoků, z nichž několikrát nebezpečně zahrozila. V průběhu 17. minuty se brodská část publika mohla naplno radovat: Jan Knotek poslal přesnou nahrávku mezi kruhy, kde si kotouč zpracoval ROMAN VONDRÁČEK a rychlou ranou pod horní tyčku nedal brankáři Svobodovi šanci – 1:0. Orlice s pokoušeli bleskově odpovědět, v útočné činnosti výrazně přidali na obrátkách a vytvořili si značný tlak. Ten záhy vústil ve vyloučení obránce A. Jelínka, Východočeši po většinu času drželi hru v Suchanovy blízkosti, jenže přes důslednou obranu Rebelů se těžce probíjeli do nebezpečného zakončení. Po první siréně tak v kotlině platil stav 1:0 pro Havlíčkův Brod.

Atraktivní hokejová podívaná pokračovala i v prostřední části zápasu, hokejisté obou táborů servírovali fanouškům pestré hokejové menu. V prvních minutách měli navrch hosté z Chrudimi, kteří ještě dohrávali zbytek přesilové hry z úvodního dějství a v náporu neustávali ani po návratu vyloučeného brodského beka A. Jelínka. Rebelové se poctivě bránili a s vypětím všech sil vzdorovali chrudimské nadvládě, zároveň však trpělivě vyčkávali na vhodnou situaci k založení rychlého protiútoku. Tato taktika se ukázala jako velmi účinná, jelikož s sebou zanedlouho přinesla kýžené ovoce v podobě druhého vstřeleného gólu. V průběhu 27. minuty tvrdá rána z vrcholu kruhů Martina Ondráčka prosvištěla jen kolem pravé tyčky, ovšem šťastně se odrazila od zadního mantinelu do prostoru u opačné tyče, kde číhal MARTIN ZÁBRANSKÝ a propasíroval střelou bez přípravy kotouč za záda ležícího gólmana Svobody – 2:0. Bojovníci z Kotliny využili psychické výhody a s Východočechy to mohlo vypadat ještě hůř. Knotek si všiml mezi kruhy sjíždějícího Třetiny, jemuž od levého mantinelu adresoval přesnou nahrávku.

Havlíčkobrodský forvard z první napálil jen náruč dobře postaveného brankáře Svobody. Na druhé straně ledové plochy se prezentoval šikovnou a velice nebezpečnou tečí chrudimský forvard Goič, jenž těsně minul vzdálenější tyčku. Záh udeřilo u opačné brány. Ve 29. minutě Marián Morava nahodil kotouč před branku, kde se rychle zorientoval najíždějící útočník ONDŘEJ ŠVAŇHAL a z hranice chrudimského brankoviště prostřelil gólmana Svobodu – 3:0. Havlíčkobrodští hráči se rázem dostali do velké herní pohody a brodské příznivce neustále bavili pohlednými akcemi. Z toho vyplynula korekce stavu z pohledu Východočechů. V samostatném úniku byl faulován TOMÁŠ KAUT a nařízené trestné střílení po podařeném bekhendovém blafáku proměnil – 3:1. Novákův soubor ihned odpověděl. Jiří Ondráček přiťukl kotouč na vrchol kruhů, kde stál osamocený PETR ŠENKEŘÍK a tvrdou ranou skóroval podél Svobodova těla přesně k pravé tyčce – 4:1. Herní obrázek se neměnil, neustále jsme sledovali útočný a svižný hokej se spoustou vložených šancí, jenže gólmani již za svá záda žádný kotouč nepustili. Po 2 třetinách vládla o poznání větší spokojenost na havlíčkobrodské straně, jež vedla 4:1.

V závěrečném dějství se vše odehrávalo podle očekávaného scénáře, Rebelové se nikam nehrnuli a pečlivě střežili svůj tříbrankový náskok, který si vytvořili během předchozích dvou třetin. Všechno rázem nabralo úplně jiný směr ve 49. minutě, když Chrudim využila svou přesilovku a vrátila se do zápasu. Je nutné dodat, ež se jednalo o překrásnou akci: kotouč putoval po ose Zdeněk Žák - Jakub Luštinec - LUKÁŠ KRÁL, posledně jmenovaný si sjel do přebrankového prostoru na přesnou nahrávku z kruhu a ranou bez přípravy nedal brankáři Suchanovi, který se nestihl ve svém brankovišti včas přemístit, žádnou šanci – 4:2. To, co se odehrávalo v následujících minutách, bylo pro Havlíčkobrodské noční můrou. Zbytečně pustili svého soupeře po Meidlovu vyloučení na dostřel jediné branky. Přesilovou hru využil ZDENĚK ŽÁK, který po Suchanem vyražené střele Lukáše Krále zachytil ležící kotouč, vybruslil si do volného prostoru a skóroval do poloprázdné branky – 4:3. Totálně zaskočení domácí nebyli schopni odporu, jímž by zastavili nebo alespoň přerušili chrudimský brankostroj. Za necelou minutu se po nepřesné nahrávce Tomáše Blažka kotouč odrazil mezi kruhy na hůl MICHALA KLEJNY, jenž z otočky nekompromisně zavěsil pod horní tyčku – 4:4.

Najednou se vlastně začínalo za nerozhodného stavu od začátku jen s tím rozdílem, že psychika brodských Rebelů utrpěla pořádnou ránu. Bojovníci z Kotliny však prokázali čest svému bojovnému jménu a za přispění paní Štěstěny se za pár desítek sekund znovu ujali těsného vedení. Přesnou střelou zblízka mezi Svobodovy betony se o to postaral VÁCLAV MEIDL, jenž v situaci 2 na 1 zužitkoval přesnou nahrávku z hole Jiřího Ondráčka – 5:4. Síla a odhodlání hostů na zvrat najednou pominulo, následovaly dva fauly, po nichž se domácí dostali do dvojnásobné početní výhody a naložili s ní naprosto dokonale. Aleš Jelínek přiťukl kotouč na modré čáře kotouč na hůl MICHALA KEMPNÉHO, jenž po mohutném nápřahu vyslal nechytatelnou dělovku, která v čase 56:21 pod horní tyčkou rozechvěla síťku za zády brankáře Svobody – 6:4. Havlíčkův Brod tímto způsobem získal pevnou půdu pod nohama a již v herní pohodě definitivně podtrhl svůj triumf. Po několika přesných nahrávkách v útočném pásmu vystřelil v pravém kruhu volný obránce Petr Vošmik, gólman Svoboda jeho dělovku ještě stihl vyrazit do prostoru vedle sebe, ale na následnou dorážku MARTINA ONDRÁČKA z těchto míst byl již bezmocný – 7:4. Tentokrát si už domácí svého soupeře nepustili k tělu a zápas dotáhli do vítězného konce.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Endál 0 1 1 2 2
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 0
Aleš Jelínek 0 1 1 0 6
Michal Kempný 1 0 1 0 2
Jan Knotek 0 1 1 -1 0
Václav Meidl 1 1 2 2 2
Marian Morava 0 2 2 3 2
Vojtěch Němec 0 0 0 1 0
Martin Ondráček 1 1 2 1 2
Jiří Ondráček 0 2 2 2 2
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Petr Šenkeřík 1 0 1 4 0
Ondřej Švaňhal 1 0 1 1 0
Miroslav Třetina 0 0 0 -1 0
Roman Vondráček 1 1 2 -1 0
Petr Vošmik 0 1 1 -1 0
Martin Zábranský 1 0 1 2 0
Petr Zítka 0 0 0 0 0
Hynek Zohorna 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Suchan 60 0 4 36 0 0

Ohlasy k utkání

4. kolo, sobota 25.9.2010 od 17:30
Havl. Brod
7:4
(1:0, 3:1, 3:3)
Havl. Brod - Chrudim
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 17. Vondráček (Knotek), 27. Zábranský (M. Ondráček), 29. Švaňhal (Morava), 33. Šenkeřík (J. Ondráček), 53. Meidl (J. Ondráček), 57. Kempný (A. Jelínek), 58. M. Ondráček (Vošmik) - 33. Kaut, 49. Král (Luštinec, Žák), 52. Žák (Král), 53. Klejna (Blažek, Zukal). Vyloučení: 9:9, navíc Blažek (CHR) OT do konce utkání a Charousek (CHR) OT na deset minut. Využití: 2:2. Rozhodčí: J. Florian - J. Bertlík, R. Koskuba. Diváci: 856. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:4, 7:4.

Sestavy

Havl. Brod

Suchan (Neruda) - Kempný, Jelínek, Morava, Soldán, Šenkeřík, Zítka, Vošmik - Fiedler, Endál, Knotek, Meidl, Němec, M. Ondráček, J. Ondráček, Švaňhal, Třetina, Vondráček, Zábranský, Zohorna.

Chrudim

A. Svoboda (Štrof) - Toužimský, Jaroměřský, M. Drtina, Charousek, Zukal, Zdráhal, Kobela - Luštinec, L. Král, Žák, T. Sýkora, T. Blažek, J. Šeda, Klejna, Kaut, Semorád, Goiš, Martinec, Pilař.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu