23. 11. 2010 | Pavel Buňat

Rebely čeká cesta na sever. Ve středu zamíří na led osmé Kadaně

První liga už má za sebou dvě desítky zápasů. Ve středu 24. listopadu je na programu 21. kolo, v němž bude Havlíčkův Brod nepřímo útočit na průběžnou třetí příčku. V cestě za bronzovým stupínkem mu ovšem bude stát nebezpečná Kadaň. Utkání na severu Čech startuje v 18 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosu.

V případě tříbodové výhry má Havlíčkův Brod teoretickou šanci se posunout mezi tři nejlepší týmy ligy. Aktuálně třetí Jihlava by však na svém ledě musela podlehnout Znojmu, které okupuje až 11. příčku. Rebelové se však také mohou v případě prohry, a následného úspěchu Hradce Králové v Chrudimi, propadnout až na páté místo. „Kadaň je hodně nevyzpytatelný soupeř, ale já přesto věřím, že si nějaký ten bod domů povezeme,“ svěřil se s přáním brankář Rebelů Stanislav Neruda.

Kadaň v sezoně 2010/2011

Kadaňské mužstvo pod vedením trenéra Mikuláše Antonika zažívá poměrně povedenou sezonu. Severočeši ve 20 zápasech nasbírali 28 bodů a aktuálně figurují na osmé příčce. Značně potrápit dokázali již tradičně okresního rivala z Chomutova, Jihlavu či třeba právě Havlíčkův Brod. O svém by mohli vyprávět i hokejisté Třebíče, kteří v prvním vzájemném zápase utrpěli debakl 2:8. A podobně na tom jsou i Kohouti z Tábora, kteří Severočechům podlehli vysoko hned dvakrát, a to v poměrech 1:8 a 4:7. Nikoho tak asi nepřekvapí, že Kadaň je se 60 vstřelenými góly pátým nejlépe střílejícím týmem ligy. V posledních zápasech se však s dobrými výkony nepotkala.

Minulé kolo

Vyjma světlého momentu, kdy Kadaň porazila Tábor, se mužstvu ze severu Čech v poslední době nedaří. Vyzrát nedokázalo na Chrudim, Litoměřice a v minulém kole ani na Třebíč. Proti Horákům dokonce neskórovalo. Třebíčský gólman Francouz si sice na nedostatek práce stěžovat nemohl, musel krotit dokonce více střel, než jeho kolega v kadaňském dresu. Ani jeden puk však za jeho zády neskončil a především díky talentovanému brankáři brala Třebíč všechny body. První gól padl až v polovině utkání. Ve 29. minutě zkušený Hylák, jenž je nyní v Kadani na hostování z Chomutova, neudržel tvrdou střelu, a připravil tak jednoduchou šanci pro dorážejícího Milana Přibyla. Jenže to bylo na půl hodiny hry vše. Druhý, a zároveň poslední, gól padl až ve hře bez brankáře. Výhru domácích pečetil Marek Laš. „Utkání se mi hodnotí těžce, protože nedat venku gól, to znamená, že jen těžko budeme bodovat. První třetina byla z naší strany dobrá, ale nedali jsme dvě tři tutovky a byla řada vyloučených,“ litoval na tiskové konferenci asistent trenéra Jiří Rech.

Havlíčkův Brod si na rozdíl od Kadaně s chutí zastřílel. Kotlina v sobotu viděla perfektní jízdu Rebelů, kteří si s Litoměřicemi poradili hladce 8:1. Zprvu to sice na debakl hostů nevypadalo. První třetina byla vyrovnaná a do kabin se šlo za stavu 2:1. Poté ale Brod ukázal nováčkovi první ligy svojí ofenzívu a hladce vybojoval tři body. V zápase se blýskli čtyřmi kanadskými body Vojtěch Němec a Václav Meidl, po třech brali Miroslav Třetina a Jakub Stromko. Utkání se také povedlo Stanislavu Nerudovi, jenž chytal první domácí utkání v sezoně a musel krotit nejeden střelecký pokus Litoměřic. „Všeobecně nám nevyšly začátky druhé a třetí třetiny, kdy jsme vyrobili celou řadu chyb. Podle mého názoru rozhodl okamžik, kdy jsme ubránili oslabení a navíc jsme při něm sami vsítili branku. Poté jsme už byli lepší, důraznější a dařilo se nám často střílet. Jsme spokojeni se ziskem tří bodů a vysokým vítězstvím, ale musí se už začít soustředit na další utkání, krotil euforii z vysoké výhry trenér Petr Novák.

První vzájemný souboj

Kadaň přijela do Kotliny na počátku měsíce října s vizitkou skvěle střílejícího týmu. Aby také ne, vždyť v předchozích dvou zápasech smetla Tábor a Třebíč, její skóre 16:3 důrazně varovalo. Rebelům však stačilo pouhých 21 vteřin hry na to, aby ukázali Kadani, že v Kotlině už to tak jednoduché nebude. Petr Šenkeřík přesně vymetl růžek Jarinovy branky. Kadaň ale nesložila zbraně a díky využitým přesilovkám z 25. resp. 44. minuty otočila skóre ve svůj prospěch. To vydrželo až do závěrečné desetiminutovky. O vyrovnání se jemnou tečí Moravovy střely zasloužil Jan Knotek. Rebelové se s pouhým prodloužením nechtěli očividně smířit, puku se tak opět chopil Marian Morava a naservíroval před branku další tvrdou ránu. Tentokráte puk dorážel za Jarinu Jiří Ondráček, čímž rozhodl o výhře 3:2.

Kádr Kadaně

Chomutov a Kadaň si v průběhu letošní sezony vyměnily brankáře. Do Chomutova na hostování putoval Kamil Jarina, opačným směrem Alexandr Hylák. Právě Hyláka můžeme ve středečním utkání očekávat mezi tyčemi. Připraven bude také Tomáš Závorka. Oba gólmani mají letos u svých trenérů jistě dobré renomé.

Produktivitě s 19 body (10+9) vládne ex-chomutovský forvard Ladislav Boušek. Druhý je se 17 body (4+13) Stanislav Mikšovic a třetí Václav Eiselt se 16 body (9+7). I tito hráči důkladně prošli chomutovským kádrem. A obráncům se 6 body vévodí Jakub Trefný a Josef Révay .

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu