2. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Na havlíčkobrodskou mládež čekají další extraligové bitvy

S přicházejícím víkendem mohutně zbrojí mladí hokejisté Havlíčkova Brodu, kteří se střetnou s dalšími konkurenty z extraligové konkurence o důležité body do vyrovnaných tabulek. Na zimním stadionu v Kotlině ale brodské mladíky neuvidíme, protože mají před sebou mise na soupeřových kluzištích. Junioři sehrají klíčovou bitvu o záchranu v hokejovém stánku Kladna, starší dorostenci uzavřou základní část své skupiny Střed v prostředí svých vrstevníků z Mladé Boleslavi.

Junioři:

HC Vagnerplast Kladno – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: pátek 3. prosince ve 13:30

Havlíčkobrodští junioři vězí až po kolena ve svízelném bahně, jež dokonale prezentuje jejich současnou krizi mezi extraligovou konkurencí. V poslední době zažívají neuvěřitelný bodový půst, když už šest utkání čekají na důležité body do vyrovnané tabulky a k cestě za vysněnou záchranou. Naposledy se radovali v Pardubicích, kde domácí Východočechy udolali těsně 3:2. Od tohoto úspěšného duelu nasbírali mladí bojovníci z Kotliny šest porážek v řadě, při nichž se jim nepodařilo bodovat.

Před klíčovými souboji s největšími konkurenty ze spodních pater tabulky, v nichž se bude určitě bojovat o záchranu nejvyšší soutěže této věkové kategorie, se tak vůbec nenacházejí v herní pohodě, naopak čelí mohutné krizi a jsou pod velkým psychickým tlakem. Kladno na tom není o nic lépe, ba naopak, spíše se nachází ještě v horším rozpoložení než jejich nejbližší soupeř z Vysočiny. Z předchozích devíti zápasů odjížděli z ledu hned osmkrát v roli poražených, dokázali si poradit jen se Znojmem, které na svém ledě udolali 3:1.

Pohled na startovní pole extraligy juniorů rozhodně není pro oba tábory příjemný. Havlíčkův Brod je se ziskem 27 bodů na 19. příčce, Kladno, tabulkový soused Rebelů, se dívá na svého soka z 20. místa a odstupu pouhých dvou bodů. Obě strany proto bez nadsázky čeká stěžejní souboj, při němž se bude bojovat doslova o šest bodů. A jak dopadlo první vzájemné střetnutí mladých Rebelů se Středočechy? Vítězně z něj vyšli bojovníci z Kotliny, kteří využili výhody domácího prostředí a Kladno porazili těsně 2:1. Jak dopadne důležitý duel tentokrát? Držme našim hochům palce, aby prolomili mizérii z poslední doby a zvládli tuto těžkou zkoušku.

Poslední sestava Rebelů:

Pešek (30. - 40. Zvolánek) - Richter, Bancíř, Ambrož, Hájek, Šíma, Němec, Šplíchal, Musil, Novotný - Varga, Szilva, Ondráček, Zdražil, Havel, Milfait, J. Doležal, O. Doležal, Honza, M. Novák, Hadrava.

Starší dorostenci:

BK Mladá Boleslav – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: pátek 3. prosince ve 13 hodin

Mladé Rebely čeká tuhý boj o účast ve vyřazovacích bojích. V poslední době se jim skvěle daří, když z posledních pěti případů se hned čtyřikrát radovali z vítězství. Poraženi odjížděli z ledu jen jednou, v domácím prostředí nestačili na Hradec Králové a podlehli mu 2:3 po samostatných nájezdech, ale do tabulky si připsali cenný bod. Naposledy předvedla havlíčkobrodská družina famózní obrat na ledě extraligového nováčka z Letňan, kteří to na Rebely uměli a vedli v další bitvě nad soupeřem z Českomoravské Vysočiny už 3:0, jenže svěřenci trenérského tandemu Tomáš Mariška – Petr Jansík předvedli spanilou jízdu, během niž nepříznivý vývoj utkání otočili a sami se ujali těsného vedení, jež jim vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Havlíčkův brod se tak mohl radovat z nesmírně důležitých tří bodů, které si za bojovný výkon plně zasloužili. Nyní se postaví brodským bojovníkům do cesty Mladá Boleslav, tým, který si v poslední době počíná jako na houpačce, když pravidelně střídá vítězství s porážkami. Během minulých dvou kol vyšli hokejisté z města automobilů bodově naprázdno, když nejdříve doma prohráli s Bílými Tygry z Liberce jednoznačně 1:6 a reputaci si nenapravili ani v Hradci Králové, jemuž podlehli 1:4. Podívejme se v krátkosti na postavení obou pátečních soupeřů v extraligové tabulce skupiny Střed.

Havlíčkův Brod stále drží 4. příčku, jež jim zajišťuje účast ve vyřazovacích bojích. Na kontě mají 43 bodů, zatímco Středočeši jsou hned za nimi s tříbodovým odstupem. A jak skončily dosavadní vzájemné souboje Rebelů s Mladou Boleslaví? Oba týmy se střetly třikrát, přičemž Havlíčkův brod svému soupeři třikrát podlehl (doma 2:3 SN, venku 1:3 a doma 0:4). Má tedy bojovníkům z města automobilů co oplácet a my mu držme palce, aby uspěl.

Poslední sestava Rebelů:

Fučík – Pecen, Meloun, Šulák, Pavlas, Kulhánek, Dvořák, Dundáček – Kozlík, Wasserbauer, Račanský – Křesťan, Kuchta, Špringl – Turek, Hynek, Jelínek - Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu