26. 7. 2012 | Ladislav Vácha

Další ročník Mezinárodní hokejové školy je tu, Rebelů je v nominaci nejvíce

Rok se s rokem sešel a na dveře znovu klepe Mezinárodní hokejová škola (zkráceně IIHS – International Ice Hockey School), po minulé sezoně nově spuštěný projekt, který je týdenním kempem mladých hokejistů z České republiky a Finska. Českou stranu reprezentují talentovaní mladíci z Kraje Vysočina, který celou akci výraznou měrou podporuje. Premiérový ročník, který hostil Horácký zimní stadion v Jihlavě, se velmi osvědčil, proto se hlásí o slovo pokračování IIHS, jež se od 28. července do 4. srpna tentokrát koná ve finském Tampere. Náš klub může těšit to, že zde bude mít hned 9 zástupců, což je z Vysočiny nejvyšší číslo.

Na začátek se nabízí otázka: v čem je tato akce oproti jiným mládežnickým kempům tak výjimečná? IIHS se totiž nemůže zúčastnit každý mladý hokejista, který má o ni zájem. Jednotliví hráči jsou do ní vybíráni na základě několika kritérií, z nichž v popředí samozřejmě stojí samotná výkonnost a přístup k hokeji. Česká strana zahájila spolupráci právě s Finskem proto, že má podobné problémy s hokejovou mládeží, kdy se potýká s malou členskou základnou a odlivem hráčů do zámoří či jiných zemí. Rozšíření o další země však není do budoucna vyloučeno, naopak se s výhledem několika let uvažuje i o přibrání Švédska.

Co se týče samotné náplně mezinárodního soustředění, hráče čekají dvoufázové tréninky pod vedením českých a finských trenérů, kdy se dopoledne budou připravovat „na suchu“ a odpoledne vyjedou na led k modelovému zápasu. Z ekonomických důvodů nebudou využívat led v hale Tampere, ale budou dojíždět do nedalekého města Pirkkala. Vedle samotného hokeje je pro účastníky připraven i bohatý doprovodný program, jehož hlavním cílem bude seznámit hokejisty z Vysočiny s Tampere a jeho okolím. Hráči se zde nezdokonalí jen v hokejových schopnostech, ale díky namíchaní do česko-finských skupin i v angličtině. Navíc poznají nové prostředí a najdou si spoustu nových kamarádů.

Na závěr se podívejme přímo na obsazení české výpravy. Ve Finsku povedou hráče dva čeští trenéři, jimiž budou Martin Sobotka ze Žďáru nad Sázavou a Roman Vondráček z Třebíče. Hokejisty, kteří vyrazí do země tisíce jezer a jsou narozeni v ročníku 1999, vyšlou čtyři největší města Vysočiny. Nejpočetnější zastoupení mají havlíčkobrodští Rebelové, kteří budou mít hned 9 želízek v ohni: brankáře Miroslava Folvarského, obránce Matěje Válu s Martinem Nepokojem, útočníky Vojtěcha Holendu, Davida Dondu, Adama Fixu, Josefa Vrátného, Richarda Cachnína a Radima Pejchala. Jihlavská Dukla má 8 zástupců, Horácká Slavia Třebíč 5 a Žďár nad Sázavou pošle do Skandinávie jednoho mladíka.

Více o úvodním ročníku najdete ZDE a ZDE

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu