30. 7. 2012 | Ladislav Vácha

Daniel Dolejš: Nabídky přišly, ale tady jsem doma a jsem tu spokojený

Na našem webu hcrebel.cz i nadále pokračujeme v sérii rozhovorů. Po Petru Průchovi a Jakubu Štěpánkovi, českých reprezentantech a hráčích ruského Petrohradu, přichází řada i na havlíčkobrodského Rebela. Palbě našich otázek tentokrát čelil osmnáctiletý gólman Daniel Dolejš, který si v minulém soutěžním ročníku odbyl premiéru v A-týmu na ledě Ústí nad Labem. Vedle již zmiňovaného debutu v 1. Lize přišla řeč i na letní přípravu nebo případnou účast na mistrovství světa „dvacítek“. (Foto: Miroslav Rosendorf, hcusti.cz)

Jak bys na začátek ze svého pohledu zhodnotil uplynulou sezonu?
Z pohledu výsledků sezona určitě povedená nebyla. S dorostem a v Pelhřimově jsme nepostoupili do play-off, s juniorkou máme za sebou neúspěšnou baráž. Na druhou stranu jsem získal hodně zkušeností. Hlavně zápasem v Ústí.

Vraťme se ke tvé premiéře v 1. lize dospělých, kterou sis odbyl ve 29. kole na ledě Ústí nad Labem. Jak se na ni s odstupem času díváš?
Moc si vážím, že jsem si tam mohl zachytat, ale určitě by bylo lepší, kdybychom si z Ústí přivezli lepší výsledek a třeba i nějaký bod.

Bylo pro tebe velkou výhodou, že jsi nenaskočil do A-týmu rovnou z mládežnických kategorií, ale že jsi měl díky pelhřimovskému Spartaku i bohaté zkušenosti ve 2. lize?
Mezi mládežnickým a seniorským hokejem je velký rozdíl, takže jsem rád, že jsem mohl chytat v Pelhřimově. Mezi 1. a 2. ligou je také velký rozdíl, ale bylo to pro mě lehčí, než kdybych musel naskočit rovnou z dorostu.

V týmu jsi aktuálně nejmladším hráčem. Bereš jako pozitivní to, že nejsi úplně sám mezi zkušenými matadory, ale že jsou zde i další mladíci?
Samozřejmě je to pro mě o dost jednodušší, že tam jsou další mladí kluci.

Daniel Dolejš poskytuje rozhovor při kempu reprezentační „osmnáctky“.

Určitě jsi zaznamenal přestup Jakuba Kadlece, s nímž ses dříve potkával v mládežnických kategoriích Havlíčkova Brodu, ke krajskému rivalovi z Jihlavy. Jak se těšíš na vzájemné setkání při derby Vysočiny, jež bude určitě velmi zajímavé, a proběhlo mezi vámi už nějaké hecování?
S Kubou jsme se o tom bavili a oba bychom se rádi v derby potkali. Na hecování určitě ještě dojde.

V posledních sezonách pravidelně figuruješ v mládežnických kategoriích české reprezentace. Naposledy ses ucházel o místo v sestavě pro mistrovství světa osmnáctiletých, kam ses nakonec neprobojoval. Je tak pro tebe světový šampionát „dvacítek“, který by se tě mohl brzy týkat, o to větší motivací?
Mistrovství světa „dvacítek“ je pro mě velkou motivací. Ale je to až za rok, takže to zatím neřeším. Rozhodující bude, jak se mi bude dařit v klubu.

Měl jsi nějaké nabídky i z jiných klubů, nebo pro tebe bylo setrvání u Rebelů jednoznačnou záležitostí?
Nějaké nabídky přišly, ale tady jsem doma a jsem tu spokojený, takže jsem rád, že jsem tu mohl zůstat.

Máš už teď informace o tom, zda v případě potřeby budeš vypomáhat brodské mládeži nebo druholigovému Pelhřimovu?
Zatím nevím. Vše záleží na tom, jestli se dokážu dostat do áčka.

Co říkáš na letní přípravu, jež je pro většinu hokejistů neoblíbená, a na co se v ní snažili trenéři nejvíce zaměřit?
Letní přípravu snáším asi ze všech nejhůř, takže se mi moc ulevilo, když to skončilo. Skoro celou přípravu jsme dělali gólmani sami.

Talentovaný gólman přiznal, že letní přípravu zrovna v lásce nemá.

Chtěl bys na závěr něco dodat nebo někomu vzkázat?
Chtěl bych vzkázat fanouškům, ať jich chodí co nejvíce nás podpořit.

Díky za rozhovor a ať se ti daří v další sezoně co nejlépe.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu