5. 12. 2010 | Richard Wagner

Statistické okénko

Připravili jsme si pro vás novou rubriku, která nese název statistické okénko, ve které bychom vám rádi přiblížili pohled do statistik vždy pěti uplynulých kol. Včera se odehrálo přesně 25-té kolo, takže si v následujících řádcích představíme počínání Rebelů v této pětizápasové etapě.

Statistické okénko

Jak se Rebelům dařilo výsledkově

Začneme jedenadvacátým kolem, kdy Rebelové cestovali až do Kadaně, kde ovšem nezvládli první polovičku utkání, kdy za třicet minut prohrávali již 4:0. I tak se ale Rebelové nevzdali a snížili až na 4:3, ale bodovat již nedokázali.

V sobotu poté čekalo na družinu z Havlíčkova Brodu malé derby s Třebíčí, ve kterém se ovšem nedokázali prosadit a všechny jejich pokusy skončily na chráničích ve velké pohodě chytajícího brankáře Pavla Francouze. Když se k tomu přidají dva inkasované góly, tak si každý dokáže udělat obrázek sám.

Pondělní vložené kolo nachystalo příznivcům Rebelů další zklamání. Domácím se sice podařilo vstřelit čtyři branky, ale naproti tomu jich pět inkasovali, a tak rozradostnili příznivce Tábora a po prohře 4:5 opět smutnili domácí.

S cílem napravit si reputaci vyrazili Rebelové do Berouna, kde opět nedokázali bodovat a před slabou návštěvou prohráli 5:1, když opět nezvládli první polovinu zápasu, když opět inkasovali čtyři góly. Sněhová kalamita je dokonce donutila přespat v Berouně.

Sněhová kalamita jakoby Rebelům pomohla během jejich nocování v Berouně zamyslet se nad jejich výsledky a v sobotním zápase s Hradcem Králové opravdu zabrali a vyhráli 6:4, když předvedli velmi dobrý výkon a po zásluze zvítězili. Po třetím gólu donutili brankáře Filipa Luňáka odjet z branky a přenechat místo svému kolegovi Robinu Blažíčkovi, který byl hradeckou oporou.

Postavení v tabulce

S výsledky souvisí postavení v tabulce, ve které ztrácely hlavně týmy na čele tabulky, což dopomohlo k většímu zdramatizování boje o "silnou osmičku". Rebelům patřilo čtvrté místo, ale vinou nepříznivých výsledků se propadli o dvě příčky níže a na čelo ztrácí 11 bodů.

Hráčské statistiky

Brankáři

Začneme na postu nejdůležitějším, a sice postu brankáře. V utkání s Kadaní, Berounem a Hradcem králové nastoupil do branky Stanislav Neruda, který ovšem utkání s Hradcem nedochytal a po čtvrtém gólu jej nahradil Jaroslav Suchan, který mimo tohoto utkání, ve kterém neinkasoval, odchytal i oba domácí zápasy s Třebíčí a Táborem.

Obránci

Do čela klubového bodování obránců se opět vyšvihl kapitán Marian Morava, jenž vstřelil velmi důležitý vyrovnávací gól proti Hradci. Na druhém místě se s dvoubodovou ztrátou drží Petr Šenkeřík, který se stal hrdinou zápasu s Hradcem, když v nejdůležitější moment vypálil od modré čáry, propálil Blažíčka a poslal Rebely do vedení 5:4. Dalším obráncem, který vstřelil branku, je Petr Vošmik, jehož trefa proti Táboru body nepřinesla. Trpělivě sbírá body také Jan Pavlík, jenž si za posledních pět zápasů připsal dvě asistence.

Útočníci

Vojtěch Němec a Miroslav Třetina, tak to je nerozlučná dvojka maratonců, kteří se neustále předbíhají ve sbírání bodů. Momentálně je na tom lépe právě Třetina, jenž si za posledních pět zápasů připsal 4 body. To Němec, který odehrál pouze tři zápasy, si připsal do svých statistik jednu trefu. Zdařile jim sekunduje Václav Meidl, jenž si připsal dva body. Stejný počet bodů jako Třetina si připsal i mladík Hynek Zohorna. Dvě branky si připsal i Jan Knotek .

Suma Sumárum

Bilance (V-VP-PP-P): 1-0-0-4

Skóre: 14:19

Postavení v tabulce: 4.->6.

Statistika brankářů:

Stanislav Neruda - 87 zás. - 13 og. - 87,00%

Jaroslav Suchan - 63 zás. - 7 og. - 90,00%

Nejproduktivnější obránci:

1. Marian Morava - 1+1

2. Jan Pavlík - 0+2

3. Petr Šenkeřík - 1+0

3. Petr Vošmik - 1+0

Nejproduktivnější útočníci:

1. Hynek Zohorna - 2+2

2. Miroslav Třetina - 1+3

3. Jan Knotek - 2+0

Tak to je vše, já doufám, že jste si alespoň lehce dokreslili uplynulé výkony a výsledky Havlíčkobrodských Rebelů.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu