6. 12. 2010 | Pavel Buňat

Rebelové se chystají do Krkonoš, čeká je souboj s devátým Vrchlabím

Havlíčkův Brod se v posledních dnech s velkou formou nepotkal, což mělo za následek čtyři prohraná utkání v řadě. Zatím poslední duel však přinesl zlepšení a především opět zisk tří bodů. Rebelové na vlastním ledě vyzvali v sobotu Hradec Králové, a oba týmy předvedly skutečně po čertech zajímavé utkání. Ukázalo se, že ani vedení 3:0 nic neznamená. Svěřenci Petra Nováka to ale nakonec zvládli, a dodali si tak potřebnou pohodu před další bitvou, která je na programu ve středu 9. prosince. Soupeřem Rebelů bude od 18 hodin průběžně deváté Vrchlabí.

Po 25 odehraných kolech drží Brod s 41 body šestou příčku, přičemž první čtyřka není daleko – na čtvrtý Hradec Králové ztrácí pouhé 4 body. První lize vévodí s počtem 52 bodů KLH Chomutov, který v minulém kole klopýtl na ledě nováčka z Litoměřic, a jeho náskok na čele se tak před Ústeckými Lvy ztenčil na rozdíl jediného bodu. Na chvostu tabulky se nachází Písek, jenž nasbíral prozatím pouze 21 bodů.

Vrchlabí v sezoně 2010/2011

Středeční soupeř Rebelů, HC Vrchlabí, letos celkem pravidelně střídá vítězné série s těmi horšími. Nyní se Vrchlabští vezou na vítězné vlně – dokázali si poradit s Pískem, Chrudimí, Litoměřicemi a Kadaní a jen těsně podlehli Třebíči. Pouze na Olomouc byli krátcí v normální hrací době. Na svém ledě tak budou hájit průběžně devátou příčku, na kterou si brousí zuby nejeden tým, a to má tým z podkrkonoší jeden zápas k dobru.

Nejpovedenější zápas v sezoně sehráli svěřenci Josefa Řeháčka na ledě Litoměřic, kde uspěli v poměru 4:0. Naopak nejméně se jim dařilo v Hradci Králové, kde prohráli 2:5. A podobný výsledek se zrodil také v havlíčkobrodské Kotlině – 3:6. „Každý soupeř se dá porazit a pokud ve Vrchlabí předvedeme soustředěný bojovný výkon, mohli bychom si odvézt tři body,“ věří útočník Rebelů Jonáš Fiedler.

Minulé kolo

Mikulášská nadílka byla v Kotlině velmi bohatá, diváci viděli utkání plné zvratů a hned 10 vstřelených branek. Gólový pytel se roztrhl už v prvních 11 minutách hry, kdy Rebelové dokázali Východočechům nasázet 3 branky. Ten, kdo ale od té doby očekával poklidné utkání, se velmi zmýlil. Hradec předvedl skvělou stíhací jízdu a dokázal bravurně otočit skóre na 4:3 ve svůj prospěch. Ani to ale bojovníky z Kotliny nezastavilo a po gólech obránců Moravy a Šenkeříka opět byli na koni. Výhru 6:4 pečetil do prázdné klece Hlinka. „Musím našim klukům poděkovat, že to za ztráty tříbrankového vedení nezabalili, přece jen to není určitě na psychiku nic příjemného. Nevím, jak klukům, ale mě se na střídačce chvílemi doslova zastavovalo srdce,“ sdělil na tiskové konferenci trenér domácích Petr Novák.

Vrchlabí zavítalo v sobotu na led Horácké Slavie Třebíč, kde nedokázalo navázat na vítěznou sérii, přesto si ale odvezlo bod za prohru po prodloužení. Góly padaly až v druhé polovině zápasu, nejprve se trefil vrchlabský Matějíček, poté si ale slovo vzal domácí Dudáš a dvěma brankami zápas otočil ve prospěch Horáků. V poslední desetiminutovce zápasu se tlačili Vrchlabští dopředu, což nakonec přineslo kýžené ovoce, a Poživil srovnal stav tvrdou střelou od modré. Utkání nakonec dospělo až k samostatným nájezdům, ve kterých si hosté, podobně jako nedávno Havlíčkův Brod, vylámali zuby na brankáři Pavlu Francouzovi. Třebíč tak po proměněném nájezdu Davida Dolníčka brala dva body. „Říkali jsme si, že se domácí dostanou pod tlak, ale ve třetí třetině se dostali opět do vedení. To nás nepoložilo a srovnali jsme. Zápas skončil po základní části zaslouženou remízou. Nájezdy byly o štěstí,“ dušoval se na pozápasové konferenci vrchlabský trenér Josef Řeháček.

První vzájemný souboj

V Kotlině sice Vrchlabí vstoupilo do zápasu dobře, a už po šesti minutách hry vedlo 1:0. Poté ale Rebelové rozpoutali útočné peklo a hladce si vypracovali během prvních dvou třetiny vedení 4:1. Tím ale Brod ani zdaleka neskončil a v poslední části skórovali ještě Meidl se Stromkem. Vrchlabí se ještě zmohlo na zkorigování skóre a po gólech Látal a Štefana Rusnáka, který se trefil až v poslední minutě, snížilo na něco přijatelnějších 3:6. Z Havlíčkova Brodu tak Krakonošova družina odjížděla s prázdnou, má tak Rebelům tuto středu co vracet. „Bude to hodně důležitý zápas, chceme vyhrát, nebo aspoň bodovat,“ přesvědčuje kapitán brodského týmu Marian Morava.

Vrchlabský kádr

Statistikám Vrchlabí vévodí s 20 kanadskými body (8+12) Kamil Tvrdek, aktuálně 12. nejlepší hráč ligy. Zkušeného forvarda, kterého jsme mohli v minulých letech vidět třeba v kádru extraligových Karlových Varů, následuje v bodování Štefan Rusnák, bratr někdejšího hráče Rebelů Dáriuse Rusnáka. Ten letos skóroval šestkrát a na sedm branek přihrával. Stejně bodů jako Rusnák, tedy 13 kanadských bodů, mají na svém kontě i další vrchlabští hráči – Patrik Beck (3+10) a Martin Filip (2+11). Obráncům s 11 body (4+11) vévodí Petr Chaloupka, bývalý mládežnický reprezentant a odchovanec pardubického hokeje.

A v brance můžeme očekávat Vladislava Koutského nebo Petra Ševčíka. V této sezoně dostává mnohem více prostoru první jmenovaný, Vladislav Koutský, jenž si v minulosti zachytal i za extraligové Pardubice a vídat jsme ho mohli například v Hradci Králové. V prvním zápase mezi Havlíčkovým Brodem a Vrchlabím to byl ale Ševčík, kdo dostal důvěru trenérů. Především Koutský podává letos skvělé výkony, odchytal 21 zápasů a může se pochlubit průměrem inkasovaných branek na zápas, který činí 1,99. Jeho úspěšnost zákroků dosahuje k 94%.

Jak si havlíčkobrodští Rebelové povedou ve Vrchlabí, můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosu, který si pro chystá vrchlabská redakce.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu