8. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Jiří Musil: Doufám, že se nám to podaří co nejdříve zlomit

Hostem dalšího našeho rozhovoru se stal Jiří Musil, devatenáctiletý obránce havlíčkobrodské juniorky. Tento sympatický a usměvavý chlapík se zatím na ledě mezi extraligovou konkurencí rozhodně neztrácí, když o sobě dává vědět především obětavými obrannými zákroky (jeden z nich můžete vidět na obrázku), jimiž pravidelně maří nejeden soupeřův útok. V rámci dalšího dílu mládežnických rozhovorů ochotně odpovídal na všechny položené otázky, jež zabrousily do všech možných témat. Šikovný bek se rozpovídal o svých hokejových začátcích, spoluhráčích nebo také o současném trápení juniorů.

Spolupracoval: Richard Wagner

Jak a kdy ses k hokeji dostal?

K hokeji mě přivedl můj táta, kterému jsem za to hodně vděčný. Naučil jsem se bruslit v Přibyslavi na rybníku, možná proto moje bruslení není nic moc. (směje se) Jinak první krůčky jsem dělal tady v Brodě pod trenéry panem Čáslavským a panem Krejčím, kteří nás hodně naučili.

Co zatím říkáš na výkony juniorů mezi extraligovou konkurencí a jak jsi spokojený konkrétně se svými výkony?

Naše výkony nejsou dobré, ale snažíme se. Trošku nám chybí to štěstíčko… (dodá smutně) Doufám, že se nám to podaří co nejdříve zlomit. A moje výkony vzhledem k postavení v tabulce zatím nemůžou být, a ani nejsou dobré.

Minulý rok jste hráli první juniorskou ligu a teď bojujete mezi extraligovou konkurencí. Jak velký je podle tebe rozdíl mezi těmito soutěžemi a v čem spočívá?

V první lize jsem hráli vždy jen 6 zápasů, co měli extraligové parametry, a to s prvními třemi celky tabulky. Hrálo se 2x za týden. V extralize je jiné nasazení, lepší hráči a ještě se hraje 3x za týden. Je to prostě jiná soutěž a my se s tím ještě trošku perem, ale doufám, že to zvládneme. Mančaft na to máme.

Myslíš si, že by ses mohl v příští sezoně podívat na prvoligový led?

Bylo by to krásné, ale jsem realista.V A-týmu je plno výborných a mladých hráčů. V juniorech jsou také dobří hráči s velkými možnostmi, jako například Krch, Němec, Šíma, Novotný, Milfait,Varga… A to jsou pouze ti starší. Kdyby to nevyšlo v Brodě, chtěl bych zkusit třeba i 2. ligu.

Jak tipuješ umístění brodské juniorky v extralize juniorů? Myslíš si, že se dostanete i díky tvé práci do play-off?

Když si vezmu náš tým od brankáře po posledního útočníka, věřím, že máme na to proklouznout do play off, i když to tak zatím nevypadá. Ale když se nám povede udělat šňůra pár vyhraných zápasů, tak po třech bodech to jde rychle na horu. A v našich silách to určitě je. Můj tip je 16. místo.

Proti jakému soupeři se ti zatím hrálo nejhůře a proti kterému naopak nejlépe?

Nejhůře určitě proti Vítkovicím. Nejlépe asi proti Budějovicím, které jsme dvakrát porazili.

S kým si dokážeš na ledě nejlépe vyhovět?

Tak určitě s Novoťákem, protože s ním hrávám 3. sezonu v obraně a on je výbornej hokejista. Divím se, že nedostává víc příležitostí v A-mužstvu.

Před sezonou přišel k týmu Milan Chalupa, nový asistent trenéra Václava Adama. Jak se ti s ním spolupracuje a co má v týmu na starost? (v té době se ještě nevědělo o výměně trenérů - pozn. red.)

Pan Chalupa má na starost hlavně nás, beky, a myslím si, že nám radí dobře. Jen se nám to zatím nedaří moc přenášet do zápasů. (povzdechne si) A také se stará o organizační věci, jako je praní dresů, fasování hokejek a tak podobně . Dělá toho pro nás dost a dobře, za což jsme mu vděční.

Máš kamarády i v jiných hokejových klubech?

Ano, mám kamarády v Třebíči a v Jihlavě, co jsem poznal na turnaji ve Francii. Jinak občas zajdeme „posedět“ s klukama ze Žďáru.

Sleduješ také počínání ostatních mládežnických kategorií a A-mužstva?

Určitě sleduju a jsem rád, že se všem kategoriím daří. Starší dorost je zaslouženě v play-off, mladší dorost se také drží na špici, a A-mužstvo letos hraje nejlepší sezonu, co si pamatuji.

Je nějaký hokejový moment, který ti utkvěl v paměti?

Asi ne, moc jsem toho nedokázal. (směje se) Snad jen postup s dorostem do extraligy, a také letošní první utkání v extralize juniorů byl dobrej zážitek i díky světelným efektům.

Tvůj spoluhráč Filip Ondráček a útočník staršího dorostu David Kozlík se vedle hokeje věnují fotbalu. Také se věnuješ nějakému dalšímu sportu?

Myslím, že hrajou za Šmolovy. Prosím Vás, jak to můžete nazývat fotbalem? (hlasitě se směje) Já se jinému sportu nevěnuji, fotbal mám velice rád, ale jsem šílenej „nekop“, proto pouze zajdu zafandit kamarádům z SK Přibyslav. :)

Chtěl bys na závěr něco dodat nebo někomu vzkázat?

Chtěl bych poděkovat všem, co nám, jako juniorům HC Rebel věří a fandí. Dále taky své rodině, že mi vůbec umožnili hrát hokej, své přítelkyni, protože se sní skvěle relaxuje :), a partě kamarádů z Přibyslavi, kteří nám drží pěsti.

Díky za rozhovor a ať se daří.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu