10. 12. 2012 | Ladislav Vácha

Patrik Málek: Už bychom potřebovali vyhrát

Starší dorostenci Havlíčkova Brodu stále nemohou vyklouznout z dlouhé a nepříjemné série porážek. O uplynulém víkendu nevyužili ani jeden ze dvou pokusů, když nejdříve prohráli na ledě Hradce Králové a o den později se museli sklonit i před favorizovanými Českými Budějovicemi. Mladí Rebelové utrpěli od celku z jihočeské metropole vysokou prohru, o níž se po skončení utkání hodně těžce hovořilo i Patriku Málkovi.

Jihočeši přijeli do Kotliny s jasným cílem: potvrdit roli papírového favorita, a o další krok se tak přiblížit účasti v prestižním play-off. Jejich hra podle toho už od začátku vypadala, když se hodně tlačili do útoku a sevřeli svého soka do pevného objetí. Obrana domácích odolávala až do 10. minuty, kdy inkasovala hned třikrát v krátkém časovém sledu, a o vítězi bylo rozhodnuto. „Bojovali jsme, ale pořád prohráváme a stále se to s námi nese. Už bychom potřebovali vyhrát,“ zhodnotil stručně právě skončený duel Patrik Málek.

Havlíčkobrodské dílo zkázy ještě v úvodní dvacetiminutovce dokonal svou přesnou trefou Jiří Smejkal, čímž zvýšil už na hrozivých 0:4. Soubor z Kotliny ale rozhodně nesložil zbraně a sympaticky bojoval, jenže defenzíva Českých Budějovic byla pevná a brankář Sova předváděl skvělé zákroky. A ptáte se, co trenéři říkali svým svěřencům v průběhu první přestávky? „Abychom vyhráli alespoň třetinu, dohráli to a nedostali jsme další gól.“

Klub od Černé věže měl od začátku jednoznačně navrch, přičemž jeho převaha byla nejvíce patrná především v první třetině, kdy se domácí hodně těžko probíjeli ke kotouči. A když už se k němu protlačili, dlouho si ho proti napadajícím protihráčům neužili. „Největší rozdíl byl v tom, že jsme nedávali góly. Nevím. Bojovali jsme, ale oni hráli líp,“ pokračoval ve svém povídání šestnáctiletý forvard.

Svěřence trenérského tandemu Richard Cachnín – Karel Dvořák čekají do konce základní části ještě tři kola, přičemž už zítra se střetnou na svém ledě s Mladou Boleslaví. V nadstavbové fázi se potom postaví proti soupeřům z horší poloviny extraligových tabulek všech tří skupin Západ, Střed i Východ. A co by měl Havlíčkův Brod nejvíce zlepšit, aby už konečně ukořistil nějaké body? „Hlavně zakončení, abychom dávali góly,“ má jasno nadaný hokejista.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu