13. 12. 2012 | Richard Wagner

Ondřej Hlídek: Máme dobrou obranu a brankáře, jen musíme dávat víc gólů

Havlíčkobrodští Rebelové dohrávali v úterý odložené utkání s týmem BK Mladá Boleslav. Mladoboleslavští měli v úvodních minutách navrch, ale postupem času se do hry stále více dostávali Havlíčkobrodští, kteří postupně převzali iniciativu a kontrolovali zápas. I přesto se však Škodovkáři dostali do vedení, ale za Rebely rychle vyrovnal Ondřej Hlídek. Hosté ze středních Čech však brzy vrátili na své hole vedení a výsledek ještě korunovali při havlíčkobrodské hře bez brankáře.

Rebelové nastoupili do dohrávaného utkání s Mladou Boleslaví s cílem po dlouhé odmlce bodovat. Havlíčkobrodští byli proti středočeskému týmu lepším soupeřem, ale místo radosti z výhry zůstalo opět jen u snění. Škodovkáři si z Kotliny odvezli cenné tři body, jelikož jsou přesně o místo nad Broďáky a tímto se bojovníkům z Kotliny ještě více vzdálili. „Neměli jsme špatný úvod a hlavně nás podržel gólman Vítek Vaněček. Pak jsme ale doplatili na to, že nedáváme góly,“ zhodnotil zápas Ondřej Hlídek.

Právě Hlídek byl tím, kdo dokázal na první gól Mladoboleslavanů zareagovat a vyrovnat. Bohužel se však nikomu dalšímu z řad Rebelů nepodařilo dostat kotouč za záda gólmana Ašenbrennera. „Ludvajs (Tomáš Ludvík – pozn. red.) tam udělal dobrou práci, vybojoval kotouč. Já jsem vyjel z kruhu, napálil jsem to tam, ani jsem nemířil, a spadlo to tam,“ popsal svůj moment slávy jediný střelec Rebelů.

Havlíčkobrodští Rebelové hráli velmi aktivně směrem dopředu a mladoboleslavský gólman měl neustále co na práci. Bojovníkům z Kotliny nepomohla k výhře ani závěrečná power-play, v níž navíc Škodovkáři svůj náskok ještě navýšili.„Asi ten druhý gól. Tam si střelec obhodil, tuším, Daniela Saláta, jel sám na bránu a to rozhodlo,“ věděl, co bylo tím momentem, kde se lámal chleba.

Extraliga staršího dorostu má před sebou již jen poslední dvě kola v tomto kalendářním roce, po nichž bude následovat vánoční přestávka. Po svátcích pak nastoupí svěřenci trenérského dua Dvořák – Cachnín do nadstavbové části soutěže, v níž dojde k prolnutí všech tří skupin. V konečném součtování se rozhodne o tom, kdo doplní do play-off postupující z oddílu „A“, a kdo půjde do baráže, kde bude hájit svou extraligovou příslušnost. „S tím, abychom udrželi soutěž, o nic jiného nám nejde. Máme dobrou obranu a brankáře, jen musíme víc dávat góly,“ popsal cíle, s nimž půjdou extraligoví starší dorostenci do prolínací soutěže.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu