16. 12. 2012 | Luboš Vácha, Richard Wagner

Mladší dorostenci nedokázali navázat na předchozí výhry, body sebraly Pardubice

Mládežníci Havlíčkova Brodu měli na nedělním programu domácí utkání, v němž na ledě Kotliny přivítali soupeře HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Úvod duelu byl ještě celkem vyrovnaný. Pak se ale Pardubičtí utrhli ze řetězu, vytvořili si dobrý tlak, který se jim podařilo celkem šestkrát zužitkovat. Na sérii dvou výher v předchozích kolech tak Rebelové navázat nedokázali.

Začátek utkání lépe svědčil hostujícímu týmu. Ve 3. minutě našel David Syrovec křižnou nahrávku na levý roh brankoviště, kde stál připravený Roman Bora, kterému nedělalo problém sklepnout puk mezi Brožovy betony. Posléze se Rebelům dostalo šance v podobě přesilové hry. Tu se havlíčkobrodské družině podařilo ve 12. minutě využít. Tomáš Nguyen našel v prostoru mezi pravým kruhem a modrou čárou volného Patrika Hrabaně, jenž se vší silou opřel do puku a ten doplachtil až za Groha. Vyrovnaný stav ale trval jen několik vteřin. Pardubice ihned po buly založily útok, který vyústil v nahrávku Andrease Jajcaye z levého kruhu, na brankovišti ji za záda domácího muže s maskou zametl Denis Kusý, a vrátil tak na pardubickou střídačku vedení. Hosté však ve střelecké hitparádě pokračovali i nadále. V prostoru levého kruhu se černé pryže ujal Matouš Boček, jenž svou pumelicí propálil Brože pod betonem.

Svůj náskok si Pardubice zvětšili v úvodu prostřední dvacetiminutovky. Po velepřesné Jajcayově nahrávce pálil Denis Kusý, ale trefil jen betony domácího muže s maskou. Kotouč však pod ležícím brankářem dostal do sítě Jakub Martinec. Havlíčkobrodský celek sáhnul po změně na brankářském postu, mezi tyče se postavil Marek. Ke slibné příležitosti se následně dostali domácí, když Groh vykopnul Michálkovu střelu z levého kruhu přímo před sebe. Před branku se s pukem jako lasička protáhl Jan Jelínek, jenže trefil pouze tyč. Brankář David Marek zazářil proti pardubické akci v 31. minutě. Po závaru na brankovišti se ke kotouči dostal Voltner, který naznačil střelu, ale místo toho našel na levém rohu brankoviště volného Voženílka, který trefil puk z první, ale brankář Marek jeho pokus vyrazil přesně na tyčku.

Hosté měli více ze hry během posledního dějství. Opět musel více zasahovat Marek. Nejprve proti nebezpečné ráně Benýška, potom vykryl následnou dorážku Syrovce z mezikruží. Veliký zmatek před brankou Rebelů způsobil tvrdý golf od modré, který do chumlu hráčů vyslal Franc. Marek nic neviděl, střela nakonec minula branku o několik málo milimetrů. Pardubický tlak se začal pomalu přetavovat v další palebný koncert. Matouš Boček na levém mantinelu vybojoval kotouč, prosmýkl se kolem obránce a přes hůl dalšího beka Rebelů našel mezi kruhy napřaženého Davida Voženílka, který ranou z první nedal přesouvajícímu se Markovi šanci na zásah. Zhruba čtyři minuty před koncem utkání se Rebelové dostali do oslabení. Pardubice svou přesilovku po minuté využily. Domácí sice dokázali vyhodit puk ze třetiny, svýma rychlýma nohama jej Andreas Jajcay zavezl zpět do útočného pásma a našel na levém kruhu osamoceného Davida Kusého. Ten si v pohodě sjel až k brance a jeslemi zařídil svému týmu pětigólové vedení, které vydrželo až do konce zápasu. Tříbodový zisk tak náležel hostům z Pardubic.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 0 0 -3 0
David Bušek 0 0 0 -2 2
Tomáš Cejpek 0 0 0 -3 0
Patrik Hrabaň 1 0 1 -2 0
Jan Jelínek 0 0 0 -3 0
Jiří Kopic 0 0 0 -2 10
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 4
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
David Michálek 0 0 0 -3 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 0 1 1 0 0
Martin Semrád 0 0 0 -2 0
Dominik Suchý 0 0 0 0 2
Jan Vacek 0 0 0 -3 0
Ondřej Veselka 0 0 0 -2 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 21 15 4 11 73,33 0 0
David Marek 39 23 2 21 91,30 0 0

Ohlasy k utkání

22. kolo, neděle 16.12.2012 od  
1:6
(1:3, 0:1, 0:2)
Havl. Brod - Pardubice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Hrabaň (Nguyen) - 3. Bor (Syrovec, Franc), 12. Kusý (Jajcay), 15. Boček, 22. Martinec (Kusý, Jajcay), 54. Voženílek (Boček), 57. Kusý (Jajcay). Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Petr Kotlík, Ondřej Polák. Vyloučení: 5:5, navíc Kopic (HBR) 10 min. OT za nesp. chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 16:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (22. Marek) - Jelínek, Lacina "A", Vacek "C", Veselka "A", Vlach, Benák, Nguyen, Kraučuk, Němec, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, Suchý

Pardubice

Groh (Hrabánek) - Voltner, Krejčík, Benýšek, Boček, Petrus, Kučera, Syrovec, Franc "A", Martinec, Macháček, Rohlík "C", Jajcay, Kusý, Mikulčák, Leder, Bor, Voženílek, Hoskovec "A", Dušek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu