30. 6. 2013 | Richard Wagner

Mistři! Rebel Hearts válí, po Litoměřicích dobyli brodští fanoušci i Světlou!

Světlá nad Sázavou/Havlíčkův Brod - Členové sdružení Rebel Hearts spolu s několika mladými hokejisty havlíčkobrodských Rebelů slaví další úspěch! Po zisku titulu v Litoměřicích na hokejbalovém turnaji fanoušků, kde zkompletovali "zlatý hattrick" (článek zde), se o měsíc později znovu rozjely mistrovské oslavy naplno. Rebelové ovládli pilotní ročník světelské ligy, ale rozhodně se nedá říci, že to byl med. Finále s domácím týmem nabídlo tuhou bitvu a velikou radost v táboře HVBH Rebel Hearts.

Základní část

Tabulka:
Tým Záp. V-VP-PP-P Skóre Body
Světlá "A" 8 7-0-0-1 40:22 21
HVBH Rebel Hearts 8 4-1-0-3 30:24 14
Montraz 8 3-2-1-2 34:30 14
Horní Dlužiny 8 3-0-1-4 20:23 10
Humpolec 8 0-0-1-6 8:33 1
Hned první střetnutí ukázalo, že tato soutěž nebude rozhodně jednoduchou záležitostí. Světlá dokázala Rebely zdolat vysoko 5:0. Hned na to si ale HVBH spravilo chuť, když rozstřílelo Humpolec 7:0. Následovaly dvě výhry, po nichž přišla na řadu odveta s domácím týmem. Světelští urvali druhý důležitý tříbodový úspěch a jejich náskok na čele vzrostl. K tomu navíc pomohla i prohra RH s Horními Dlužinami 0:3. Play-off však Rebelům neuniklo, jelikož dokázali zdolat Humpolec a díky vítěznému nájezdu Pavla Blažka mladšího také Dolní Březinku. Do vyřazovacích bojů tak naskočili Broďáci ze druhé pozice.

Do třetice všeho dobrého...

Jakub Bradáč - nejlepší bek turnaje
Semifinále přiřklo Havlíčkobrodským právě dolnobřezinecký Montraz. Tentokrát však mohli diváci na výsledkové drama zapomenout. Rebelové díky dvěma gólům Jana Milfaita a čistému kontu gólmana Michala Dočkala slavili jednoznačnou výhru 4:0.
Prokletí HVBH Rebel Hearts v této soutěži, tak se před finálovým zápasem nazývala Světlá. Dvě porážky byly jasnou zárukou toho, kdo by měl být v boji o zlato favoritem. Nicméně papírové předpoklady jsou věc jedna a realita je věc druhá. Broďáci ukázali, že s rozhodujícími zápasy mají velkou zkušenost a nic je jen tak nezaskočí. O senzační výhru 2:0 se kromě bezchybného brankáře Ondřeje Vomely postarali také otec a syn Blažkovi. Oba dva totiž dokázali vstřelit branku. Přesně po měsíci tak mohli členové vítězného družstva znovu zvednout nad hlavu pohár a užít si oslavy titulu.
Monika Neubauerová
Povedenou cestu turnajem navíc korunoval fakt, že nejlepším obráncem turnaje se stal havlíčkobrodský Jakub Bradáč.
Svou poklonu si zalouží také fanoušci Rebel Hearts, zejména pak jedna osoba. „Velkou pochvalu od nás všech zaslouží Monika Neubauerová, která nám nepřetžitě fandila a vozila nás do Světlé nad Sázavou,“ vysekl usměvavé blondýně poctu kapitán týmu Zdeněk Švec.



Zdeněk Švec: Ve finále jsme odehráli nejlepší zápas za pět let, co hokejbal hrajeme

Jaké jsou tvoje pocity poté, co jste dokázali ve Světlé takto uspět?
Pocity jsou jen ty nejlepší. Jsem rád, že jsme vyvrátili to, že ne každý je doma prorokem. Tady nejde o poháry, ale závěr finále a ta spontální radost nás všech. To v nás zůstane navždy. To byla prostě pecka.

Chcete se do této soutěže přihlásit i pro příští rok, nebo zkusíte třeba nějakou kvalitnější ligu?
Na tuto otázku asi nejsem, vzhledem ke svému konci s hokejbalem, kompetentní odpovědět. Ale kluci mají před sebou výzvu a záleží jen na nich, jak se s ní poperou a jak poctivě budou hokejbal dělat.

Radost ze vstřelené branky Jakuba Bradáče (druhý z leva, kapitán Švec třetí)
Co všechno to přineslo o. s. Rebel Hearts?
Nechci, aby to znělo namyšleně, ale mít vítězství z každé soutěže, do které jsme se letos přihlásili, je tou nejlepší reklamou pro o. s. Rebel Hearts. Dali jsme členům sdružení možnost, jak si zkrátit okurkovou sezónu. A všem, kteří nás jezdili povzbuzovat, moc děkujeme.

Mohlo mít vliv na váš úspěch vítězství na hokejbale v Litoměřicích?
Určitě se nám hodily zkušenosti nejen z Litoměřic, ale i z předchozích turnajů, proto jsme se rozhodli, že v lize budeme hrát na tři lajny. To se v konečném hodnocení ukázalo jako naše největší výhoda, protože zbytek týmů hrál na dvě formace a my na konci ligy měli nejvíc sil.

Který ze zbývajících týmů byl v této soutěži nejkvalitnější?
Sice to opticky vypadá, že při pěti týmech neměla soutěž dobrou úroveň, ale opak byl pravdou. Ve srovnání s turnajem fanoušků byla tato soutěž mnohonásobně těžší a každá výhra měla svojí cenu. I poslední Humpolec měl ve svém týmu spoustu hráčů Krajské ligy v hokeji a měl jen smůlu, že vždy odešel fyzicky. Zbylé tři týmy byly vynikající, a Světlá nad Sázavou v plné sestavě? To byl zážitek si s ní zahrát a ve finále ji porazit.

Mistrovská radost po finálovém zápase
Jak bys zhodnotil Světelskou ligu po stránce organizační?
Organizačně je pořád co zlepšovat. Šlo o první ročník, i pro organizátory jsou nasbírané zkušenosti cenné. Pokud je využijí i příští rok, bude tato soutěž velmi kvalitní. Jen je škoda, že na našem okrese není hokejbalové hřiště, protože mě tato soutěž utvrdila v mém názoru, že kdyby zde byl hokejbalový klub, může do pár let klepat na brány hokejbalové extraligy. Ale toto už není o sportu, ale o neschopnosti komunálních politiků.

Jak jste to měli s hráči... Přeci jen, spousta lidí chodí do práce atp. Nestalo se vám třeba někdy, že byste museli jet s málo hráči a doufat, že to nějak dopadne?
Velmi dobrá otázka. Z tohoto důvodu jsme protočili 24 hráčů a kromě odvety z Humpolcem, kdy jsme jeli jen na dvě lajny, jsme si s počtem dokázali vždy poradit. Z tohoto důvodu si, kromě vítězství ve finále, strašně moc vážím lidí, kteří vydřeli výhru v zápase odvetné části s Humpolcem.

Věřili jste si před finálovým zápasem na úspěch?
Kdyby jsme si nevěřili, tak nemusíme ani nastupovat. Na druhou stranu jsme ve finále sehráli náš nejlepší zápas za pět let, co hokejbal hrajeme. Takhle odpovědně a poctivě jsme ještě nebránili a před všemi hráči patří smeknout.

Vašek Kadlec a brankář Ondra Vomela
Kde byla nejsilnější stránka mužstva Rebel Hearts?
Možná to zní jako klišé, ale byla to parta. Vsadili jsme na rodinné vazby a bylo zážitkem poslouchat pochvalu Pavla Blažka ml., který chválil svého otce a obráceně. I když občas někdo měl nějaký problém, nakonec se pro tým dokázal obětovat. A o tom to celý je. Zde bych ještě vyzdvihl výkony 51-letého Vaška Kadlece, který hrál neskutečně a byl mladším spoluhráčům vzorem.

Pokud by se chtěl někdo stát členem tohoto družstva, co všechno pro to musí udělat?
Ozvat se a poctivě trénovat, bez toho to nejde a nikdy nepůjde. Pokud si někdo myslí opak, tak to je akorát pro jeho škodu.

Výsledky HVBH Rebel Hearts

ZÁKLADNÍ ČÁST

HC Světlá n. Sáz. - HVBH Rebel Hearts 5:0

Góly: -.
RH: Dočkal – Bradáč, Handl, Kadlec ml., Švec, Česal – Blažek, Milfait, Kadlec st., Hrabec, Procházka, Diviš, Bína, Brigant, Benc

HVBH Rebel Hearts - Humpolec 7:0

Góly: Diviš 2, Fiala, Blažek, Hrabec, Bradáč, Benc.
RH: Dočkal – Bradáč, Brigant, Žák, Kadlec ml., Švec – Blažek, Milfait, Hrabec, Fiala, Procházka, Diviš, Bína, Vomela, Benc

HVBH Rebel Hearts - Horní Dlužiny 3:0

Góly: Bradáč 2, Novotný.
RH: Vomela (Dočkal) – Bradáč, Brigant, Novotný, Švec, Žák, Kadlec st. – Varga, Milfait, Skalický, Benc, Procházka, Diviš, Blažek ml., Hrabec, Blažek st.

HVBH Rebel Hearts - Montraz Dolní Březinka 6:3

Góly: Blažek ml. 2, Bína, Novotný, Blažek st., Diviš - Vaněček 3.
RH: Dočkal – Novotný, Brigant, Žák, Hrabec, Bína, Kadlec st. – Varga, Milfait, Švec, Benc, Procházka, Diviš, Blažek st., Blažek ml., Dolinský

HVBH Rebel Hearts - HC Světlá n. Sáz. 4:6

Góly: Procházka, Diviš, Blažek ml., Varga.
RH: Vomela (Dočkal) - Bradáč,Brigant, Novotný, Handl, Česal, Švec, Kadlec st. – Varga, Milfait, Skalický, Bína, Hrabec, Procházka, Diviš, Blažek st., Blažek ml., Dolinský

Horní Dlužiny - HVBH Rebel Hearts 3:0

Góly: -.
RH: Dočkal - Novotný, Handl, Žák, Švec - Varga, Milfait, Kadlec st., Brigant, Česal, Bína, Hrabec, Blažek st., Vomela

Humpolec - HVBH Rebel Hearts 3:5

Góly: Novotný 2, Dolinský, Bradáč, Brigant.
RH: Vomela (26. Dočkal) – Bradáč, Handl, Novotný, Švec - Dolinský, Skalický, Brigant, Kadlec st., Hrabec, Dočkal (26. Vomela), Kubát

Montraz Dolní Březinka - HVBH Rebel Hearts 4:5sn

Góly: Bradáč 2, Blažek ml., Bína, rozh. nájezd Blažek ml.
RH: Dočkal – Bradáč, Švec, Brigant, Handl – Blažek st., Blažek ml., Dolinský, Fiala, Hrabec, Diviš, Kadlec st., Skalický, Bína

PLAY-OFF

HVBH Rebel Hearts - Montraz Dolní Březinka 4:0

Góly: Milfait 2, Dolinský, Procházka.
RH: Dočkal - Bradáč, Vomela, Novotný, Kadlec st., Česal, Brigant, Švec - Blažek st., Blažek ml., Dolinský, Varga, Milfait, Bína, Fiala, Procházka, Diviš

HC Světlá n. Sáz. - HVBH Rebel Hearts 0:2

Góly: Blažek st., Blažek ml..
RH: Vomela (Dočkal) - Bradáč, Švec, Novotný, Kadlec st., Česal, Brigant, - Blažek st., Blažek ml., Dolinský, Varga, Milfait, Bína, Fiala, Procházka, Diviš.

GRATULUJEME A PŘEJEME MNOHO ZDARU V NOVÉM ROČNÍKU!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu