13. 7. 2013 | Richard Wagner

Liga juniorů a staršího dorostu: Noví soupeři i herní systém

Do nové sezony s velkými změnami! Hokejový svaz mění systémy v ligách jako na běžícím pásu. Po přeskupení druhé ligy a vzniku nesouměrných skupin, z nichž jedna má více týmů a je i finančně náročnější, se obrození koná také v ligách juniorů a staršího dorostu. Zde se však nemění počet skupin, ten zůstává na tradičních třech (západ, střed a východ - pozn. red.), leč dochází ke změně toho, jak se v nich bude hrát. Původní systém, "každý s každým" dvakrát doma a venku, se ruší a místo něj přichází model podobný extraligovým soutěžím.

Skupina střed LJ: Skupina střed LSD:
H. Brod H. Brod
Kolín Kolín
H. Králové Příbram
Třebíč Třebíč
Písek Chrudim
V. Popovice V. Popovice
Beroun Žďár n/S
Tábor Tábor
Krkonoše Krkonoše
Strakonice Strakonice

Znalci českých lig již pochopili, že nově se bude hrát nadstavbová část. Všechny celky se spolu utkají nejprve dvoukolově (doma a venku) a poté dojde k rozdělení a částečnému seskupení týmů ze všech lig. Mančafty na 1. - 4. místě ze všech tří skupin (dohromady 12 týmů) se smíchají dohoromady a regionálně vytvoří dvě skupiny po šesti klubech. Vítězové z obou těchto skupin pak postoupí do baráže o extraligu. To by byla top čtyřka. Ale co zbylých šest týmů? Ty si zahrají o záchranu, jenže již ne smíchaně, ale v rámci své skupiny. Ten, na nějž zbyde poslední flek, se bude poroučet přímo do krajského přeboru.
Zápasy se budou hrát stejným stylem jako v uplynulém ročníku. Pokud se po šedesáti minutách nerozhodne, přijde na řadu rozhodnutí v podobě samostatných nájezdů. Vítěz bude i nadále odměňován třemi body.

Novinky pro Rebely:

Juniorům ubylo derby se Žďárem, který byl přeřazen do skupiny východ. Zůstala jim ale Horácká Slavia. Z nových týmů je zde Tábor a Beroun. Medvědi, vloni poslední ve skupině západ, původně padali do krajského přeboru, ale nakonec ve druhé nevyšší juniorské soutěži zůstali. Výše se vyšplhali již zmínění Kohouti, kteří se tak vrací do juniorské ligy. Kromě Plamenů se Broďáci nebudou potkávat již ani s Mělníkem, jenž po nevydařené sezoně spadl do regionální soutěže. Ostatní celky zůstaly ve stejné skupině.

Starší dorost čeká mnoho novinek. Vloni totiž nedokázal ubojovat extraligu a musel se poroučet do ligy staršího dorostu. Zde na něj čekají dva krajští rivalové - Žďár a Třebíč. Zbytek týmů je téměř shodný s juniory. Jen extraligový Písek a Hradec Králové zde nahrazují Chrudim a Příbram.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu