22. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Sobotní vykutálený kousek z dílny Davida Kozlíka

Havlíčkobrodští junioři se stále zmítají v dlouhé a hodně nepříjemné krizi, jíž ještě prodloužila sobotní porážka s třineckými Oceláři, jimž Rebelové v domácím prostředí podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. I přes další smutné zaváhání s sebou přineslo atraktivní utkání jeden zajímavý a veselý moment právě při trestných stříleních, v nichž všechny přítomné rozesmál svým mazáckým nájezdem jediný úspěšný exekutor Havlíčkova Brodu, mladý útočník David Kozlík.

Vyrovnanou řež s Oceláři z Třince musely po bezbrankovém prodloužení rozhodovat až samostatné nájezdy, v nichž ukončoval druhou sérii David Kozlík, starší dorostenec vypomáhající juniorce. Nikdo z exekutorů před ním neuspěl, což možná mladému forvardovi dodalo ještě více sebevědomí k odvážnému kousku, ke kterému se vzápětí odhodlal. Smělé plány ale talentovaný exekutor nespřádal s časovým předstihem, jak by se mohlo na první pohled zdát. „Prostě sem si před nájezdem řekl, že zkusím střílet mezi nohy,“ svěřil se teprve sedmnáctiletý hokejista. Neočekávané události ho ale donutily k jinému, o poznání zajímavějšímu řešení.

Popišme si detailně celý moment, jenž pobavil celou Kotlinu. Urostlý útočník se šikovnýma rukama nabral rychlost a ve středovém kruhu se ujal kotouče, s nímž při přímočarém postupu na třineckou branku bleskově míchal na své holi. Gólman Jiří Sklenář, jenž zaujal před samostatnými nájezdy místo svého kolegy Tomáše Kotrly, byl očividně zmatený a do poslední chvilky nevěděl, co má nakonec očekávat. Vše vypadalo na razantní střelu z bezprostřední blízkosti, jenže mladíku Kozlíkovi v rozhodujícím okamžiku utekl neposedný kotouč z hole. Věkem ještě starší dorostenec jej ale ani nezkoušel dostihnout a k údivu všech od něj ujížděl kvapným krokem. Brankář Sklenář zareagoval tím, že se v poloze ležmo roztáhl ve svém brankovišti a snažil se tělem utěsnit zejména pozemní prostor své svatyně, jenže puku v cestě za brankovou čáru ani tímto způsobem nedokázal zabránit.

Tento mazácký kousek sklidil úsměvnou odezvu nejen na havlíčkobrodské střídačce a v ochozech promrzlé Kotliny, ale také v řadách třineckých hráčů. Mazaný forvard Kozlík touto nevšední a originální cestou zajistil Rebelům důležité vedení, ale to nakonec nedotáhli havlíčkobrodští bojovníci do zdárného konce, když mladí Moravané odpověděli dvěma přesnými zásahy a radovali se ze zisku bonusového bodu.

Kozlíkův lišácký pokus by se určitě neztratil ani ve Zlaté helmě, populární anketě extraligy dospělých, v níž můžeme některé kuriózní situace a povedené kousky rovněž sledovat. A co říká na vydařený exemplář ze své dílny sám šťastný střelec? „Když jsem se rozjížděl a převzal puk, tak mi v hlavě problesklo, jak brankáře vymíchám. A když už sem byl kousek od něj, tak jsem teprve začal s pukem míchat. Poté jsem viděl, že mi ujíždí z hole, tak jsem ho prostě jen nechal jet. A on dojel až do brány…,“ šibalsky se usmíval. Uvidíme, zda se jemu nebo někomu jinému opět něco podobného podaří.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu