19. 9. 2013 | Richard Wagner

Starší i mladší žáci rozjeli novou sezonu, v ní je čekají noví soupeři

Liberec/Havlíčkův Brod - O víkendu se rozjeli brodští hokejisté na sever Čech, kde se postavili Bílým Tygrům z Liberce. Mladé šelmy byly Rebelům těžkým soupeřem, leč výběr z Kotliny se slušně pral. Šesté třídy dokonce svého soka předčily a těsným výsledkem vyhrály. Osmičky pak dlouho držely naději na dobrý výsledek, ale Liberec nakonec ve třetí periodě své vedení navýšil a v klidu si jej pohlídal. V sobotu se představí Rebelové doma. Soupeřem jim bude Mladá Boleslav.

Mladým Rebelům přibudou noví soupeři. Po delší odmlce se opět dostali do české skupiny. „Je to pořád žákovská liga mladších a starších žáků. Ta je rozdělená do skupin A, B, C a D. Letos jsme požádali o přeložení do skupiny střed. Předtím jsme hráli dlouhou dobu „Moravu.“ Na svazu nám vyšli vstříc a umožnili nám to přeložení. Teď tam máme atraktivní soupeře. Ne, že by předtím nebyli, ale kluci už byli vyhecovaní na Jihlavu a zároveň z ní už měli i takovou fobii. Mysleli jsme si, že tohle by mělo být krokem k lepšímu, protože s těmito mančafty jsme nehráli. Krom nějakých turnajů jsme se nepotkali, takže bude zajímavé hrát s Prahou – jak se Slavií, tak s Letňany – s Mladou Boleslaví, kterou máme teď v sobotu doma. Samozřejmě i Liberec a tak dále,“ objasňuje situaci ohledně nové sezony Petr Beránek.

A jak to aktuálně vypadá s kádrem havlíčkobrodských nadějí? „Těch kluků máme tak akorát ve všech kategoriích. To však není jen náš problém, ale celorepublikový. Máme ročníky, které jsou silnější, a které jsou slabší. Ty problémy mají všude. I v Praze, kde mají ohromnou spádovost oblasti a i tak jsou rádi, že mají patnáct kluků. My máme spádovou oblast dvacet, třicet tisíc, a když máme těch třináct kluků, tak můžeme být rádi, že je tady máme. Jsou i ročníky, například na Spartě, kde mají jen devět kluků. A to je v Praze pět mančaftů na skoro dva miliony lidí v té oblasti. Tady na Vysočině je dobrá líheň hokejistů, jsme tady soustředěni u sebe a na pár kilometrech jsou relativně kvalitní týmy. Ať v chlapech první ligy, tak i v nižších ligách, a to na sebe nabalí tu mládež. Řeší to i jiné kluby, třeba Žďár, který teď postoupil s mladším dorostem do extraligy. Není, kde ty kluky brát. Je to čím dál těžší,“ vysvětluje Beránek.

Zápasovou premiéru si odbyly šesté a osmé třídy. Obě kategorie zajížděly na utkání do Liberce. „Jeli jsme tam hodně natěšení. Jak šestá, tak osmá třída. Zároveň jsme nevěděli, co čekat, jelikož jsme toho soupeře vůbec neznali. A i já z trenérského postu jsem se na to hodně těšil. Oni jsou fyzicky lépe narostlí. Ale když můžeš vybrat z padesáti lidí, tak jich dvacet „top“ vybereš. Když vybíráš z dvaceti, tak vybereš osm – deset. Ty ročníky, co hrajou žákovskou ligu, máme ale celkem silné. Hrajou výborně, mají dobrou partu, baví je to,“ odhaluje okolnosti tygří mise.

Ta byla nakonec úspěšná jen z poloviny. Šesťáci své soupeře dokázali přetlačit. „Utkání pro nás začalo nešťastně, protože jsme dostali dva rychlé góly a ve druhé minutě to bylo 2:0. Jeden gól jsme si tam, bohužel, dali sami. A druhý gól? Nemůžu to házet jenom na brankáře, ale dostal jednoduché jesle. Dokázali jsme se z toho vzchopit, během dalších deseti minut jsme to udrželi a další gól nedostali. Pak jsme si něco řekli v kabině, protože kluci se ještě pořádně nesetkali s tím, že je obránci napadají. Zjednodušili jsme hru, najednou se nám začalo dařit a oni nevěděli, co se děje. Liberec za osm minut udělal sedm icingů, což jasně svědčilo o našem tlaku do brány. Z toho minima jsme vytěžili maximum a co akce, to paráda. V tu ránu jsme 6:2 vedli a drželi jsme to až do nějaké dvanácté minuty třetí třetiny. Domácí se zmátořili, my jsme udělali dvě individuální chyby, které ale ti hráči budou dělat až do dospělých, dostali jsme rychlé góly a karta se zase trochu otočila. Oni začali tlačit nás. Každý to chtěl vzít na sebe, strhnout to, proto jsme si nehlídali posty a musím říci, že se šťastným koncem jsme vyhráli 6:5. Hrát ještě pět minut, tak jsme ten jeden gól dostali,“ hodnotí střetnutí mladších žáků jejich trenér Petr Beránek.

Špatným výkonem se neprezentovaly ani osmičky. Ty však proti nabušenému soupeři nestačily. „Až do začátku třetí třetiny jsme prohrávali jen 2:1, ale Liberec tam měl kluky z dorostu, kteří jsou již narostlí. Naši hráči se s nimi ale dokázali dobře srovnat a udržet krok. Pak samozřejmě nějakou chybu udělali, takže to skončilo 4:1. Sice prohráli, ale klukům se patří poděkovat, protože odehráli kvalitní zápas a myslím si, že tyto zápasy nás posunou dopředu, protože tito soupeři hrají hodně kvalitní hokej. Uvidíme, co předvede Boleslav,“ podal komentář Beránek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu