12. 12. 2013 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Zase z toho budou nějaké peníze do kasy, pochvaloval si premiéru nováčka Lukáš Brebera

Havlíčkobrodští junioři si spravili po porážce v Třebíči chuť, když doma splnili ošemetnou roli papírového favorita a Strakonice rozstříleli jednoznačně 9:1. Na nelítostné demolici jihočeského soupeře měl velký podíl Lukáš Brebera, který si připsal šest kanadských bodů, když se blýskl jednou přesnou trefou a pěti asistencemi. „Rozhodla to první třetina. Tam jsme dali tři góly, tím jsme se uklidnili, a pak už se nám hrálo jen dobře,“ poukázal na rozhodující element utkání úderný útočník.

Na začátek klasická otázka. Jak bys zhodnotil dnešní utkání, bylo to celkem jednoznačné.
Bylo to jednoznačné, ale po celý zápas, a hlavně v první třetině, nám dělalo problém najíždění a sjíždění do obranného pásma pro puky. Furt jsme byli vepředu a nedalo se nahrávat. Obránci s tím pak měli problémy a museli to zavážet a nahazovat. To byl dneska asi největší problém. Rozhodla to první třetina. Tam jsme dali tři góly, tím jsme se uklidnili, a pak už se nám hrálo jen dobře.

Ze začátku první třetiny měly Strakonice tlak. Vy jste tam ubránili přesilovku pět na tři. Myslíš si, že vám to třeba nějak pomohlo do dalších minut?
Určitě, je to pro tým dobré, protože se tím zvedneme, když vidíme, že to dokážeme ubránit a jako v každém zápase nás podržel gólman. Potom si zachytal i mladší brankář z dorostu. Zase z toho budou nějaké peníze do kasy (smích).

Tobě se dnes povedlo dát branku, navíc jsi u několika dalších asistoval. Jak bys popsal branku ze svého pohledu?
Myslím si, že to byla chyba jejich obránců, kteří mě nechali vyjet úplně volného z rohu. Ještě jsem přemýšlel, jestli to nahrát Davidu Krajhanzlovi, ale ten byl obsazen, byl za obráncem, tak jsem vystřelil a padlo to tam.

Strakonice jste v letošní sezoně předtím dvakrát porazili. Věřili jste si na ně i před dnešním utkáním?
My si musíme věřit v každém zápase. Nemůžeme tam jít s tím, že prohrajeme. Strakonice jsou ale mým oblíbeným soupeřem. Letos se mi proti nim daří.

Co byste do příštího zápasu měli nejvíc zlepšit?
Já si myslím, že hlavně to najíždění si, aby nám mohli obránci dobře nahrávat a nemuseli to tahat. Pak o ty puky přicházíme, anebo dávají krosové nahrávky a přicházíme o ně taky. Takže asi to. Myslím si, že to je největší slabina.

Teď vás čeká vánoční pauza. Jaký máte plán během Vánoc?
Já ani pořádně nevím, ale příští týden nehrajeme, takže máme jen asi čtyři tréninky v týdnu a potom máme naplánovanou besídku s klukama.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu