15. 4. 2014 | Richard Wagner, Ladislav Vácha

Je to tady! Kotlina zažije svůj hokejový svátek již zítra!

Havlíčkův Brod - Každý z fanoušků ledního hokeje se již třese na to, aby se zítra na večer vydal na havlíčkobrodský zimní stadion, kde bude mít tu čest vidět na své vlastní oči zápas reprezentačního výběru České republiky, který uvítá v rámci Euro Hockey Challenge v Kotlině Norsko. Dvojzápas přinese zajímavou konfrontaci dvou celků, které jsou v ostré přípravě na světový šampionát, jež se bude konat na začátku května v běloruském Minsku. Díky návštěvě Havlíčkova Brodu tam budete moc být také! K tomu se musíte ale zapojit do soutěže. Jak to udělat a jaké by mělo být složení obou týmů? To a mnoho dalšího se dozvíte v našem článku.

1. kolo: Češi nedali Dánsku šanci - Norové byli úspěšní s Bělorusy

EHCH, Děčín

  • Česko - Dánsko 4:0
  • Góly: Roman 2, Radil, Nosek
  • Česko - Dánsko 2:0
  • Góly: Valský, Radil
Husarský kousek se povedl výběru Vladimíra Růžičky. Na severu Čech dokázali totiž ubránit všechny šance svého soupeře a za sto dvacet minut neinkasovat. Celkem dva góly si v tomto dvojzápase připsalo hned duo hráčů - Ondřej Roman a Lukáš Radil. Zajímavostí je, že v každém střetnutí byli vyhlášeni za nejlepší hráče zápasů vždy oba gólmani. Nejprve Jakub Kovář a Patrick Galbraith, druhý den pak Pavel Francouz a Sebastian Dahm. Sečteno podtrženo - díky celkovému skóre 6:0 jsou Češi na druhém místě za Finskem, které dvakrát zdolalo Lotyše 5:1.

EHCH, Lillehammer

  • Norsko - Bělorusko 2:1
  • Góly: M. Olimb, Skröder
  • Norsko - Bělorusko 3:2
  • Góly: Stene, Thoresen, Dahlström
Stejně jako Češi a Finové, i Norsko je zatím v tabulce Euro Hockey Challenge stoprocentní. Na svém ledě v Lillehammeru totiž dokázalo dvakrát po sobě porazit výběr Běloruska. V úvodním střetnutí rozluštil velkou tajenku až dvě minuty a deset vteřin před koncem Mathis Olimb. Podobně zapeklitý byl i druhý zápas. Bělorusko se dostalo rychle do vedení, ale seveřané brzy vývoj otočili. V půlce klání se však prosadil znovu tým z východu Evropy a jelo se tedy odznova. Necelých šest minut před koncem ale udeřil Robin Dahlstrøm a rozhodl o tom, že Norové půjdou na druhé místo tabulky Euro Hockey Challenge.

Co nabídne Kotlina? Kvalitní hokej i skvělé zázemí pro fanoušky!

Otevírací doba pokladen

  • středa
  • 10:00 - 21:30*
  • čtvrtek
  • 10:00 - 18:30
  • * - 10 min. po konci utkání

Ještě stále nemáte lístek? Můžete tak učinit na sekretariátu HC Rebel, čili přímo na ZS Kotlina. Nebojte se, vstupenky budou k dispozici i v den zápasu, a to nejen na pokladnách v Kotlině. Omezené množství budete moci dostat zdarma, a to přímo od oficiálního maskota českého národního týmu. Více informací naleznete na facebooku. Na stejné stránce můžete také pomocí oficiální aplikace soutěžit o letenku pro dvě osoby na světový šampionát do Minsku. Stačí jen zadat šestnáctimístný kód ze vstupenky a doufat, že právě na vás se štěstí usměje. Velká spousta fanouškovských aktivit bude připravena i přímo na Kotlině. Velice atraktivní a oblíbené jsou u všech vrstev příznivců dobrého ledního hokeje fanrukavice, které věnoval Deník Sport. Pokud se pak budete chtít pochlubit, že jste na reprezentaci byli, není lepší prezentace, než oficiální fotopanel, kde se budete moci vystavit na střídačce po boku vašich oblíbených hvězd. Jako součást přestávkového programu jsou mj. připraveny i soutěže o předměty z oficiální kolekce Czech Ice Hockey Team a díky hrdému partneru, hotelu Clarion, budete moci vyhrát víkendový pobyt pro dvě osoby.

POKUD JEDETE NA ZÁPAS AUTEM, O MOŽNOSTECH PARKOVÁNÍ ČTĚTE ZDE!

Poslední vzájemné střetnutí plně v režii českého výběru

Tehdy ještě svěřenci Aloise Hadamczika ukázali na mistrovství světa ve švédském Stockholmu svůj střelecký apetit. Již ve dvanácté minutě to bylo 3:0 a česká mašina stále neměla dost. Konečný součes činil výprask 7:0, který se řadí mezi nejvyšší výhry Čechů nad Nory v historii.

ČESKO - NORSKO 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Fleischmann (Plekanec), 8. Fleischmann (Plekanec, Tlustý), 12. Tlustý (Plekanec), 28. Hanzal (Voráček, Hudler), 40. Michálek (Šmíd, Hubáček), 54. Vrbata (Hanzal), 54. Irgl (Novotný, Hubáček).

Česko: Pavelec (54. Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek "A", Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata "A", Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný "C", Irgl – Tenkrát.
Norsko: Haugen (od 13. Volden) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen "C", Ödegaard, Bastiansen "A", Sörvik – Hansen, Skröder, Röymark – Holtet, Olimb K. A., Thoresen "A" – Forsberg, Roest, Olimb M. – Spets, Ask, Martinsen – Dahlström.

Nominace obou týmů

Česko

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg, KHL), Pavel Francouz (Litvínov), Alexander Salák (Petrohrad, KHL), Tomáš Závorka (K. Vary).

Obránci: Tomáš Mojžíš (Slovan Brat., KHL), Tomáš Kudělka, Lukáš Kovář (oba Vítkovice), Matěj Stříteský (Litvínov), Michal Gulaši (K. Vary), Jan Kolář (Doněck, KHL), Vojtěch Mozík (Plzeň), Bohumil Jank (Hradec Králové), Ondřej Vitásek (Liberec).

Útočníci: Roman Červenka (Petrohrad), Vladimír Svačina, Ondřej Roman (oba Vítkovice), Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (vš. Pardubice), Lukáš Kašpar (Doněck, KHL), Michal Zaťovič, Petr Pohl (oba K. Vary), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Liberec), Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk, KHL), Tomáš Vincour, Jakub Petružálek (oba Kazaň), Michal Vondrka (Slovan Brat., KHL), Robert Kousal (Podolsk, KHL).

Norsko

Brankáři: Tommy Johansen (Storhamar), Lars Haugen (Minsk, KHL), Lars Volden (Espoo, FIN).

Obránci: Adrian Saxrud Danielsen, Andreas Øksnes (oba Storhamar), Aleksander Rindal, Nicolai Bryhnisveen (oba Lillehammer), Emil Frøshaug, Mats Trygg (oba Lørenskog), Mattias Nørstebø (Brynäs, SWE).

Útočníci: Mads Hansen, Fredrik Lystad Jacobsen (oba Storhamar), Andreas Stene, Jonas Djupvik Løvlie (oba Sarpsborg), Per-Åge Skrøder, Kristian Forsberg (oba MODO, SWE), Andreas Martinsen, Ken Andre Olimb (oba Düsseldorf, GER), Steffen Thoresen, Mats Frøshaug (oba Lørenskog), Niklas Roest (Karlskoga, SWE), Robin Dahlstrøm (Örebro, SWE), Mathis Olimb (Frölunda, SWE).

Pozn. - není-li u hráčů uvedena za názvem týmu žádná soutěž, znamená to, že působí v nejvyšší lize ve své zemi

Rozhodčí

Jsou nedílnou součástí každého zápasu. Jsou to ti, kteří udržují jeho chod v mezích pravidel a zabraňují pomyslnému překročení mantinelů. Ano, řeč je o pruhovaných mužích, kteří budou řídit Euro Hockey Challenge v Kotlině. Úvodní střetnutí, které je na programu dne již zítra, budou řídit jako hlavní Antonín Jeřábek a Vladimír Šindler, na čarách pak budou asistovat Jiří Gebauer a Vít Lederer. Ve čtvrtek pak z kabiny rozhodčích vyjedou jakožto hlavní René Hradil s Romanem Polákem, jejich asistenty budou pánové Marek Hlavatý a Rudolf Tošenovjan.

Rebelové mají slušné zastoupení, v "repre" figurují čtyři bývalí hráči

Hned pro čtyři hráče bude mít pobyt v Kotlině zvláštní příchuť, protože v minulosti oblékali právě havlíčkobrodský dres. Jediným odchovancem Rebelů je ve výběru trenéra Vladimíra Růžičky šestadvacetiletý útočník Tomáš Zohorna, který zde strávil své útlé hokejové mládí. Většinu kariéry spojil s východními Čechami, kde bojoval za Hradec Králové, Chrudim a své současné působiště v Pardubicích. Za druhé želízko v ohni můžeme označit talentovaného obránce Bohumila Janka, který za soubor z Kotliny nastupoval v uplynulé sezoně díky spolupráci s extraligovým Hradcem Králové. O tom, jak si oba hokejisté vedli proti Dánsku, jsme na našem webu nedávno informovali.

Obranné řady českého národního mužstva nově vyztužil sedmadvacetiletý zadák Jan Kolář, který aktuálně působí v Donbassu Doněck na poli prestižní KHL. I on prostředí havlíčkobrodského zimního stadionu velmi dobře zná, protože zde absolvoval takřka kompletní sezonu 2006/2007, jež byla pro Rebely první od návratu na prvoligovou scénu. Připsal si 51 startů, během nichž nasbíral 12 kanadských bodů (3+9) a vyfasoval 44 trestných minut.

Dalo by se říci, že to nejlepší přichází na konec. Nejzvučnější jméno, které prošlo Kotlinou, nosí zkušený forvard Roman Červenka. Odchovanec pražské Slavie, jehož současným zaměstnavatelem je ruský Petrohrad, vypomáhal v Havlíčkově Brodě během soutěžního ročníku 2004/05. Hned při svém debutu se v základní části blýskl gólovou asistencí, po čemž si znamenitě počínal i v play-off (12 utkání, 6+1) i v baráži (7 duelů, 3+2). Už v té době válel za Rebely po boku dalšího skvělého hokejisty Vladimíra Sobotky, a i když se oběma prorokovala velká hokejová budoucnost, to, že jednou skončí až v NHL, asi nečekal vůbec nikdo. Bohužel, proti Norsku na led možná nevyjede, protože trenér Růžička jej chce nechat odpočinout.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu