17. 4. 2014 | Eva Streichsbierová

Před Brodem můžu jenom smeknout, děkoval reprezentant Jank

HAVLÍČKŮV BROD – Ostatním mohl klidně dělat průvodce po stadionu a radit, které rýze v ledu se mají vyhnout. Obránce české hokejové reprezentace Bohumil Jank totiž pořádnou část letošní sezony strávil právě v havlíčkobrodské Kotlině, kde včera národní tým vedený trenérem Vladimírem Růžičkou porazil Norsko 6:2.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

„Je krásný, prodloužit si takhle sezonu a hrát se lvíčkem na hrudi. Strašně moc si toho vážím,“ ujišťoval jednadvacetiletý obránce extraligového Hradce Králové, který pravidelně jezdil vypomáhat prvoligovým Rebelům.

Jaké to bylo, vrátit se teď na stejný stadion v dresu české reprezentace?
Cítil jsem se výborně, jako doma. (usmívá se) Odehrál jsem v Brodě půlku sezony a jsem za to strašně moc vděčný. Havlíčkův Brod mi neskutečně pomohl tím, že jsem se tady mohl rozehrát.

Vnímají to tak i vaši spoluhráči z Hradce, kteří za Rebely rovněž nastupovali?
Určitě. Jak Ondra Kacetl, tak i Michal Švihálek, Tomáš Rousek nebo Karel Plášil. My mladí jsme tady dostávali hodně prostoru a musíme za to před brodským klubem jenom smeknout. Všem nám to moc pomohlo.

Našel jste si teď v kabině svoje místo?
Nešlo si vybírat, protože už jsme měli vybaleno, když jsme přijeli. Ale ono je to jedno, já tady těch míst prostřídal víc. Nicméně si myslím, že zrovna na tom, které mi patřilo dneska, jsem v sezoně už taky jednou seděl. (usmívá se)

Nory jste porazili přesvědčivě, zápas se povedl, souhlasíte?
Ano, celkově jsme ho zvládli výborně. Znám tady každý kousek hřiště, kluci mi pomáhali a hráli jsme soudržně.

Takže mrzí jenom účast na ledě při prvním inkasovaném gólu?
No, já byl i při tom druhém a samozřejmě to není potěšující. Každopádně si hrozně vážím toho, že jsem se do reprezentace vůbec dostal.

Byla pro vás pozvánka od trenéra Růžičky hodně velkým překvapením?
Ani ve snu by mě nenapadlo, že nějakou dostanu. Odehrál jsem polovinu sezony v první lize a až vlastně na konci jsem naskočil pořádně v Hradci.

A teď bojujete o místo v sestavě pro světový šampionát...
Buďme realisti. (usmívá se) Jak už jsem řekl, já jsem rád, že tady můžu být. A jak to bude dlouho, na tom až tolik nezáleží. Ne snad, že by mi to bylo jedno, to vůbec ne, čím déle vydržím, tím lépe, ale pokud mě trenéři vyřadí, tak určitě nebudu uražený. Já si užívám každé utkání.

Koukám, že jste si ze souboje odnesl slušný šrám. Ten roztržený ret nevypadá jen tak na nějaké škrábnutí...
Nic vážného. Stalo se mi to už v Děčíně při zápase s Dány, a tady teď jeden Nor dohrával souboj, zvedl ruce a mně se roztrhly stehy.

Vraťme se ještě na chvilku k vašemu letošnímu působení v Havlíčkově Brodě. Ve čtvrtfinále play off to proti Třebíči nevyšlo. I když vy jste ho ani celé neodehrál...
To je pravda, stihl jsem jen tři zápasy, pak se zranil Hradci Renda Vydarený a já musel zpátky. Kluky jsem ale na dálku pořád sledoval a bylo mi líto, že se jim nepodařilo jít dál. Ten tým si to zasloužil.

Vlastně to samé byste mohl říct také o vyřazovací části v extralize s Hradcem, je to tak?
Ano, vypadnutí se Zlínem mi bude v žaludku ležet ještě hodně dlouho. Mrzí mě to. Ale oni prostě play off umí, vědí, jak se to hraje a ne náhodou jsou ve finále.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu