18. 11. 2016 | Ladislav Vácha

Kotlinu čeká velké derby! Bruslaři zkusí uhasit žďárské Plameny

A je to tady, prestižní derby Vysočiny se znovu hlásí o slovo! Havlíčkobrodští hokejisté, kteří se díky vysokému a cennému skalpu Nymburku na jeho ledě vyšvihli do čela tabulky, přivítají v sobotu 19. listopadu v Kotlině od 17:00 Žďár nad Sázavou. Minulé vzájemné střetnutí se Bruslařům nepovedlo a na Bouchalkách prohráli 2:4, svému krajskému rivalovi tak rozhodně mají co oplácet. Nenechte si zápas ujít, těšíme se na vás! (Foto: René Rámiš, hokejzr.cz)

SKLH Žďár nad Sázavou

Založení klubu: 1938
Stadion: Zimní stadion Bouchalky (kapacita 3 500 míst)
Klubové barvy: bílá a červená
Webové stránky klubu: hokejzr.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, semifinále play-off (porážka s Táborem 1:3 na zápasy)
Trenér: Michal Konečný

Sestava z posledního utkání: Řehoř (Sláma) – Pleva, Beneš, Staněk, M. Vítek, Kolda, Smejkal, Půža, Hort – Střecha, Krupka, Kovářů, Červenka, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kaňka, Juráň
__________________________________________________________________________________

BK Havlíčkův Brod x SKLH Žďár nad Sázavou

znak týmu znak týmu
9-2-1-3 bilance 6-2-2-5
1., 32 bodů umístění 5., 24 bodů
67:34 skóre 63:60
8:0 (Tábor, doma) nejvyšší výhra 6:2 (J. Hradec, doma)
2:4 (Žďár nad Sázavou, venku) nejvyšší prohra 3:8 (Písek, venku)
Miroslav Třetina – 31 bodů (7+24) nejproduktivnější hráč Petr Beneš – 15 bodů (8+7)
Lukáš Endál – 13 gólů nejlepší střelec Petr Beneš – 8 gólů
Miroslav Třetina – 24 asistencí nejlepší nahrávač Michal Kaňka
Luboš Kunstmüller – 9 asistencí
Tomáš Semrád – 18 bodů (6+12) nejproduktivnější obránce Petr Beneš – 15 bodů (8+7)
Čeněk Novák 2,29 (10 zápasů)
Michael Panec 2,29 (7 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Milan Řehoř 3,26 (9 zápasů)
Jiří Sláma 4,78 (5 zápasů)
Robin Blažíček 4,32 (3 zápasy)
Martin Zelený 30,00 (1 zápas)
Minulé zápasy soupeře
Žďár n. S. - Písek 5:4p
Pelhřimov – Žďár n. S. 6:8
Žďár n. S. – J. Hradec 6:2
Kolín – Žďár n. S. 6:5p
Žďár n. S. – Tábor 4:3sn
Všechny zápasy

Žďár nad Sázavou patří k tradičním druholigovým účastníkům. Plameny mají před nadcházející sezonou vysoko posazenou laťku, protože minulý soutěžní ročník jim vyšel na jedničku podtrženou. Obě derby Vysočiny s Havlíčkovým Brodem sice prohrály, když v Kotlině padly smolně 2:3 a v domácím prostředí musely skousnout soupeřův obrat na 2:5, a v základní části obsadily 9. místo, ale v play-off předvedly úžasnou krasojízdu. V předkole vyřadily bojovný Nymburk 2:1 na zápasy a ve čtvrtfinále po heroickém výkonu naprosto nečekaně vystavily stopku silnému Kolínu (konečný stav série 3:2), ve čtyřech utkáních je zdolal až účastník kvalifikace z Tábora (3:1).

Hokejisté z Bouchalek šli do nové sezony znovu s vysokými ambicemi. Tým zůstal z velké části pohromadě, velkým pozitivem pro Žďárské je setrvání Michala Kaňky. Dvaačtyřicetiletý matador se sice po skončení sezony chtěl vrátit do Benešova, ale nakonec si vše rozmyslel. Celý klub a jeho fanoušky přehodnocením svých dalších plánů určitě hodně potěšil. K největší změně tak došlo na střídačce, kde velmi úspěšného trenéra Martina Sobotku, po němž sáhla prvoligová Třebíč, nahradil Michal Konečný. Bývalému koučovi Břeclavi je k ruce z pozice asistenta Jaroslav Benák, velká legenda havlíčkobrodského hokeje. Zajímavou posilou je pro Žďár nad Sázavou zkušený gólman Milan Řehoř, který podává spolehlivé výkony a vyšvihl se na pozici jedničky. Pět startů má na kontě Jiří Sláma, tři Robin Blažíček a k jednomu duelu nastoupil i mladík Martin Zelený. Ze zadních řad nejvíc vyčnívá Petr Beneš (8+7), který je nejproduktivnějším hráčem a nejlepším střelcem týmu. Skvěle si vede i Martin Pleva (2+8). Z útočníků nastřádal nejvíce bodů matador Michal Kaňka (5+9), za ním následují Tomáš Střecha (6+6) a Luboš Kunstmüller (3+9).

Žďár nad Sázavou neprožil vůbec dobrý vstup do soutěže. Z úvodních šesti kol jen dvakrát vyhrál, a to na půdě posledního Vajgaru dokonal mohutný obrat na 8:7 až v úplném závěru utkání. Z předešlých sedmi kol však svěřenci trenéra Konečného hned šestkrát bodovali a jen jednou vyšli bodově naprázdno. Naposledy udolali v domácím prostředí silný Tábor, proti němuž sice prohospodařili třígólové vedení, ale nakonec vyhráli po samostatných nájezdech.

Soupiska Plamenů

Brankář Milan Řehoř se rozchytal skvěle a má velký podíl na zlepšení Plamenů.
(Foto: hokejzr.cz)

Plameny promrhaly komfortní náskok a nakonec braly 2 body

V úvodní dvacetiminutovce se fanoušci na Bouchalkách sice gólu nedočkali, ale hned po přestávce mohutně slavili tři slepené trefy Plamenů. Nejdříve se prosadil ranou z mezikruží Ondřej Kovářů, za pouhých 19 sekund ho napodobil v podstatě stejnou brankou Michal Kaňka a už na 3:0 potom zvýšil pěknou střelou od modré čáry Pavel Staněk. Hosté však nerezignovali a ještě do přestávky snížili na nejtěsnější rozdíl. Radek Seidl se hezky prokličkoval obranou soupeře a prostřelil brankáře Řehoře, po čemž se prosadil i Josef Žáček. Domácí nakonec nejtěsnější vedení neudrželi, když v 55. minutě Jakub Matušík z dorážky zavěsil. Zápas dospěl až do penaltové loterie, v níž rozjásal Bouchalky Petr Beneš.

znak týmu 4 - 3sn znak týmu

Branky a nahrávky: 123. Kovářů, 23. Kaňka (Juráň, Pleva), 24. Staněk (Smejkal, Kunstmüller), rozh. náj. Beneš – 32. Seidl (Blažek, Liška), 33. Žáček (Prchal, Krátoška), 55. Matušík (Seidl, Severa). Rozhodčí: Barek - Pechánek, Laczko. Vyloučení: 3:6, navíc černý (TAB) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 824. Třetiny: 0:0, 3:2, 0:1 - 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Beneš, Staněk, M. Vítek, Kolda, Smejkal, Půža, Hort – Střecha, Krupka, Kovářů, Červenka, Kuřítko, Gregar, Kunstmüller, D. Vítek, Bureš, Kaňka, Juráň

HC Tábor: Klestil (24. Novák) – Havran, Duben, Hlaveš, Kanov, Černý, Dvořák, Žáček, Liška – Krätzer, Mrkvička, Točík, Severa, Matušík, Seidl, Březina, Krátoška, Blažek, Kýhos, Prchal, Pechánek


(Video: hokejzr.cz)

Bruslaři zvládli boj o čelo tabulky, Nymburku nasázeli šestku

Havlíčkův Brod začal naprosto famózně a brzy vedl už o dvě branky, když se trefili Patrik Přidal a Tomáš Semrád. Zaskočení Středočeši se horko těžko vraceli do utkání, navíc jim nepomohlo ani to, že Aleš Knesl neproměnil trestné střílení. Udeřilo tak na druhé straně, když mířili přesně mezi tyče Lukáš Endál a David Kozlík. Domácí sice využili přesilovku zásluhou Daniela Arnošta, ale Lukáš Endál a Luboš Voříšek uzavřeli na konečných 6:1, a to k mohutné radosti početné skupiny brodských příznivců, kteří k Labi přijeli své miláčky podpořit..

znak týmu 1 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 35. Arnošt (Kříž) – 1. Přidal (Endál, Třetina), 3. Semrád (Endál, Třetina), 28. Endál (Třetina, Přidal), 33. Kozlík (Navrátil, Beneš), 43. Endál (Kulhánek, Přidal), 56. Voříšek (Kulhánek, Michálek). Rozhodčí: Jan Hodač – Ondřej Žídek, Daniel Horažďovský. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 42:39. Diváci: 420. Třetiny: 0:2, 1:2, 0:2. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6.

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – Kříž, Knesl, Loučka, Pýcha, M. Novák, Saňa, Rittig – Šimek "C", Kuzďas, Arnošt, Stehlík, Bičiště, Ječný, Eis, Smejkal, Barbora, Dyrynk, Čtvrtečka

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Panec) – M. Semrád, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík

Brod v derby propadl. Plameny mu doma nedaly žádnou šanci

Havlíčkův Brod jel na Bouchalky v pozici lídra tabulky, ale první derby Vysočiny se Žďárem nad Sázavou se mu vůbec nepovedlo. Domácí na svého soupeře vlétli a těsně po vypršení jejich přesilovky skóroval hezkou střelou Martin Kuřítko. Plameny posílil Ondřej Malec a v prostřední části se sám postaral o dva góly, z nichž ten druhý byl v konečném zúčtování vítězný. Nejdříve vymetl bekhendem z mezikruží šibenici a potom se prosadil díky důrazu z dorážky. A to nebylo zdaleka vše, při přesilovce 5 na 3 se ještě po pěkné souhře trefil Petr Beneš. Jiskřičku naděje sice ve 38. minutě vykřesal po spolupráci s duem Třetina - Přidal kanonýr Lukáš Endál, ale Bruslaři už se potom zmohli jen na přesný zásah z hole Luboše Voříška, jenž při hře bez brankáře v poslední minutě ze vzduchu upravil na konečných 4:2.

znak týmu 4 - 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Kuřítko (Malec), 21. Malec, 26. Malec (Pleva), 36. Beneš (Kaňka, Pleva) – 38. Endál (Třetina, Přidal), 60. Voříšek (Endál, Třetina). Rozhodčí: Veselý – Klouda, Pechánek. Vyloučení: 12:14, navíc Krupka (ZNS) OT 10 min. + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1324. Střely na branku: 31:33 (9:8, 12:10, 10:15). Třetiny: 1:0, 3:1, 0:1. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, P. Beneš, Staněk, Klíma, Kolda, Smejkal, Vítek – Bureš, Kuřítko, Malec, Kunstmüller, Kaňka, T. Střecha, Krupka, Kovářů, Červenka, Gregar, Pazourek

BK Havlíčkův Brod: Panec (26. Novák) - T. Semrád, Bušek, Duben, Vala, Mečiar, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" - Navrátil, Voříšek "A", Michálek - Kuchta, Kozlík, F. Beneš - Chlubna, Ludvík


(Video: hokejzr.cz)

Bilance s Plameny od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 15
Bilance: 11-0-1-3
Výsledky: 2:1, 8:5, 2:3p, 4:2, 2:4, 6:2, 1:3, 4:0, 8:2, 6:2, 6:2, 3:2, 3:2, 5:2, 2:4
Skóre: 62:36

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu