25. 2. 2011 | Ladislav Vácha

Do akce jdou také starší dorostenci, v Kotlině vyzvou silné Vítkovice

Mládežnické soutěže jsou v plném proudu a na extraligové scéně se dnes objeví znovu naši starší dorostenci, kteří v rámci elitní skupiny A a 45. kola poměří v domácím prostředí Kotliny síly s Vítkovicemi. A nečeká je vůbec lehký úkol. Vždyť Ostravané drží průběžně 3. příčku ve vyrovnané tabulce a na Rebely mají k dobru před dnešním soubojem 6 bodů. Držme našim hochům palce, aby si vyšlápli znovu na silného soupeře a navázali na úspěšné venkovní bitvy, v nichž získali naposledy plný počet bodů.

Starší dorostenci:

Havlíčkobrodští mladíci již hrají se značným klidem v zádech, protože mají místo v prestižním play-off díky účasti v elitní extraligové skupině A jisté. Přesto je i nadále o co hrát, protože zde spolu nabitá konkurence soupeří o co nejlepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. A jak si mezi tuzemskou hokejovou smetánkou počínají v nadstavbové části naši mladí Rebelové? Začátek byl přece jen o něco slabší a horší, než si asi představovali. Z úvodních sedmi vystoupení se vedle šesti porážek a značného bodového půstu radovali z vítězství jen v jednom případě, když si venku vyšlápli po triumfu 4:2 na oblíbeného soupeře, pardubický Eaton.

Mladí bojovníci z Kotliny se však mezi elitní společností extraligy velmi rychle aklimatizovali a v poslední době sbírají body jako na běžícím pásu, když se jim zatím vyhýbá výraznější bodový půst. Havlíčkobrodské barvy si postupnými krůčky budují dobrou výchozí pozici do prestižního play-off, jež se už mílovými kroky blíží. Z minulých osmi kol se může trenérský tandem Milan Chalupa – Petr Jansík těšit z pozitivní bilance svých svěřenců, kteří vedle pěti triumfů jen třikrát odjížděli z ledového kolbiště v neoblíbené roli poraženého. A jak si havlíčkobrodská družina počínala v předešlých pěti vystoupeních? Náš výčet začínáme porážkou v domácím prostředí Kotliny, jíž vyloupil výborně hrající Litvínov po výhře 5:3.

Následně čekala naše hochy dlouhá cesta do Třince, ovšem jak se později ukázalo, tato výprava se navýsost vyplatila, když Rebelové udolali Oceláře 4:3. Vzápětí přišel nepovedený duel s Valachy ze Vsetína, jimž brodský soubor podlehl na svém ledě vysoko 1:5. Záhy cestoval Havlíčkův Brod do dvou opačných koutů naší země a opět loupil na kluzištích houževnatých soupeřů. Nejdříve si vyšlápl na Zlín, z jehož ledu vezl vítězství 4:3, a poté skončil na holích mladých Rebelů také českobudějovický Mountfield, jenž podlehl celku z vysočiny po divoké přestřelce 5:7.

Konečné zúčtování tak dopadlo pro brodské barvy nad očekávání, když si díky stoprocentní úspěšnosti připsaly na účet plný bodový zisk. Co se týče postavení v tabulce dvanáctičlenné skupiny A, Rebelům patří se 40 body 7. příčka, ovšem celé startovní pole je zejména ve svém středu vtěsnáno do minimálních bodových rozdílů.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Vítkovice Steel

Začátek: pátek 25. února v 18 hodin

HC Vítkovice Steel:

Ostravané po famózním nástupu do soutěže, kdy potvrzovali výtečnou formu a kosili jednoho extraligového soupeře za druhým, zažili výsledkovou krizi, v jejímž rámci museli nedobrovolně skousnout nepříjemný bodový půst. Poté se jim podařilo nepříjemnou krizi prolomit a opět sbírali pravidelně cenné body do vyrovnané tabulky, jenže jejich výkony připomínaly hodně divokou houpačku. Povedené duely Vítkovic střídaly ty horší a mužstvo se stále snažilo marně nastolit svou hegemonii. Postupnými krůčky se mu to ale přece jen povedlo a Moravané v poslední době potvrzují, že disponují velkou silou a jsou schopni porazit prakticky každého.

Podívejme se na 5 posledních kol z vítkovického pohledu. Ostravané si procházejí hodně nepříjemným obdobím, protože utrpěli pět porážek a vybojovali jediný bod. Nejdříve nezvládli penaltovou loterii v domácím prostředí s Českými Budějovicemi, jimž podlehli 4:5. Chuť si nespravili ani ve druhém duelu, když tentokrát padli po boji s třineckými Oceláři (2:6). A na lepší časy se neblýskalo ani v dalších kolech. Následovaly neúspěchy ve Vsetíně (5:8), se Zlínem (2:4) a znovu na ledě jihočeského Mountfieldu (2:7). V tabulce patří Vítkovicím s 46 body na účtu 3. příčka, z níž se dívají dolů na Rebely z šestibodového odstupu.

Vzájemné zápasy:

Oba soupeři se v dosavadním průběhu soutěže ještě nepotkali.

Poslední sestava Rebelů:

Fučík - Vala, Pavlas, T. Dvořák, Meloun, Novotný, Dundáček, Šulák - Hynek, Křesťan, Špringl, Žemlička, Zohorna, Jelínek, Němec, Kuchta, Vosyka, Račanský.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu