18. 1. 2019 | Milan Sochor

Znovu na Bobry! Zopakují Bruslaři týden a půl starou výhru?

Od posledního vzájemného zápasu s Valašským Meziříčím uběhlo teprve 10 dnů, teď na sebe soupeři narazí znovu. Utkání na Valašsku dopadlo lépe pro mužstvo z Kotliny, které ve třetí třetině rozhodlo o svém vítězství. Dokáže ho na domácím ledě zopakovat? To se dozvíme v sobotu 19. ledna, úvodní buly bude vhozeno v 17:00. Přijďte nás v další těžké bitvě podpořit, budeme vás potřebovat!

HC Bobři Valašské Meziříčí

Počátky hokeje: 1931
Stadion: Stadion Valašské Meziříčí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: www.hcvm.cz.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, semifinále play off (s Porubou 2:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Weintritt
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 6–1–0–3

BK Havlíčkův Brod x HC Bobři Valašské Meziříčí

znak týmu znak týmu
17–1–2–7 bilance 15–2–2–10
3., 55 bodů umístění 2., 51 bodů
122:83 skóre 99:88
8:0 (Orlová, doma) nejvyšší výhra 6:0 (Pelhřimov, venku)
3:6 (Písek, doma
Žďár nad Sázavou, venku)
nejvyšší porážka 2:10 (Hodonín, venku)
Miroslav Třetina – 42 bodů (12+30) nejproduktivnější hráč Petr Dvořák – 36 bodů (13+23)
Luboš Voříšek – 20 gólů nejlepší střelec Petr Seidler – 14 gólů
Miroslav Třetina – 30 asistencí nejlepší nahrávač Petr Dvořák – 23 asistencí
Tomáš Semrád – 27 bodů (8+19) nejproduktivnější obránce Michal Žák – 27 bodů (7+20)
Miroslav Folvarský 2 (1 zápas)
Čeněk Novák 2,77 (19 zápasů)
David Marek 3,18 (11 zápasů)
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Šurý 2,33 (6 zápasů)
Jiří Slovák 2,5 (18 zápasů)
Lukáš Plšek 4,89 (7 zápasů)
Marek Netolička 9,6 (1 zápas)

Bruslaři si musí dát pozor na první útok Bobrů

Minulé zápasy soupeře
Val. Meziříčí – Opava 6:4
Pelhřimov – Val. Meziříčí 0:6
Val. Meziříčí – Havl. Brod 1:4
Val. Meziříčí – Písek 3:4
Val. Meziříčí – Nový Jičín 4:2
Všechny zápasy

Bobři se ve vyrovnané východní skupině, kde je mezi druhým a čtvrtým mužstvem pouze dvoubodový rozdíl, nachází na druhé příčce. Valašské Meziříčí má na východě sice třetí nejslabší útok, zato druhou nejlepší obranu.

V té má důležitou roli zkušený Radim Ostrčil (5+7), kterého si možná ještě pamatujete z působení v Havlíčkově Brodě. K Bobrům se přidal po předchozím angažmá na Vsetíně. Tím prošel i Michal Žák (7+20), jenž je nejproduktivnějším bekem týmu a zároveň čtvrtým nejproduktivnějším hráčem vůbec.

V čele týmové produktivity je se sedmibodovým náskokem Petr Dvořák (13+23). Následují ho spoluhráči z první útočné formace Petr Seidler (14+15), který je nejlepším střelcem, a Rostislav Vaněk (10+19). Největší porci zápasů odchytal třicetiletý Jiří Slovák (2,5 gólu na zápas), lepšími statistikami se ale pyšní Michal Šurý (2,33 gólu na zápas).

Kompletní soupiska Valašského Meziříčí

Minulé kolo

Tlak Havlíčkova Brodu stačil pouze na jeden bod

Kopřivnice odpověděla na úvodní nápor bruslařů rychlým gólem. Hosté se ovšem nesesypali a dál pokračovali ve své aktivitě. Jenže měli smůlu v koncovce. Po střele Davida Michálka zvonilo břevno, Patrik Přidal tečoval puk do tyče. Bruslaři se dočkali až v závěru druhé periody, kdy Luboš Voříšek využil přesilovou hru. Před třetí třetinou tak byli plní odhodlání, brzy po přestávce je ale Tatra pořádně zchladila. Navíc si brzy vypracovala dvoubrankové vedení. Ani to Havlíčkův Brod nepoložilo a zápas dospěl do prodloužení, ve kterém ovšem rozhodl o vítězství domácích Adam Červenka.

znak týmu 4 – 3p znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Sluštík (Červenka), 41. Stříž (Suchý, Tomášek), 46. J. Mach (Tomášek, Krutil), 64. Suchý – 40. Voříšek (Matušík, Třetina), 47. Voříšek (Kulhánek, Vala), 58. Vala (Michálek, Milfait). Rozhodčí: Michal Maršálek – David Urubčík, Jan Kleprlík. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 232. Střely na branku: 30:55 (8:15, 10:18, 9:19 – 3:3). Třetiny: 1:0, 0:1, 2:2 – 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3p.

HC TATRA Kopřivnice: Hromada (Fendrich), Stříž, Bail, Ficek, Krutil, Zuzaník, Puškár, Marek (A), Fojtík – Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A)

BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Vala, Kadeřávek, Kuchta – Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna. Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka, Matušík

Osmnáctiletý Paťava dvěma góly pomohl porazit Nový Jičín

Nejmladší hráč na soupisce Valašské Meziříčí sehrál v utkání s Novým Jičínem důležitou roli. Nejprve po dvou a půl minutách otevřel skóre a krátce po polovině první periody dostal Bobry do dvoubrankového trháku, čímž dodal domácím do zbytku utkání klid na hokejky. Ďáblově ve druhé periodě sice snížili po dobře sehraném přečíslení dvou na jednoho, jenže nejlepší střelec domácích našel rychlou odpověď. Ve třetí třetině ještě pojistil výhru Valašského Meziříčí Jakub Pořický, druhá trefa novojičínského Jakuba Lehačky už nic neřešila.

znak týmu 4 – 2 znak týmu

Branky a nahrávky: 3. Paťava (Martiník, Andris), 11. Paťava (Andris), 40. Seidler (Báchor), 51. Pořický (Báchor) – 38. Lehečka (J. Sonnek, Már), 54. Lehečka (Kafka). Rozhodčí: Jan Vaněk – Zbyněk Novák, Tomáš Kučera. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:1. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Šurý (Slovák) – Weintritt, Báchor, Žák, Baroš, Holiš, Váňa, Kamas – Vaněk, Dvořák, Seidler – Brunec (C), Peška, Dalajka – Pořický, Daněk (A), Kuchařík – Andris, Martiník (A), Paťava

HK Nový Jičín: V. Sonnek (D. Palička) – Már, Hruška (C), Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Kuba, F. Palička, Krupa, Pecha, Málek, Kafka, Lehečka, Chvostek (A), Poruba, Zedník (A), Vaňo, J. Sonnek, Slovák

Minulý vzájemný zápas

Havlíčkův Brod rozhodl o výsledku zápasu ve třetí třetině

Na druhý pokus se zápas ve Valašském Meziříčí už odehrál. Po bezbrankové první třetině se ujali vedení hosté, skóre otevřel Tomáš Ludvík. Minutu před koncem druhé dvacetiminutovky ale vyrovnal Tomáš Brunec a ve třetí třetině se začínalo prakticky od nuly. Závěrečná část hry vyšla lépe Havlíčkovu Brodu, který vměstnal tři góly do čtyř a půl minuty. Rozhodující gól zařídil kapitán Miroslav Třetina, navázat na něj dokázal David Michálek. Tomáš Semrád pak už jen přidal pojistku do prázdné brány.

znak týmu 1 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 39. Brunec (Weintritt, Ostrčil) – 24. Ludvík (Chlubna, Semrád), 54. Třetina (Michálek, Přidal), 56. Michálek (Třetina, Semrád), 58. Semrád (Michálek, Přidal). Rozhodčí: Michal Novák – Marek Pospíšil, Matěj Bartoň. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 178. Střely na branku: 39:27 (10:8, 16:7, 13:12). Třetiny: 0:0, 1:1, 0:3. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Netolička) – Weintritt, Ostrčil, Váňa, Daněk (A), Holiš, Žák, Kamas – Vaněk, Dvořák, Seidler – Brunec (C), Peška, Pořický – Andris, Dalajka, Paťava – Kuchařík, Dubnický

BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – Kulhánek, Šmíd, Nepokoj, Semrád, Vala, Kadeřávek – Kuchta, Ludvík, Michálek, Voříšek (A), Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina (C), Milfait (A), Kozlík, Blinka, Matušík

Věděli jste, že...

Sympaťáci druhé ligy: Havlíčkobrodský Luboš Voříšek obsadil v hlasování o sympaťáka druhé ligy ve Skupině střed druhé místo. To Jakub Pořický, útočník Bobrů, hlasování ve skupině Východ vyhrál.

Bez rolby není hokeje: První vzájemné střetnutí Valašského Meziříčí s Havlíčkovým Brodem bylo na programu už 24. listopadu. Jenže po rozbruslení se kvůli poruše rolby oba týmy rozešly bez boje a zápas byl odložen. O této kuriozitě se psalo také na serveru hokej.cz.

Příprava na play off: Kdyby si oba celky udržely své dosavadní postavení v tabulce, narazily by na sebe v prvním kole play off. Tyto spekulace jsou však zatím velmi předčasné. Bruslaři se chtějí vyšplhat na první místo, ani Bobři nemají ve vyrovnané skupině nic jistého.

36 sekund zkázy: Minulou sobotu Bobři hostili na svém ledě mužstvo Písku a po první třetině vedli o tři branky. Hosté ovšem stačili ve třetí třetině vyrovnat, všechny tři góly padly mezi časy 44:26 a 45:05. Písek nakonec stav utkání otočil a odvezl si tři body.

Bilance s Valašským Meziříčím od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 1
Bilance: 1-0-0-0
Výsledky: 4:1
Skóre: 4:1

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu