12. 3. 2019 | Ladislav Vácha

David Michálek: Fanouškům moc děkujeme! Neskutečně nám pomohli

Bruslaři v neděli zvládli nejdůležitější zápas dosavadního průběhu sezony. Kopřivnici doma rozstříleli 7:1 a postoupili do semifinále play off, v němž změří síly s Valašským Meziříčím. Havlíčkův Brod položil základní kámen úspěchu už v úvodní dvacetiminutovce, kterou ovládl jednoznačně 3:0. Svěřenci trenéra Richarda Cachnína se mohli opřít o skvělé fanoušky, kteří zaplnili Kotlinu a byli pomyslným šestým hráčem. „Bylo to super, neskutečně nám fandili. Musíme fanouškům poděkovat. Když nám teklo do bot, přišli nás podpořit. My jsme to neskutečně vnímali a jsme jim za to strašně moc vděční,“ děkuje útočník David Michálek, který si v utkání připsal dvě přesné trefy.

Michy, rozhodující zápas s Kopřivnicí jsme vyhráli jednoznačně 7:1 a postoupili jsme do semifinále play off. Jak utkání ze svého pohledu hodnotíš?
Jsme neskutečně šťastní, že jsme to zvládli a vyhráli jsme. Byla to enormně náročná série. Musíme dobře zregenerovat a ve středu půjdeme na dalšího soupeře. Myslím si, že Valašské Meziříčí bude v podstatě stejný soupeř jako Kopřivnice, takže nás rozhodně nečeká nic lehkého a musíme se na to dobře připravit. Před Kopřivnicí smekám, byl to výborný soupeř.

Povedl se nám začátek, na soupeře jsme vletěli a dali jsme mu tři rychlé góly. Dá se říct, že Kopřivnici jsme tím hodně nalomili?
Bylo to hodně důležité. Soupeř potom trochu odešel fyzicky a už nebyl tak nepříjemný jako v minulých zápasech. Celkově se nám hrálo dobře, byl to super zápas.

Vstřelil jsi dvě branky. Jak bys obě gólové situace popsal?
Při prvním gólu mi Třéťa házel puk, já jsem tam jen nechal hokejku a doufal jsem, že mě to trefí. Naštěstí to vyšlo. A druhý? Milfi mi dal konečně první nahrávku v sezoně, našel mě parádně a já už jsem jen uklidil puk do prázdné brány. (směje se) Byla to dobrá práce.

Takhle slavil David Michálek svou trefu s obráncem Tomášem Semrádem.

Série skončila, teď už to můžeme říct. Byl to znovu zápas o gólmanech. Čenda zachytal parádně, i když v utkáních předtím se mu moc nedařilo, což jste určitě také vnímali. Je skvělé, že se nakonec chytil...
Určitě. Na druhou stranu se sluší říct, že my jsme mu v předchozích zápasech moc nepomáhali a nechali jsme ho v tom docela vykoupat. V posledním utkání ale všechno odčinil a ukázal, že je naše jasná jednička. Stojíme za ním a stáli jsme za ním i ve chvílích, kdy se mu nedařilo. Samozřejmě jsme to trochu vnímali, ale všichni víme, že je to výborný gólman.

V minulé sezoně jsme propluli play off celkem jednoznačně, když jsme všechny tři série vyhráli 3:0. Teď jsme se naopak s Kopřivnicí na postup docela natrápili. Může to pro nás být svým způsobem i plus, protože máme novou zkušenost?
Je to takové dvousečné. Řekl bych, že fyzicky jsme na tom šíleně, tedy alespoň já. (směje se) Určitě nás to ale může svým způsobem posílit. V play off je to víceméně jedno, na kolik zápasů se série odehraje. Vždy ta další zase začíná za stavu 0:0. Je to úplně jiné než v základní části. Musíme se dobře koncentrovat na každý zápas. To je klíč k tomu, abychom uspěli.

Na rozhodující zápas přišlo hodně lidí. Oficiální návštěva byla kolem 1100, ale troufám si říct, že v Kotlině možná bylo i 1500 fanoušků. Celý zápas nás hodně hnali a moc nám pomohli, souhlasíš?
Určitě ano. Hraje se úplně jinak, když je zaplněný stadion. Souhlasím s tebou, myslím si, že tady bylo tak 1600 lidí. Bylo to super, neskutečně nám fandili. Musíme fanouškům poděkovat. Když nám teklo do bot, přišli nás podpořit. My jsme to neskutečně vnímali a jsme jim za to strašně moc vděční.

V sérii skvěle chytající gólman Hromada bezmocně přihlíží Michálkovu gólu.

Kopřivnice hrála hodně defenzivně. Říkal jsi, že Valašské Meziříčí bude asi podobným soupeřem. Myslíš si, že Bobři budou také takhle hodně bránit, nebo budou přeci jen víc chtít „hrát hokej“?
Těžko říct. V základní části jsme u nich vyhráli 4:1, ale bylo to takové utrápené. Rozhodli jsme až ve třetí třetině. Doma to byl katastrofální zápas a schytali jsme „bůra“. Uvidíme, hodně napoví už první zápas. Bude strašně moc důležité, abychom doma vyhráli. Všichni víme, že na Moravě se hraje hrozně špatně. Klíčem k úspěchu bude vyhrát první zápas doma a zvládnout to i u nich. Myslím si, že pokud bychom vedli v sérii 2:0, už bychom to měli docvaknout. Kdybychom první zápas ztratili, bude to strašně těžké. Bude to opravdu hodně důležité.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu