16. 10. 2019 | Dominik Adam

Porazí opět Bruslaři Bobry? Nebo jim Valaši oplatí porážku?

Svěřence Richarda Cachnína a Pavla Zmrhala čeká v sobotu 19. října těžká prověrka, když se na domácím ledě představí proti Bobrům z Valašského Meziříčí. Tým Jiřího Weintritta je momentálně na vítězné vlně, když vyhrál čtyři utkání v řadě. Podaří se Bruslařům porazit Bobry? Nebo jim klub z Moravy sebere body? Utkání začíná v 17:00 a jste na něj srdečně zváni.

HC Bobři Valašské Meziříčí

Počátky hokeje: 1931
Stadion: Stadion Valašské Meziříčí (kapacita 1 200 míst)
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky klubu: www.hcvm.cz.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo po ZČ, semifinále play off (s Havlíčkovým Brodem 1:3 na zápasy)
Trenér: Jiří Weintritt

BK Havlíčkův Brod x HC Bobři Valašské Meziříčí

znak týmu znak týmu
6–1–1–1 bilance 7–0–2–1
2., 21 bodů umístění 3., 20 bodů
45:25 skóre 46:23
8:1 (Nový Jičín, doma) nejvyšší výhra 10:1 (Moravské Budějovice, doma)
Patrik Přidal – 13 bodů (7+6) nejproduktivnější hráč Petr Dvořák – 17 bodů (8+9)
Patrik Přidal – 7 gólů nejlepší střelec Petr Dvořák – 8 gólů
Tomáš Semrád – 9 asistencí nejlepší nahrávač Petr Dvořák – 9 asistencí
Tomáš Semrád – 12 bodů (3+9) nejproduktivnější obránce Tomáš Ondračka – 6 bodů (1+5)
Martin Holík 2,59 (8 zápasů)
Martin Altrichter 2 (1 zápas)
Ondřej Chaloupek 5,62 (1 zápas)
Martin Nedvěd 0 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Slovák 2,31 (6 zápasů)
David Sachr 2,98 (3 zápasy)

Dosavadní průběh sezony z pohledu Bobrů

Minulé zápasy soupeře
Val. Meziříčí – Šumperk 2:3
Opava – Val. Meziříčí 3:5
Val. Meziříčí – Žďár n/S 8:2
Hodonín – Val. Meziříčí 2:5
Mor. Budějovice – Val. Meziříčí 3:7
Všechny zápasy

Bobři začali sezonu dobře, když si na úvod zastříleli proti Moravským Budějovicím a poslali jim do branky deset gólů. V dalším utkání se proti sobě střetly celky, jako již tuto sobotu v Kotlině. Toto utkání celek Jiřího Weintritta pohrál na domácím ledě po prodloužení. Následně tým z Valašského Meziříčí třemi brankami otočil utkání s Kopřivnicí a zvítězil o dvě branky. Bobři ochutnali zatím poslední porážku, když ztratili vedení a doma padli s Šumperkem. Od této chvíle přišly pouze samé výhry. V této šňůře neporaženosti inkasovali deset branek a dokázali jich nastřílet pětadvacet!

Jak si vedou hráči Valachů? Kdo patří k oporám

Mezi největší opory valašského celku patří šestatřicetiletý útočník Petr Dvořák, který si v minulosti zahrál například za Hradec Králové, Vsetín, ba dokonce i Třinec. Tento forvard zaznamenal v dresu Bobrů 17 bodů (8+9). Ofenzivu táhne také Petr Seidler, jenž stejně jako Dvořák vystřídal mnoho týmů. Starty si připsal v juniorce Vítkovic, za muže hrál třeba v Opavě nebo Porubě. U Valachů nasbíral 12 bodů (7+5), a patří tak na druhou příčku v kanadském bodování u Bobrů.

Bodování mezi obránci vede Tomáš Ondračka, jenž v této sezoně naskakuje i do zápasů prvoligového Vsetína. Na kontě za Bobry má 6 bodů (1+5), na svůj první bod v Chance lize pro tuto sezonu stále čeká, odehrál pět utkání, ale ještě ani jednou nebodoval. Druhým nejproduktivnějším obráncem je Michal Žák, který v modrobílém dresu posbíral 5 bodů (1+4). Žák v minulých sezonách působil ve Vsetíně, kde v druhé nejvyšší soutěži nastřádal 7 bodů (2+5).

Brankářskou jedničkou letošní sezony je Jiří Slovák, který chytal šest utkání, ze kterých jen jedno skočilo prohrou. Slovák má průměr branek na zápas 2,31. Záda mu kryje David Sachr, jenž byl mezi třemi tyčemi na tři zápasy, z toho jeden skončil výhrou. Sachr se pyšní průměrem branek na zápas 2,93.

Jedničkou v brankovišti Valašského Meziříčí je Jiří Slovák

Kompletní soupiska Valašského Meziříčí

Minulé kolo

Havlíčkobrodští si na závěr tripu poradili s Kopřivnicí

Kopřivnice se ve druhé minutě dostala do vedení. Havlíčkobrodští hokejisté však prokázali své kvality a třemi brankami otočili vývoj utkání. Tatře se podařilo ve druhé třetině dvěma góly srovnat. Utkání řídil útočník Havlíčkova Brodu Petr Kuchta, který v tomto utkání zaznamenal hattrick. Během čtyřiadvaceti hodin se blýskl sedmi body! Do branky Tatry se ještě trefili Patrik Přidal a Luboš Voříšek.

znak týmu 3 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 42. Marek (Šendera, Gola), 30. Sluštík (Bail), 32. Pěnčík – 11. Přidal (Třetina, Mikeš), 15. Kuchta (Vala), 19. Voříšek (Třetina), 48. Kuchta, 52. Kuchta (Kadlec). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Kořistka. Vyloučení: 5:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1064. Střely na branku: 29:32 (8:9, 13:11, 8:12). Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5.

HC TATRA Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Krzak, Štěpánek, Imrich, Krutil, Šendera, Bail, T. Fojtík, Stříž (A) – Ollender, Gola, J. Mach (C), Suchý, Ďurač, M. Mach, Marek (A), F. Fojtík, Pěnčík, Tomášek, Hrubý, Sluštík

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (32. Holík) – Vála, Kulhánek, Vala, Benák, Semrád, Dudycha, Kliment – Třetina (C), Kadlec, Voříšek (A), Juráň, Holenda, Přidal, Kuchta, Cachnín, Mikeš, Matušík

Patrik Přidal se 13 body (6+7) vede kanadské bodování Bruslařů

Bobři prodloužili vítěznou sérii, když porazili Žihadla

Valašské Meziříčí se vydalo do vzdálených Moravských Budějovic, které byly před zápasem s Bobry stále bez zisku jediného bodu. Výjezd se jim vyplatil, jelikož se napakovali třemi body, když nasázeli soupeři sedm branek.

znak týmu 3 – 7 znak týmu

Branky a nahrávky: 4. Horký (Svoboda), 35. Horký (Svoboda, Krutiš), 38. Horký (TS) - 18. Seidler (Baroš), 20. Martinik (Smrčka, Paťava), 23. Holiš (Dvořák, Vaněk), 33. Dvořák (Seidler, Vaněk), 38. Romančík, 46. Vaněk (Dvořák, Běhal), 56. Romančík (Martinik, Kuchařík)). Rozhodčí: Held - Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:7.

Hockey club Moravské Budějovice 2019: Vacek (Radosta) - Kruckovyč, Bazala, Šána, Konečný, Trnka - Molnár, Procházka (C), Krutiš (A), Marcinko, Svoboda, Piš, Alexa, Kratochvíl, M. Horký, Sigmund, Kosnar, D. Horký (A), Sorger

HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) - Ďurkáč, Baroš, Žák, Holiš, Kamas, Daněk (A), Běhal - Smrčka, Vaněk, Martiník (A), Andris, Pořický, Vávra, Kuchařík, Seidler, Klímek, Dvořák (C), Romančík, Paťava.

Kapitán Bobrů Petr Dvořák vede kanadské bodování druhé ligy skupiny Východ
Zdroj: hcvm.cz

Minulý vzájemný zápas

Bruslaři v prvním utkání porazili Bobry v prodloužení

Velice těsné utkání odehráli Bruslaři ve Valašském Meziříčí. Na první gól si diváci museli počkat více než dvacet šest minut. Vedení na stranu Bobrů strhl Tomáš Andris. Havlíčkobrodští hokejisté odpověděli téměř okamžitě. Jen o třiapadesát sekund později vyrovnával Richard Cachnín. Ve třetí třetině se Bruslaři dostali do vedení díky gólu Jakuba Kadlece. Domácím se však šest minut před koncem podařilo stav utkání srovnat. Do prodloužení nastupovali Bruslaři s výhodou přesilové hry, kterou také využili. Rozhodující gól vstřelil Tomáš Semrád.

znak týmu 2 – 3p znak týmu
Branky a nahrávky: 26. Andris (Romančík), 55. Holiš (Romančík, Andris) – 27. Cachnín (Plachý, Mareš), 46. Kadlec (Kuchta), 61. Semrád (Kulhánek, Matušík). Rozhodčí: Goňa – Novotný, Pippal. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Střely na branku: 30:33 (5:6, 13:10, 12:16 – 0:1). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3p.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Málek) – Ďurkáč, Holiš, Kamas, Weintritt, Báchor, Žák, Ondračka – Martiník (A), Pořický, Dalajka, Vávra, Smrčka, Seidler, Romančík, Dvořák (C), Andris, Daněk (A), Vaněk, Paťava

BK Havlíčkův Brod: Holík (Nedvěd) – Pospíchal, Semrád, Kulhánek, Vala, Kliment, Mareš – Mikeš, Třetina (C), Přidal, Juráň, Matušík, Voříšek (A) – Kadlec, Cachnín, Plachý – Kuchta, Holenda

Valašké Meziříčí vyrovnává se zraněním Tomáše Brunce

Věděli jste, že...

… v přípravných utkáních oba soupeři vyhráli právě polovinu zápasů? Bruslaři z deseti zápasů vyhráli pět, Bobři ze šesti zápasů zvítězili třikrát.

… Havlíčkobrodští hokejisté vsítili o jednu branku v této sezoně méně (45) než Bobři?

… Útočník Valašského Meziříčí Petr Dvořák vede kanadské bodování ve druhé lize skupiny Východ? Na kontě má 18 bodů (8+10).

Bilance s Valašským Meziříčím od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 6
Bilance: 3-1-0-2
Výsledky: 4:1, 0:5, 5:2, 0:2, 4:2, 3:2sn
Skóre: 16:14

Zapojte se do přestávkové soutěže :-)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu