15. 11. 2019 | Tomáš Sochor

Tatra v Brodě! Porazí Bruslaři Kopřivnici i v Kotlině?

Havlíčkobrodští hokejisté se znovu představí na domácím ledě. V sobotu 16. listopadu od 17:00 vyzvou loňského čtvrtfinálového soupeře z play-off Kopřivnici. V prvním letošním vzájemném zápasu byli Bruslaři na výši po vysoké výhře nad Novým Jičínem. Nyní je situace opačná, když v posledním utkání prohráli s Opavou. Přijďte svůj tým podpořit!

HC ISMM Kopřivnice

Založení klubu: 1932
Stadion: Zimní stadion Kopřivnice (kapacita 3 034 míst)
Klubové barvy: červená a modrá
Webové stránky klubu: hcismm.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo po ZČ, čtvrtfinále play off (s Havlíčkovým Brodem 2:3 na zápasy)
Trenér: Jaroslav Kofroň

BK Havlíčkův Brod x HC ISMM Kopřivnice

znak týmu znak týmu
10–1–1–3 bilance 6–0–0–9
2., 33 bodů umístění 7., 18 bodů
72:47 skóre 53:59
8:1 (Nový Jičín, doma) nejvyšší výhra 6:1 (Moravské Budějovice, doma)
1:6 (Šumperk, venku) nejvyšší porážka 3:8 (Hodonín, venku)
Miroslav Třetina – 21 bodů (7+14) nejproduktivnější hráč Dominik Suchý – 14 bodů (9+5)
Patrik Přidal – 10 gólů nejlepší střelec Dominik Suchý – 9 gólů
MiroslavTřetina – 14 asistencí nejlepší nahrávač Samuel Ollender – 8 asistencí
Tomáš Semrád – 18 bodů (7+11) nejproduktivnější obránce David Stříž – 6 bodů (1+5)
Martin Holík 2,82 (12 zápasů)
Martin Altrichter 3,35 (3 zápay)
Ondřej Chaloupek 5,62 (1 zápas)
Martin Nedvěd 0 (1 zápas)
průměr inkasovaných gólů na zápas Petr Hromada 3,32 (11 zápasů)
René Fendrich 5 (3 zápasy)

Průměr, kam se podívaš

Minulé zápasy soupeře
Valašské Meziříčí – Kopřivnice 4:1
Kopřivnice – Žďár n. S. 6:3
M. Budějovice – Kopřivnice 5:7
Kopřivnice – Šumperk 1:4
Kopřivnice – Nový Jičín 6:3
Všechny zápasy

Kopřivnice svými konzistentními výkony jen potvrzuje své sedmé místo v tabulce. Všechny zápasy s prvními pěti týmy totiž Tatra prohrála. Naopak v utkáních proti třem zbývajícím klubům je stoprocentní. Jakási průměrnost provází moravský klub ve všech statistikách. Na vyrovnání loňských výsledků se musí hra party trenéra Jaroslava Kofroně zlepšit.

Vyrovnaný kádr

Trend šedi pokračuje i ve statistikách hráčů. Týmové bodování vede se čtrnácti body (9+5) Dominik Suchý, který je zároveň i zdaleka nejlepším střelcem mužstva. Desetibodovou hranici pak překročil jen Samuel Ollender (3+8), který je naopak nejlepším nahrávačem. Obranu Tatry diriguje zkušené duo David Stříž a Tomáš Fojtík.

V bráně je jasnou Kopřivnickou jedničkou osmadvacetiletý Petr Hromada, jenž s 3,32 obdrženými góly na zápas zaujímá šestou pozici nejúspěšnějších gólmanů druhé ligy východ. Záda mu kryje třiadvacetiletý René Fendrich, který zatím naskočil do třech utkání a který na své vítězství zatím čeká.

Aktuální zprávy z kabiny Havlíčkova Brodu

K sobotnímu utkání kvůli zranění nenastoupí Kryštof Kulhánek a Tomáš Plachý. Bruslaři budou oslabeni i o Jakuba Kadlece, který nebude hrát kvůli nemoci. Havlíčkobrodská kabina ale hlásí i posilu! Obranné řady vyztuží devatenáctiletý Martin Nepokoj. Mladý bek má z Havířova do Havlíčkova Brodu vyřízené střídavé starty. Poprvé se představí při zápase s Tatrou a posléze má v Kotlině i trénovat. Pamatovat si ho můžete z loňské sezony, kdy kromě juniorky hrál i za A tým v první obraně spolu s Tomášem Semrádem. Nepokoj si mezi dospělými ve 38 zápasech včetně play off připsal 15 bodů (5+10).

Martin Nepokoj

Přestávková soutěž

Zúčastněte se naší přestávkové soutěže!

Kompletní soupiska Kopřivnice

Minulý zápas

Bruslaři padli v Opavě

Opava v prvních dvou třetinách vstřelila tři branky. Havlíčkův Brod však dokázal pokaždé odpovědět. Rozuzlení napínavého utkání nabídla až poslední část hry. Slezan v ní totiž dal další tři góly. Bruslaři se ještě pokusili jednou trefou zápas zvrátit ve svůj prospěch. Domácí si ale vedení pohlídali a střelou do prázdné brány si pojistili konečné vitězství.

znak týmu 7 – 4 znak týmu

Branky a nahrávky: 17. Danielčák (Ševěček, Peterka), 17. Peslar (Černý, Hendrych), 23. Danielčák (Štindl, Hendrych), 46. Černý (Zouhar, Cihlář), 48. Rousek (Zelenkov, Šindelář), 53. Černý (Wolf, Cihlář), 60. Černý (Cihlář, Wolf) – 11. Benák (Třetina, Kliment), 22. Voříšek (Matušík, Cachnín), 25. Semrád (Mikeš, Pospíchal), 56. Vala (Voříšek, Kliment). Rozhodčí: Vaněk – Novotný, Pippal. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 37:34 (13:9, 10:12, 14:13). Třetiny: 2:1, 1:2, 4:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3, 6:4, 7:4.

HC Slezan Opava: Daňa (Lamla) – Peslar, Ševěček, Chalupa, Zouhar, Zdeněk, Štěpanovský, Šindelář – Rousek, Wolf, Malina, Peterka, Zelenkov, Černý, Danielčák, Hendrych, Cihlář, Kysučan, Štindl, Kovářík

BK Havlíčkův Brod: Altrichter (Holík) – Benák, Semrád, Pospíchal, Krejčí, Vala, Kliment – Holenda, Voříšek, Cachnín, Ludvík, Juráň, Kuchta, Třetina, Mikeš, Matušík

Do branky se podruhé postavil Martin Altrichter

Kopřivnice v derby porazila Nový Jičín

Úvodní branku utkání vsítil Nový Jičín. V dalším průběhu zápasu už však měli navrch domácí. Třemi góly strhli skóre na svojí stranu a vedení už nepustili. Hostům se sice podařilo snížit na nejmenší možný rozdíl, Kopřivnice však dalšími dvěma trefami rozhodla o své výhře. Skóre se měnilo na obou stranách ještě jednou, což už ovšem byla změna jen kosmetická.

znak týmu 6 – 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 9. Sluštík (Suchý), 13. Marek (Stříž), 14. Brodek (Šendera, Ďurač), 29. Sluštík (Ollender, Marek), 30. Mach M. (Ďurač), 53. Ďurač (Brodek, Štěpánek) – 7. Macuh, 17. Králík (Finsterle), 40. Králík (Rufer). Rozhodčí: Dufka – Axman, Blažek. Vyloučení: 8:12, navíc Kobylík (NJ) 10 min. zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 4:1. V oslabení: 0:1. Třetiny: 3:2, 2:1, 1:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.

HC ISSM Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Imrich, Krzak, Šendera, Bail, Fojtík T., Stříž (A) – Suchý, Sluštík, Mach J. (C), Ollender, Marek, Ďurač, Mach M, Pěnčík, Fojtík F., Hrubý, Gola, Brodek, Bochnak

HK Nový Jičín: Matoušek (14. Loubal) – Tomeček, Metelka, Krutil, Rufer, Hruška (C), Váňa, Kobylík, Tolokonnikov – Pecha, Štefka, Irgl, Macuh, Králík, Krupa, Poruba, Palička (A), Finsterle, Plitko, Slovák

Trenér domácích Jaroslav Kofroň

Minulý vzájemný zápas

Kuchta hattrickem sestřelil Kopřivnici

Do velice vyrovnaného utkání vstoupila lépe Kopřivnice. Bruslaři však ještě v první třetině třemi brankami zápas otočili. Ve druhé periodě domácí zabrali. Dvěma přesnými trefami srovnali stav zápasu a pokukovali po bodech. V poslední části hry se prosadili už jen havlíčkobrodští hokejisté, kteří dvěma góly rozhodli o své výhře.

znak týmu 3 – 5 znak týmu

Branky a nahrávky: 2. Marek (Šendera, Gola), 30. Sluštík (Bail), 32. Pěnčík – 11. Přidal (Třetina, Mikeš), 15. Kuchta (Vala), 19. Voříšek (Třetina), 48. Kuchta, 52. Kuchta (Kadlec). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Kořistka. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 29:32 (8:9, 13:11, 8:12). Třetiny: 1:3, 2:0, 0:2. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:5.

HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Krzak, Štěpánek, Imrich, Krutil, Šendera, Bail, T. Fojtík, Stříž (A) – Ollender, Gola, J. Mach (C), Suchý, Ďurač, M. Mach, Marek (A), F. Fojtík, Pěnčík, Tomášek, Hrubý, Sluštík

BK Havlíčkův Brod: Chaloupek (32. Holík) – Vála, Kulhánek, Vala, Benák, Semrád, Dudycha, Kliment – Třetina (C), Kadlec, Voříšek (A), Juráň, Holenda, Přidal, Kuchta, Cachnín, Mikeš, Matušík

Petr Kuchta vstřelil hattrick

Věděli jste, že...

… zatím je čtyři gólmani se ve východní skupině letos mohou pochlubit čistým kontem? Jedním z nich je i kopřivnický Petr Hromada.

… všechna utkání Kopřivnice skončila alespoň dvoubrankovým rozdílem?

… jak Havlíčkův Brod, tak Kopřivnice se do druhé ligy dostaly v sezoně 2015/16? Kopřivnice však do třetí nejvyšší ligy postoupila, Brod do ní sestoupil.

… Kopřivnice letos dvakrát obdržela šest branek za jednu třetinu? V obou případech si zastřílel Hodonín.

Bilance s Kopřivnicí od sezony 2000/2001 ve 2. lize

Počet odehraných zápasů: 8
Bilance: 4-1-0-3
Výsledky: 5:3, 3:4p, x4:3p, x4:5p, x5:4, x3:4p, x7:1, 5:3
Skóre: 36:27

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu