28. 4. 2011 | Pavel Buňat

Neruda bude znovu oblékat brodský dres, smlouvu s Rebely podepsal na rok

Havlíčkobrodští Rebelové už mají kompletně obsazený brankářský post. Jedničkou pro prvoligovou sezonu 2011/2012 by měl být Jaroslav Suchan, kterému bude krýt záda zkušený Stanislav Neruda. Sedmatřicetiletý gólman hlásí návrat do týmu po čtyřech měsících. „Jsem rád, že na mě v Brodě nezanevřeli a že mi dali další šanci,“ nechal se slyšet Neruda.

Brankářská dvojice Rebelů tak bude mít v příštím ročníku úplně stejnou podobu, v jaké vstupovala do letošního sezony. „Jedna změna tam ale přeci jen bude. Se Standou jsme totiž tentokrát podepsali roční smlouvu vyloženě jako s druhým gólmanem, zatímco loni měl být původně jedničkou,“ vysvětloval generální manažer klubu Augustin Žák.

Vzhledem ke zdravotním problémům Nerudy byl ovšem nakonec prvním gólmanem stejně Suchan. A v lednu pak vedení Rebelů Nerudu poslalo na hostování do konkurenční Horácké Slavie Třebíč. „Po sezoně se ozvala také Jihlava, že by Standu chtěla, ale nedohodli jsme se na vyrovnání,“ prozradil šéf brodských hokejistů. „Tak jsme se rozhodli, že bude nejlepší, když si ho necháme. Budeme mít zkušenou dvojici a navíc dva mladíky Opršala s Dolejšem v záloze,“ dodal.

STANISLAV NERUDA

Sedmatřicetiletý Stanislav Neruda má v Havlíčkově Brodě velmi zvučné jméno. Podílel se mimo jiné i na postupu Rebelů do I. ligy v roce 2006. Ve druhé nejvyšší soutěži se pak uchytil takovým stylem, že zanedlouho putoval do extraligové Slavie Praha.

Nerudovo jméno je úzce spjato i s Třebíčí, kde začal svojí profesionální kariéru. Čtyři sezony v rozmezí let 1999 až 2003 chytal stabilně za prvoligovou Horáckou Slavii. V sezoně 2003/04 se přesunul do druholigového Spartaku Pelhřimov, odkud si našel cestu do Havlíčkova Brodu.

V ročníku 2008/09 ve svých 34 letech poprvé nastoupil v extralize, oblékl dres pražské Slavie a jeho pohádkový příběh započal. Pod taktovkou Vladimíra Růžičky se rozchytal ve velkém stylu, a výrazně tak dopomohl Sešívaným v závěru sezony a v play-off. Červenobílí tehdy prožívali krizi a právě Neruda zavelel k obratu. Nakonec dokráčeli až do finále a po porážce s Karlovými Vary získali stříbrné medaile.

V lednu letošního roku se sympatický gólman přesunul z Havlíčkova Brodu zpět do Třebíče. V novém angažmá nejprve pomohl Horákům v boji o play-off, a poté dlouho živil naději na čtvrtfinále. Proti Hradci Králové odchytal všechny čtyři zápasy a blýskl se mimo jiné úspěšností zákroků přesahující 92,2%. Na postup to nakonec nestačilo, ale zkušený brankář ukázal, že stále patří mezi nejlepší muže s maskou v lize.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu