20. 11. 2010 | Ladislav Vácha

Velký otazník pro dnešní sestavu. Objeví se v brankovišti Suchan, nebo Neruda?

Další prvoligová bitva už bez ostychu a důrazně klepe na dveře havlíčkobrodské Kotliny, v níž dnes domácí Rebelové poměří síly s prvoligovým nováčkem z Litoměřic. Nad sestavou, jíž vypustí trenérské duo Petr Novák – Jaroslav Benák, se však snáší celá řada otazníků. Ten největší visí asi nad obsazením brankářského postu, klíčovou pozicí týmu. Muži s maskou často rozhodují nervy drásající střetnutí, jichž v první hokejové lize nalezneme spoustu. Druhá nejvyšší hokejová soutěž je totiž zatím nesmírně vyrovnaná a každý může porazit každého. Kdo se dnes postaví od začátku do havlíčkobrodského brankoviště? Bude to Jaroslav Suchan, nebo jeho kolega Stanislav Neruda?

Od začátku probíhajícího soutěžního ročníku dostával důvěru gólman Jaroslav Suchan, jenž chytal ve famózní formě a soupeřovy střelce svými jistými a pohotovými zákroky doslova přiváděl k šílenství. Jeho spoluhráči se tak mohli v případě nouze o jeho spolehlivé výkony pravidelně opírat a vzájemná spolupráce fungovala parádně, protože bojovníci z Kotliny se vezli na vítězné vlně a v tabulce se zabydlela v širší špičce. Rebely navíc potkala nepříjemnost v podobě zranění brankáře Stanislava Nerudy, dlouhodobého Suchanova parťáka, který se zranil a na čas se dostal mimo hru.

Nakonec se však uzdravil a trenérům je nyní opět plně k dispozici. Minulou sobotu ještě přihlížel trápení svého mužstva při souboji s Olomoucí, jež si jako první soupeř odvezla domů všechny body. Brankář Suchan inkasoval dohromady 6 branek, ale je nutné podotknout, že strážce havlíčkobrodské svatyně nechala jeho obrana na holičkách. Podobný obrázek se nabízel fanouškům také na ledě předposlední Chrudimi, kde při divoké přestřelce musel znovu brodský muž s maskou lovit ze své sítě 4 puky, na nichž znovu nesl minimum viny.

Trenéři se rozhodli za stavu 3:4 dodat svým svěřencům nový impuls a poslali ze střídačky do akce Stanislava Nerudu, jenž poprvé v této prvoligové sezoně naskočil do akce. A sluší se říci, že se jednalo o výtečný tah, protože gólman Neruda v brankovišti řádil jako býk vypuštěný z ohrady do volného prostranství. Chrudimští střelci si s jeho překonáním dlouhou dobu nevěděli rady, naopak Havlíčkův Brod nepříznivý voj utkání otočil třemi přesnými zásahy ve svůj prospěch a dokráčel k důležitému vítězství provázenému cenným tříbodovým ziskem.

Neruda nesl na tomto úspěchu výrazný rukopis, když pro Východočechy zaklel svou svatyni a nepustil za svá záda ani jeden kotouč, přičemž si připsal na konto pestrou škálu efektivních zásahů. Kouče havlíčkobrodské družiny proto čeká před dnešním duelem těžká, ale příjemná volba. Ukáží prstem na Jaroslava Suchana, nebo Stanislava Nerudu? Ve prospěch prvně jmenovaného hovoří prvotřídní výkony v dosavadním průběhu sezony, pro jeho parťáka bravurně zvládnutý boj s chrudimskými Orlicemi a fakt, že trenéři mohou chtít rovnoměrně rozložit zátěž mezi své svěřence s brankářskou výstrojí na těle. Bude velice zajímavé sledovat, jak nakonec vše dopadne a kdo dostane proti Litoměřicím důvěru. V havlíčkobrodském táboře každopádně může vládnout z tohoto pohledu velká spokojenost, protože oba zmiňovaní hokejisté disponují nesmírnou kvalitou a tvoří nesmírně vyrovnaný tandem. Nechme se proto pohledem na dnešní sestavu mile překvapit.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu