23. 3. 2012 | Eva Streichsbierová

Kotlina bude mít nové mantinely! Rekonstrukcí projdou i kabiny pro mládež

Kotlina se pomalu ale jistě stává jedním z nejvyhledávanějších areálů pro pořádání nejrůznějších hokejových kempů. Aktuálně se na ledě havlíčkobrodského zimního stadionu prohánějí mladí čeští reprezentanti do 18 let a v létě by je měli vystřídat jejich o dva roky starší kolegové. „Myslím, že to nejlépe svědčí o tom, jakou má Kotlina pověst,“ poznamenal starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl.

Nejde ovšem jen o domácí týmy, zájem projevují i zahraniční kluby. To musí být pro město asi hodně příjemná vizitka, souhlasíte?
Rozhodně. Jestliže za vámi přijede zájemce z Německa a říká, že by chtěl v Havlíčkově Brodě pořádat kempy švýcarských, rakouských a německých týmů, tak to samozřejmě potěší. A je to jasný důkaz, že areál Kotlina má svoji úroveň.

Možná by si ale zimní stadion zasloužil nové mantinely. O jejich výměně se ostatně mluvilo už po loňské sezoně. Jaká je aktuální situace?
Mohu oznámit příjemnou zprávu, že letos se mantinely dělat budou. Už je stanovený i termín a domnívám se, že už dokonce proběhlo výběrové řízení. Takže někdy v dubnu nebo květnu, prostě poté, co roztaje led, nastoupí firma a začne se s výměnou.

Bude se na této změně nějakým způsobem finančně podílet i klub, nebo je to čistě investice města?
Jelikož jde o majetek města, tak se na tom podílí opravdu pouze město. Respektive Technické služby Havlíčkův Brod, protože to jde z jejich rozpočtu. A je to i z důvodu, že pokud by někdy v budoucnu klub skončil, což si pochopitelně nikdo nepřeje, tak nevzniknou žádné problémy s vyrovnáním.

Nové mantinely už by měly splňovat všechny potřebné normy?
Ano, přesně tak. To je taky důvod, proč k výměně dochází. Bylo by hodně smutné, kdyby kvůli nevyhovujícím mantinelům došlo k nějakému úrazu. To by mě hodně mrzelo, a proto tuhle výměnu považuji za důležitou a jednoznačně správnou.

A bude to letos jediná úprava či oprava stávajícího stadionu?
Ne, ještě je na programu rekonstrukce hráčských kabin pro mládež. Neznám ještě konkrétní rozpočet, ale celkově by ty náklady měly být kolem čtyř milionů korun. A to včetně sociálních zařízení, které se také opravují.

Já se ještě vrátím k onomu zmiňovanému zájemci z Německa, který by rád v Havlíčkově Brodě pořádal hokejové kempy. Je to aktuální už pro tenhle rok?
Město poskytlo záštitu jedné agentuře z Německa, která organizuje tahle soustředění, a teď už bude záležet jen na tom, jak se domluví se správcem stadionu. Každopádně u mě tady ten zástupce byl, je to původem Čech a má vztah k Brodu. A dokonce jsem před nedávnem objevil Kotlinu i na některých německých internetových stránkách.

Už druhou sezonu patří HC Rebel jinému majiteli, konkrétně firmě ŽSD a.s.. Udělalo podle vás město dobře, když jí prodalo svůj podíl v klubu?
Určitě to vnímám jako velmi dobré rozhodnutí. A to hned ze dvou důvodů. Jednak si prostě myslím, že takovouhle společnost, která se zabývá hokejem, by nemělo provozovat město, ale výhradně profesionálové.

A ten druhý důvod?
Se vstupem soukromého vlastníka do klubu poklesl příspěvek města na hokej, což je obrovská výhoda. Neznamená to, že jsme nějaké peníze ušetřili, ale mohli jsme je rozdělit mezi další sporty a kulturu. A to považuji za velmi důležité.

O vás je známo, že na zápasy Rebelů chodíte poměrně často. Jak se vám líbila ta letošní sezona?
Já říkám, že mnohdy není nejdůležitější samotný výsledek, ale to, jestli se hráči o něj porvou a jestli je na nich vidět chuť. A mně přišlo, že ji hráči určitě měli. Vím, někdo možná byl zklamaný, že jsme se neumístili tak vysoko jako loni, ale já i to letošní sedmé místo považuji za skvělé.

Máte nějakého oblíbeného hráče? Nějakého, který vám třeba v tom letošním kádru chyběl?
Třeba loni se mi moc líbili Třetina s Endálem, to jsou hráči, které bych tady chtěl. Ale chápu, že pokud jsou výborní, tak jdou pochopitelně za lepším. Tak to má být. I mladí potom vidí, že pokud budou dávat hokeji maximum, mohou se posunout dál. Ale znovu opakuji, já byl s letošní sezonou spokojený.

Mezi jednotlivými kluby z Vysočiny panuje dost velká rivalita. Jak je to na úrovni radních, také se občas navzájem hecujete?
Přiznám se, že od doby samolepek už ne (směje se). A je to samozřejmě dobře, protože by vždycky mělo jít jen o sportovní stránku. Pokud se něco takového řeší na úrovni radnic, tak je to vždycky špatně.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu