5. 7. 2020 | Ladislav Vácha

D. Krejčí: Základ úspěchu? Rozumět si spolu, makat a podporovat se!

Vzpomínka na minulou sezonu určitě všem vykouzlí na tváři úsměv od ucha k uchu. Aby také ne! Dorostenci odvedli úžasnou práci, když v nejkratší možné době slavili mezi nabitou extraligovou konkurencí záchranu a skolili i takové silné soupeře, jako jsou Jihlava, České Budějovice, Zlín, Kometa Brno nebo pražská Sparta! Lví podíl na tom měl i David Krejčí, který by měl patřit mezi brodské lídry v dalším soutěžním ročníku. „Sedli jsme si spolu dobře. Základ je, abychom si v týmu rozuměli a navzájem jsme se podporovali,“ má jasno šestnáctiletý útočník. (Foto: Markéta Křížová)

Davide, v minulé sezoně jste dosáhli obrovského úspěchu, když jste si už po základní části zajistili extraligovou záchranu a ještě jste v nadstavbě mohli zabojovat o účast v prestižním play off. Z tohoto pohledu tak určitě hodnotíš předešlý soutěžní ročník pozitivně…
Určitě předešlý rok hodnotím pozitivně. Bylo v něm hodně emocí, co jsme si s klukama užili. Rádi na ně budeme vzpomínat a určitě na ně nezapomene. Play off by bylo odměnou za naši dřinu, ale bohužel jsme neuspěli.

V základní části jste oloupili o body i silné akademie, dvakrát jste přesvědčivě zdolali jihlavskou Duklu a doma si poradili i s českobudějovickým Motorem. Byl právě tohle základní klíč k úspěchu?
Ano, byl. Jak se říká, každé body se hodí. A hlavně pro nás byly hodně cenné! Tyto zápasy rozhodovaly o postupu do nadstavby o účast v play off. S klukama jsme to zvládli. Hlavně derby s Duklou, na která jsme se všichni těšili. Dali jsme do toho vše.

V nadstavbové části o účast v play off jste se utkali s těmi nejsilnějšími soupeři a vedli jste si proti nim hodně statečně. Jak moc podle tebe budou tyto nasbírané zkušenosti důležité pro příští soutěžní ročník, který bude znovu hodně náročný?
Jelikož jsme dosáhli na cíl, který jsme si řekli, tím pádem jsme nehráli pod tlakem jako v základní části. Hráli jsme zápasy, v nichž jsme drželi soupeře na uzdě naší bojovností a týmovostí. Jak říkáš, další sezona bude hodně náročná, ale od některých klubů už částečně víme, co očekávat, a to právě díky zápasům, které jsme odehráli v boji o play off.

Soustředěný David Krejčí při vhazování
(Foto: Markéta Křížová)

Váš trenér Václav Adam je vyhlášený tím, že klade velký důraz na perfektní kondiční připravenost svého týmu a v suché části letní přípravy si jeho svěřenci sáhnou až na dno. Cítil jsi, že právě i díky tomu jste byli schopní vzdorovat i těm nejsilnějším extraligovým týmům?
Ano, díky nasazení, který nám pan Adam kladl na srdce, jsme mohli hrát proti nejsilnějším týmům dobrý hokej. Letní příprava není pro nikoho moc příjemná, ale myslím si, že jsme šli do všeho naplno. To se pak ukázalo na naší hře a hlavně díky tomu jsme udrželi extraligu v Havlíčkově Brodě.

V současné době probíhá suchá část letní přípravy, kterou hokejisté moc v lásce nemají. Jak ji ty osobně snášíš?
Abych pravdu řekl, letní příprava je hodně těžká. Osobně mi ale nějak nevadí, protože to, co v letní přípravě nenatrénuješ, ti pak na ledě bude chybět. Proto se snažím vše dělat na 120 %.

Co ti přišlo v dosavadním průběhu letní přípravy úplně nejtěžší?
Začátky byly hodně těžké, než jsme se dostali do rytmu pořádného trénování každý den. V parku za mě byly nejtěžší obzvlášť dlouhé tratě, ale i krátké tratě, třeba známý altánek, který byl ale až na konci letní přípravy. To vše jsme dělali v parku. Posilovna mě hodně baví, takže tu určitě hodnotím pozitivně.

Talentovaný útočník pevně věří, že dorost bude i v příští sezoně úspěšný
(Foto: Markéta Křížová)

Nově se k vám připojili hráči, kteří se k vám posunuli z kategorie 9. třídy. Přišlo mi, že už po prvních týdnech letní přípravy udělali obrovský pokrok a skvěle k vám zapadli, souhlasíš?
Od prvního tréninku udělal každý hodně velký pokrok, za který kluky určitě chválím. Sedli jsme si spolu dobře. Základ je, abychom si v týmu rozuměli a navzájem jsme se podporovali.

V nadcházející sezoně se budete muset obejít bez celé řady tahounů. Pokračovat už nebudou gólmani Tuček s Kubíkem, obránci Zych a Besmák, útočníci Dymák, Rauš a Tomáš Krejčí a další kluci. Jak moc těžké bude je nahradit?
Gólmani nás určitě mrzí nejvíc. Podle mě tito hráči jako Zych, Dymák a další měli největší zásluhu na našem úspěchu. Budeme je muset nahradit a vyrovnat se jim. Nebo být ještě lepšími. S Tomášem Krejčím se na ledě ještě potkáme, takže to je fajn.

Do role lídrů se tak bude muset logicky posunout vaše generace, ročníky 2004 a 2005. Cítíš se, i díky cenným zkušenostem z minulého soutěžního ročníku, na tuto roli připravený?
Ale tak ano, každý jsme si minulou sezonu něčím prošli. To, že to budeme tento rok muset táhnout, jsme věděli a s klukama se na to připravujeme. Já se na to určitě těším.

David Krejčí v rozmluvě s gólmanem Davidem Kubíkem
(Foto: Markéta Křížová)

Minulou sezonu předčasně a nečekaně ukončila epidemie koronaviru. Jak moc tě mrzí, že jste nemohli dohrát zbývající domácí zápasy proti Karlovým Varům a Plzni?
Tyto zápasy mě hodně mrzí. Zápas je jedna z věcí, proč vlastně hokej hraju. Hlavně s klukama jsme se ani pořádně nerozloučili. Aspoň že jsme poslední zápas se Spartou zakončili výhrou, za to jsem určitě hodně rád.

Jak jsi snášel a trávil období v karanténě?
Období v karanténě jsem snášel dobře a vůbec jsem se neflákal. Snažil jsem s bráchou nebo sám trénovat tak, abych byl připravený na letní přípravu. Navíc pan Adam nám posílal, jak by měly tréninky vypadat, takže když jsem měl možnost cviky dělat, tak jsem je plnil.

Jak budeš teď v létě trávit dovolenou?
Na dovolenou jedu s rodiči do Chorvatska, takže si týden odpočinu od trénování. Pak zase začnu trénovat, abych vše, co jsem natrénoval, neztratil, naopak se zase zlepšil a dostal se do tempa.

Neúnavný dříč se právě trefil do sítě pražské Sparty a pomohl k cenné výhře 4:1
(Foto: Markéta Křížová)

Jak moc se těšíš na led?
Na led se těším jako asi každý, ale nebude to vůbec jednoduché. Prvních 14 dní bude hodně o kondici, takže to bude hodně o vůli, kdo vydrží až do konce makat naplno. Na led už jezdím pravidelně každou neděli si zabruslit a pomalu si na něj zvykám.

Jaké cíle si kladeš do příští sezony?
Do sezony si kladu hlavně týmový cíl, a to udržet extraligu. Jako osobní cíl táhnout tým, co nejvíc to půjde a bude ode mě potřeba.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu