11. 1. 2013 | Ladislav Vácha, Robin Mana

Starší dorostenci znovu nezvládli závěr, stálo je to cenný bod

Mladí Rebelové dnes zahájili svou pražskou misi, v níž se na úvod představili na kluzišti Sparty. Svého soupeře z hlavního města překvapili a vedli už od dvě branky, ale Pražané dokázali nepříznivý vývoj otočit. Našim hochům se ale povedlo srovnat krok, ale o body znovu přišli kvůli nepovedené koncovce zápasu, kdy inkasovali a přišli minimálně o jeden cenný bod.

Zápas, který měl podle papírových předpokladů mít jednoznačný průběh, začal kuriózně, když první třetinu musela kvůli absenci hlavního rozhodčího odřídit pouze dvojice čárových. Po úvodním tlaku domácích se hosté v páté minutě dostali v podstatě k první střele a hned z toho byl gól. Domácí špatně pokryli střední pásmo, Dupljaku ujel podél mantinelu, našel najíždějícího Matiase Mäkiho a ten střelou do horního růžku poslal Havlíčkův Brod do vedení. Vzápětí odmítl vyrorvnání sparťan Havel, který tak dlouho váhal na brankovišti se zakončením, až mu jeden z beků padl pod nohy a tečoval jeho střelu vysoko nad. Sparta pak hrála přesilovku, ale utápěla se v kombinaci a chvilku po jejím skončení inkasovala podruhé. Přihrávkou zpoza branky domácí doslova namazali Matiasi Mäkimu a ten se trefil i podruhé. Senzační průběh zápasu Spartu neskolil. Za dvě minuty dostal od Augustina přesnou přihrávku na brankoviště Lukáš Lojka a pod nohou gólmana poslal puk po ledě do branky.

Vyrovnání Pražanů chvilku po polovině utkání již sledoval i hlavní rozhodčí Jílek. Kousek za modrou čarou tvrdě vypálil Jiří Hozák a puk zapadl za bezmocného Vaněčka. Tři minuty poté již šla Sparta do vedení. Na pravém křídle dostal do jízdy přihrávku Jiří Černoch a střelou švihem se nemýlil. Zdálo se, že Sparta se konečně dostala do tempa a přidá další branky. K čemuž jí mohlo pomoci i vyloučení obránce Bancíře. Jenže opak byl pravdou. Domácí sehráli přesilovku laxně, a sami za to pykali. Zaváhání na modré čáře využil Liridon Dupljaku a samostatný únik zakončil v oslabení přesnou střelou k tyči.

Ve třetí třetině oba týmy rezignovaly na obrannou hru, více střel však přece jen mířilo na hostujícího gólmana Vaněčka, který dlouho skvělými zákroky držel svůj tým nad vodou. Sparťané se trápili v zakončení a s postupujícím časem začali kupit chyby. Když už se zdálo, že domácí překvapivě klopýtnou, vybojoval puk Pulkrab, prokličkoval mezi dvěma protihráči, našel volného Václava Krudence a ten poslal puk pod víko. Na to již Havlíčkobrodští odpovědět nedokázali a Sparta tedy po rozpačitém výkonu nakonec vybojovala tři body. Hosté odjíždějí s prázdnou, rozhodně však nezanechali špatný dojem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
Dominik Cívka 0 0 0 1 2
Liridon Dupljaku 1 2 3 1 0
Václav Ficek 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 0
Daniel Kolouch 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Matias Mäki 2 1 3 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 0
Martin Polák 0 0 0 1 0
Daniel Salát 0 0 0 -1 2
Michal Semrád 0 0 0 -1 2
Lukáš Vala 0 0 0 -1 0
David Vala 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 44 4 40 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

29. kolo, pátek 11.1.2013 od 18:00
Praha
4:3
(1:2, 2:1,1:0)
Sparta - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Lojka (Augustin), 31. Hozák (Bartoš), 34. Černoch (Hozák), 58. Krudenc (Pulkrab) - 5. Mäki (Dupljaku), 10. Mäki, 36. Dupljaku. Rozhodčí: Jílek - Svobodová, Charvát. Vyloučení: 3:5, navíc Krudenc (SPA) OT 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 42. Střely na branku: 44:20. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Sestavy

Sparta

Langer (Pírs) - Kalina, Široký, Klidnera, Vokurka, Knobloch, Kadeřávek, Bartoš, Lojka, Svoboda, Augustin, Havel, Keller, Pulkrab, Mikliš, Černoch, Major, Krudenc, Hozák. Trenér Arnošt.

Havl. Brod

Vaněček (Brož) - Cívka, Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Kolouch, L. Vala, Salát, Ficek, Polák, Semrád, Mozr, Málek, D. Vala, Dupljaku, Mäki.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu