7. 9. 2012 | Ladislav Vácha, Daniel Langer

Starší dorost neměl k prvním bodům daleko, v Mladé Boleslavi těsně prohrál

Novou extraligovou sezonu zahájili jako první starší dorostenci Havlíčkova Brodu, kteří se v premiéře představili na kluzišti Mladé Boleslavi. Svěřenci trenéra Richarda Cachnína nastoupili do boje se třemi kompletními formacemi a až do úplného závěru se drželi ve hře o bodový zisk. Mladíci z města automobilů si však nejtěsnější náskok pohlídali a slavili vítězství 2:1, přičemž čestnou branku hostů zaznamenal Lukáš Vala. Mladí Rebelové si mohou spravit chuť už zítra, kdy je čeká na domácím ledě souboj s Libercem. Utkání začíná ve 12:00 a jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím online přenosu.

Úvodní dějství utkání nabídlo opatrný hokej. Šancí bylo na obou stranách jako šafránu a oba celky byly poznamenané nerozehraností tolik typickou pro start nové sezóny. O něco aktivnější byli přeci jen Bruslaři, kteří si také připsali první větši brankovou příležitost. Měl ji na svědomí Bašus, jenž si ze strany připravil střelu a tvrdou ranou napálil pouze hostujícího brankáře, jenž reflexivně vyrazil ramenem. Zapsat své jméno na střeleckou listinu mohl na druhé straně Málek, to by si ale nesměl v samostatném úniku zapomenout puk pod bruslemi. Výsledná střela Ašenbrennera neznepokojila. A tak udeřili Mladoboleslavští brankovou trefou Stanislava Brzáka, který si narazil s Borovcem a jeho úloha již byla snadná, totiž uklidit kotouč do odkryté branky.

Do druhé třetina oba celky vstoupily o něco aktivněji a začalo přibývat šancí. V jedné z těch větších se objevil Vojtěch Němec, který sám uháněl na Vaněčka a byl nešetrně krosčekem sražen k zemi. Nicméně k nájezdu se postavil, vsadil na rychlé a razantní zakončení, branku ale s přispěním brankáře vůbec netrefil. O několik okamžiků později už domácí mohli slavit po zásahu Jakuba Šíra, jenž se prosadil s možná ještě tečovanou střelou z úhlu.

Dlouho se z dvoubrankového vedení Bruslaři radovat nemohli. Ke střele se dostal Lukáš Vala a na jeho ukázkovou ránu pod horní tyč Ašenbrenner nedosáhl. Znovu odskočit mohli domácí po šanci Krupičky, ten ale skákavý kotouč do branky usměrnit nedokázal. Vojtěch Němec si prohlédl situaci, po které následovalo trestné střílení, i z druhé strany, poté co fauloval Mäkiho. Finský útočník ale šikovnost svých starších krajanů tentokrát nepotvrdil. Neposedný kousek pryže nechal nejdříve za sebou a celý rozhozený už neuhlídal kotouč ani při závěrečné kličce.

Poslední dějství utkání se neslo v duchu dobývání boleslavské branky a brejkových situací na straně druhé. Ani jeden z celků už ale z několika nadějných šancí skóre změnit nedokázal. Kaňkou na utkání byly závěrečné sekundy, v nichž Vojtěch Němec inkasoval tvrdý úder do oblasti hlavy a skončil v péči lékařů. David Vala proti trestu protestoval natolik vehementně, že si vykoledoval ještě další trest a utkání pro něj předčasně skončilo. Nutno havlíčkobrodskému hokejistovi přičíst ke cti, že se o kolegův stav zajímal a stihl se mu ještě na ledě omluvit. Boleslavský útočník reagoval a měl by být v pořádku, ale raději byl odvezen na testy do místní nemocnice. Starší dorost Mladé Boleslavi tak vkročil do nového ročníku vítězně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 1 0
Václav Ficek 0 0 0 0 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 2
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 1
Matias Mäki 0 1 1 1 0
Patrik Málek 0 1 1 1 1
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -2 0
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
David Vala 0 0 0 -1 32
Lukáš Vala 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 39 2 37 94,87 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, pátek 7.9.2012 od  
2:1
(1:0, 1:1, 0:0)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Brzák (Borovec, Nastoupil), 27. Šír (Durdil, Ďurač) - 28. L. Vala (Málek, Mäki). Rozhodčí: Pavlovič - Horinek, Charvát. Vyloučení: 4:5, navíc D. Vala (HBR) OT 10 min. - úder do oblasti hlavy a krku plus OT do konce utkání - nesport. chov. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Sestavy

Ml. Boleslav

Ašenbrenner (Růžička) - Mašek, F. Semrád, Nastoupil, Plíšek, Hercig, Nedbal, Tržický, Groer - Šír, Bašus, Černý, Krupička, Borovec, Ďurač, Jeftimov, Brzák, Marks, Němec, Sedmík, Durdil.

Havl. Brod

Vaněček (Č. Novák) - Klofáč, Bancíř, Ficek, Mendl, Krajcigr, D. Vala - Ludvík Přibyl, Hlídek, L. Vala, Polák, M. Semrád, Mozr, Málek, Mäki.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu