8. 9. 2012 | Ladislav Vácha, Luboš Vácha

Bílí Tygři si z Kotliny odvezli kořist v podobě tří bodů

Starší dorost přivítal v rámci 2. extraligového kola na svém ledě své vrstevníky z Liberce. Oba soupeři se před zápasem nacházely v odlišné situaci. Zatímco Bílí Tygři zahájili nový soutěžní ročník úspěšně, když v domácím prostředí zdolali české Budějovice, Rebelové si určitě chtěli spravit chuť, protože v Mladé Boleslavi prohráli 1:2.

Během úvodní části kralovali spíše Liberečtí

Více šancí měli na samém začátku hosté. Do slibné příležitosti pro svůj tým se hned v druhé minutě probojoval Ordoš, který se ocitl úplně sám v mezikruží, avšak minul klec. Čeněk Novák pak musel předvádět svůj um proti dalšímu střeleckému dotírání aktéra předchozí velké akce, jehož pokus zmařil včasným vymrštěním lapačky. Velikou aktivitou se prezentoval domácí Vala, jenž několika nebezpečnými střelami zaměstnal maskovaného muže Liberce. Posléze se ale musel opět činit Novák. Nejprve likvidoval Hrníčkovu dělovku z první. Později uháněl na branku Chlapík. Brankář domácích však opět ukázal svou bystrost a pohotovým přiložením betonu proti střele k tyči nedovolilo otevření skóre. Během patnácté minuty se k touši dostal další z řad domácích, a to Hlídek, na Stezku ale nedokázal vyzrát.
Liberečtí ke konci prvního dějství začali více tlačit, což jim nakonec přineslo sladkou odměnu v podobě otevření skóre. Dominik Hrníčko uzmul v rohu kluziště puk, hbitě s ním vybruslil a propasíroval jej kolem bližší tyče domácí branky.

Rebelové zlepšili bojovnost a srovnali stav

Prostřední část disponovala mnohem větší bojovností Havlíčkobrodských. Brankáře Stezku důkladně prověřil Mozr, který z mezikruží jen o kousíček minul branku. Posléze se do akce dva na jednoho vrhli Mäki s Málkem, přičemž první jmenovaný se pokoušel svižnou střelou z úhlu po Stezkově levém betonu procedit kotouč, avšak bez úspěchu. Na další minuty hry nevzpomínají Liberečtí s úsměvem. Během jejich vlastní přesilovky dojel v mezikruží odražený kotouč Ondřej Hlídek. Sjel si až před branku a bombou pod břevno ukázal, že Stezka s nulou na kontě rozhodně neodjede. Pět sekund před zazněním sirény znovu překvapil Hlídek. Zvolil podobnou variantu zakončení. Stezka tentokrát jeho úmysl přečetl a zlikvidoval. Zachránil tak hosty před gólem do šatny.

Divoká přestřelka v posledním dějství rozhodovala o vítězi

Úvodu poslední dvacetiminutovky vévodili hokejisté Liberce. Novák totiž musel svými betony zasahovat proti dalšímu protiútoku soupeře, jehož strůjcem byla dvojice Hrníčko se Štávou. Vše vyvrcholilo dalším gólem hostujícího celku. Novák se perfektním zákrokem blýsknul proti Geckově střele. Dorážka Dominika Lakatoše však byla téměř nechytatelná.
Rebelové ale nezaháleli a založili velmi rychlý útok, při němž kotouč putoval po ose Semrád – Málek a nakonec Matias Mäki, jehož přesná dorážka resetovala skóre zápasu.
Přestřelka jako z divokého západu, tak by se dala nazvat třetí část utkání. Vyrovnaný stav vydržel jen něco přes dvě minuty. Belovič poslal pas Zdeňku Královi, který byl sám v pravém kruhu a propálil gólmana Nováka, který neutěsnil prostor u bližší tyčky.
Dvě minuty před koncem byl z branky odvolán Novák, domácí to chtěli zkusit v šesti. Patnáct vteřin před koncem zápasu předvedl skvělý obranný zákrok Vala, jenž dobruslil na prázdnou branku uhánějícího Hrníčka a vypíchl mu puk z hole. Další změna stavu už však nenastala. Z velmi těsného vítězství se tedy mohli radovat Bílí Tygři Liberec. Trenér domácího celku však nebyl po odchodu do šaten spokojen s výroky hlavního sudího.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Václav Ficek 0 0 0 0 2
Ondřej Hlídek 1 0 1 1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 2
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Matias Mäki 1 1 2 0 0
Patrik Málek 0 1 1 -1 0
Dušan Mendl 0 0 0 1 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 2
Martin Polák 0 0 0 -1 4
Michal Přibyl 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 1 1 -1 0
David Vala 0 0 0 -1 8

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 39 3 36 92,31 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, sobota 8.9.2012 od  
2:3
(0:1, 1:0, 2:1)
Havl. Brod - Liberec
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 36. Hlídek (Mäki), 54. Mäki (Málek, Semrád) - 20. Hrníčko (Chlapík), 46. Lakatoš (Gecko, Král), 57. Král (Belovič). Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Ondřej Polák, Roman Zídek. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 17:39. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák (Vaněček) - Klofáč, Bancíř, Ficek, Mendl, Krajcigr, D. Vala - Ludvík (C), Přibyl, Hlídek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Mäki.

Liberec

Stezka (Hosnedl) - Šťáva, Kalfiřt, Šír, Hrníčko (A), Belovič, Klinger, Arlt, Chlapík, Havlín, Král, Gecko, Kupčík (A), Lakatoš, Škoda, Ordoš, Zedek, Divila, Havlas (C), Heřmánek, Račický.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu