12. 10. 2012 | Martin Voltr, Richard Wagner

Starší dorost opět prohrál, nestačil na Královské lvy

H R A D E C K R Á L O V É - Starší dorost opět prohloubil svou výsledkovou krizi a prohrál již posedmé v řadě. Tentokrát byl nad síly Rebelů Hradec Králové, který uhájil své kluziště. Havlíčkobrodští sice prohrávali 0:2, ale dokázali srovnat zásluhou Ludvíka. Ani jeho branka však nepomohla a Hradec nakonec dokázal zápas strhnout zpět na svou stranu. Rebelové zítra hrají doma s českobudějovickým Motorem, s nímž budou chtít konečně bodovat.

Hradec nabyl vedení

Za prvních osm minut hry se Rebelové v podstatě nedostali ke střele. Hradečtí si naopak už v čase 2:05 vypracovali svou první gólovou šanci, kterou také náležitě využili. Lukáš Bezděk vysunul do brejku Daniela Voženílka, který zamíchal s pukem a poslal ho pod horní tyč – 1:0.

Další možnost znamenala pro domácí tým minutová přesilovka pěti proti třem. Ta sice zůstala nevyužita, ale když Hradečtí přestáli své první oslabení, zaslouženě udeřili podruhé. Po pokusu předchozího střelce Voženílka zůstal kotouč v předbrankovém prostoru, kde si ho jako první našel Vlastimil Šeda a Novák se natahoval marně – 2:0.

Východočechům ale radost nevydržela dlouho, hned v další minutě putovali v rozmezí třinácti sekund dva z nich na trestnou lavici. Rebelové si bránící trojici rozpohybovali a na modré čáře dostal puk obránce David Vala, který využil provozu před Müllerovou brankou. Jeho přesná střela k tyčce zajistila Havlíčkovu Brodu snížení na 2:1.

Hradec se se stavem ale nehodlal spokojit. To dokumentovala poslední minuta třetiny, kdy se před Čeňkem Novákem zjevil Michal Musil a po něm i Radek Pilař. Oba však ve výborných šancích neuspěli, byť druhému jmenovanému v tom zabránil faul.

Rozhodovalo se za stavu 2:2

Ve vyrovnaném poměru hráčů vládli ledové ploše domácí, kteří se snažili odčinit první vzájemný zápas. Tehdy drželi převahu v průběhu většiny z šedesáti minut, přesto prohráli. A jakoby je podobný osud chtěl stihnout i ve druhé části odvety.

Hradečtí totiž neproměnili početní výhodu a když se vzápětí hrálo chvíli ve čtyřech na obou stranách, jejich sebevědomí dostalo vážné trhliny. Rozehrávka brankáře Müllera se dostala na modrou čáru k Dušanu Mendlovi, jenž kotouč nastřelil zpět a přesná teč Tomáše Ludvíka se postarala o vyrovnání – 2:2!

Závěr druhé periody ale přispěl velkou měrou ke konečnému rozdělení bodů. Nejprve přinesl další minutu a půl výhody dvou mužů v poli pro Hradec, v níž domácí znovu neuspěli. Nekompromisní trest tak mohl přijít z hokejky Patrika Málka. Jenže! Útočník Rebelů před odkrytou brankou minul piřhrávku a domácí přejeli do rychlého protiútoku, ve kterém dostal Drahoš Jebavý dost prostoru, aby strhnul vedení zpátky na hradeckou stranu. Do konce třetiny chybělo patnáct sekund – 3:2!

Domácí přidali pojistku, to jim stačilo

Důležitost předchozí situace podtrhlo krátce po příchodu z kabin vyloučení na straně Rebelů, kdy už se Královští lvi dočkali své první využité přesilovky. Trvalo to jen šestnáct sekund, než Martin Matějček nahodil puk od modré čáry a ten zaplul přes stínící hráče až do branky – 4:2.

Mladíci z Vysočiny sice měli puk často na hokejkách, ale nebezpečnější byl vepředu Hradec. Jeden z nejaktivnějších hokejistů na ledě, domácí kapitán Radek Pilař, měl hned dvě velké šance. Krátce po gólu přetáhl svou bekhendovou kličku, později v samostaném úniku zakončoval o centimetry mimo.

Rebelové se ale k žádnému náporu nedostali. Důležité a také lehce nervózní utkání tedy zvládli starší dorostenci Hradce Králové, kteří v tabulce odskočili svému soupeři na rozdíl šesti bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -1 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 0 0
Václav Ficek 0 0 0 -1 2
Ondřej Hlídek 0 1 1 0 0
Rostislav Klofáč 0 1 1 -2 4
Daniel Kolouch 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 4
David Krajhanzl 0 0 0 -1 2
Tomáš Ludvík 1 0 1 0 0
Matias Mäki 0 0 0 -1 0
Patrik Málek 0 0 0 -1 0
Dušan Mendl 0 1 1 1 0
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 -2 2
David Vala 1 0 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 35 4 31 88,57 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, pátek 12.10.2012 od  
4:2
(2:1, 1:1, 1:0)
Hr. Králové - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Voženílek (Novák), 12. Šeda (Voženílek), 40. Jebavý, 44. Matějček (Jebavý, Pilař) - 14. Vala (Klofáč, Hlídek), 32. Ludvík (Mendl). Rozhodčí: Hrubý – Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 35:19. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Sestavy

Hr. Králové

Müller (Veselý) – Skála, Bureš, Novotný, Souček, Matějček, Voříšek, Havránek, Bezděk – Musil, Matouš, Malinský, Hofman, Wolf, Voženílek, Jebavý, Tvrdík, Šeda, Pilař "C", Drašnar

Havl. Brod

Novák (Vaněček) – Klofáč, Bancíř, Ficek, Mendl, Krajcigr, Vala – Ludvík "C", Hlídek, Kolouch, Krajhanzl, Polák, Semrád, Málek, Dupljaku, Mäki

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu