12. 3. 2012 | Ladislav Vácha

„Osmnáctka“ rozloží svůj tábor v Kotlině, o mistrovství světa se popere i Daniel Dolejš

Pro A-mužstvo havlíčkobrodských Rebelů sice už sezona skončila, hokej v Kotlině ale i přesto pokračuje dál. Vedle baráže o juniorskou extraligu se mohou fanoušci těšit na českou reprezentaci do 18-ti let, která využije zimní stadion v Havlíčkově Brodě jako svou základnu k přípravě na vrchol probíhajícího soutěžního ročníku, jímž je mistrovství světa na domácí půdě. Náš klub může těšit to, že o místo v národním týmu bude bojovat i talentovaný gólman Daniel Dolejš.


Talentovaný brankář:
Daniel Dolejš

Narozen: 4.7.1994
Výška: 177 cm
Váha: 72 kg
Číslo dresu: 31/35
Pozice: brankář
Hůl: levá
Minulá působiště:
-

Současná vizitka (CZE):
Odchytané minuty: 484
Počet zásahů: 254
Čistá konta: 1
Průměr branek/zápas: 3,22
Úspěšnost zákroků: 90,71 %

Čeští reprezentanti do 18-ti let mají před sebou vrchol sezony, který se už rychlými kroky blíží. Účast na mistrovství světa je pro ně určitě obrovskou motivací, což ještě umocňuje to, že se nejprestižnější turnaj bude konat na domácí půdě. Trenéři nedávno zveřejnili širší nominaci, kterou budou postupně zužovat až do podoby konečné soupisky.

Nechybí v ní ani Daniel Dolejš, talentovaný gólman, kterého už určitě není potřeba havlíčkobrodským příznivcům podrobněji představovat. Z havlíčkobrodských mládežníků plní články našeho webu nejčastěji právě jeho jméno. A popravdě řečeno, není se moc čemu divit. Podle úspěšnosti zákroků nejlepší brankář v základní části extraligy staršího dorostu a opora druholigového Pelhřimova si v současné prvoligové sezoně odbyla i svůj debut v A-mužstvu Rebelů na ledě Ústí nad Labem.

Aby byl výčet kompletní, sedmnáctiletý muž s maskou má lví podíl také na tom, že junioři vyhráli základní část prvoligové skupiny Střed a zahrají si v baráži o extraligu. Mezi tyčemi se objevoval hlavně proti Hradci Králové, nejsilnějšímu soupeři, který deptal úchvatnými zákroky. Dá se očekávat, že se na něj bude tým hodně spoléhat i v nadcházejícím souboji o nejvyšší tuzemskou soutěž.

V širší nominaci figuruje 5 brankářů, kromě Daniela Dolejše ještě Dominik Hrachovina (Tampere), Marek Langhammer (Pardubice), Patrik Polívka (Plzeň) a Josef Sobotka (Liberec). Do soupisky pro světový šampionát vyberou trenéři tři z nich. Dolejšovou nevýhodou oproti jeho kolegům je to, že nemohl letos chytat nejvyšší juniorskou soutěž. Naopak mu ale může hrát do karet to, že velkou část přípravy na turnaj stráví v domácím prostředí.

Národní tým totiž bude po většinu času mobilizovat své síly v Havlíčkově Brodě, který přivítá další vzácnou návštěvu už koncem března. Mužstvo se zde bude s krátkými přestávkami připravovat a vše vyvrcholí 7. dubna přátelským utkáním s reprezentační „dvacítkou“. V Kotlině se už v minulosti připravovaly i další české mládežnické reprezentace, ruský Spartak Moskva či extraligové Pardubice. Naposledy se zde představil národní tým do 16-ti let pod vedením Roberta Reichla.

Program před mistrovstvím světa:

20. - 23.3.: první kemp v Havlíčkově Brodě
27. - 30.3.: druhý kemp v Havlíčkově Brodě
2. - 7.4.: třetí kemp v Havlíčkově Brodě
7.4.: přátelské utkání ČR "18" - ČR "20" v H. Brodě
8. - 12.4.: závěrečné soustředění v Brně
9.4.: přátelské utkání ČR "18" - Kanada "18" v Brně
13.4.: první utkání MS proti Dánsku (Brno, od 15:30 hodin)

Širší nominace reprezentační "18" na MS 2012:

Brankáři:

Daniel Dolejš (HC Rebel Havlíčkův Brod), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere), Marek Langhammer (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Patrik Polívka (HC Plzeň 1929) a Josef Sobotka (Bílí Tygři Liberec).

Obránci:

Marek Bail (HC Vítkovice Steel), Jiří Běhal (HC Oceláři Třinec), Lukáš Buchta (PSG Zlín), Radek Havel (KLH Chomutov), Adam Hawlik (HC Vítkovice Steel), Jakub Houfek (HC Plzeň 1929), Ronald Knot (HC Slavia Praha), Martin Kokeš (HC Litvínov), Jan Košťálek (HC Sparta Praha), Karel Plášil (HC Mountfield), Michal Plutnar (Tri City Americans), Tomáš Prokop (HC Mountfield), Jan Sedlák (HC Kometa Brno), Petr Šidlík (Victoriaville Tigres), Jan Štencel (HC Vítkovice Steel), Libor Šulák (HC Tatranskí Vlci) a Dominik Tejnor (KLH Chomutov).

Útočníci:

Adam Dlouhý (Bílí Tygři Liberec), Radek Faksa (Kitchener Rangers), Tomáš Franek (HC Oceláři Třinec), Jiří Fronk (KLH Chomutov), Jan Hudeček (HC Vítkovice Steel), Adam Chlapík (Muskegon Lumberjacks), Dominik Kubalík (HC Plzeň 1929), Patrik Machač (Brampton Battalion), Ladislav Marek (BK Mladá Boleslav), Martin Matějček (HC Sparta Praha), Richard Nejezchleb (HC Slavia Praha), Martin Procházka (HC Sparta Praha), Roman Přikryl (HC Plzeň 1929), Matěj Psota (Bílí Tygři Liberec), Pavel Sedláček (PSG Zlín), Jan Schleiss (HC Plzeň 1929), Dominik Simon (HC Sparta Praha), Ondřej Slováček (HC Vítkovice Steel), Eustathios Soumelidis (Vaasan Sport), Vojta Tomeček (HC Energie Karlovy Vary), Dominik Volek (Regina Pats), Jakub Vrána (Linköping), Matěj Zadražil (HC Energie Karlovy Vary) a Patrik Zdráhal (HC Vítkovice Steel).

Realizační tým:

Team manažer: Jakub Petr
Hlavní trenér: Jiří Veber
Asistenti trenéra: Jakub Petr, Klas Östman
Trenér brankářů: Marek Novotný
Lékař: MUDr. Daniel Waciakowski
Kustod: Jaroslav Brabec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu