13. 6. 2012 | Eva Streichsbierová

Návrat do Havlíčkova Brodu beru jako krok dopředu, tvrdí útočník Lukáš Endál

HAVLÍČKŮV BROD – Když návrat domů do Kotliny, tak se vším všudy. Přesně to si řekla nová posila brodského týmu - Lukáš Endál. V nadcházející prvoligové sezoně bude nastupovat znovu v dresu Rebelů, a navíc s číslem 14. „Čtrnáctku jsem měl, když jsem začínal v chlapech, tak jsem si řekl, že se k ní vrátím,“ prozradil pětadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu.

Cítíte velkou úlevu, že se situace kolem vaší budoucnosti konečně vyřešila?
Ano, už to ze mě spadlo. Nějaké signály jsem měl dlouhou, vnímal jsem dění okolo své osoby, ale v klidu můžu být až teď. I když jsem celou dobu věřil, že se panu Žákovi a Nedvědovi povede s Chomutovem nějak dohodnout. Je to super.

O vašem příchodu se mezi fanoušky už nějakou dobu spekulovalo. Zastavovali vás třeba na ulici, ptali se?
Jasně, dokonce i volali a psali, ale já už jsem poučený z minulosti. Vím, že se nevyplácí o něčem takovém mluvit, pak to jen zakřiknete. Proto jsem většinou odpovídal, že je všechno v jednání. A to, co jsem věděl, jsem si nechával raději pro sebe.

Kdy jste se poprvé dozvěděl, že o vás vedení HC Rebel tolik stojí?
To jsem byl ještě na Slavii. Potom si mě vzal Chomutov, ale já pořád věděl, že o mě mají v Brodě velký zájem. Proto to teď pro mě byla jasná volba. S přítelkyní a lidmi, s nimiž hokej probírám, jsme si řekli, že na tom budu doma lépe. A pak už jsem jenom doufal.

Jenže s Chomutovem jste si mohl zahrát extraligu...
Hodně lidí si myslí, že je to krok zpátky, ale já ne! Pro mě je důležité, že budu v týmu s dobrýma lidma, kterým věřím a kteří věří mně. Zatím mě totiž všude brali jen jako nějakého žolíka. Jinak jsem to spíš cítil tak, že se mnou nepočítají. Z toho důvodu beru návrat do Brodu jako krok dopředu. Chci tady uspět.

Zůstaňme ještě na chvilku u vašeho působení u Pirátů. Jaký to byl pocit, když jste měl nastoupit proti Havlíčkovu Brodu?
Těšil jsem se, že zažiju něco nového. Jenže když jsme tady hráli poprvé, tak jsem ještě nebyl fit. O to víc jsem se pak chtěl ukázat v Brodě v play-off, ale nakonec jsem seděl jen na tribuně.

Mrzelo vás to hodně?
Dost. Nechápal jsem, proč nehraju, ale když mě pak postavili v Chomutově, tak jsem byl rád. A z postupu jsem měl radost. Takovou příjemně hořkou (směje se).

Fanoušci Rebelů vám tehdy dávali najevo, že i v jiném dresu jste pořád jejich oblíbencem...
Však jsem jim za to byl taky strašně vděčný. Je moc příjemné, když cítíte, že vás lidi berou. Teď jsme s Mírou Třetinou zpátky, tak snad nás budou podporovat a společně půjdeme za úspěchem.

Když už jste zmínil svého spoluhráče - napadlo vás třeba při finále, kdy on nastupoval za Ústí nad Labem, že byste se za pár měsíců mohli potkat v jednom týmu?
A víte, že jo? (směje se) Tenkrát jsme ve finálové sérii ani jeden moc nehráli a tak jsme si povídali o tom, jaké by to bylo se zase vrátit zpátky do Brodu. Říkali jsme si, že by to byla pecka, ale ani jeden jsme tomu nevěřili. No vidíte, a teď je to pravda.

Kdy se zapojíte do přípravy?
Oficiálně ve čtvrtek, ovšem neoficiálně už s klukama měsíc trénuju. Čekal jsem netrpělivě, jak to dopadne a jsem šťastný, že můžu zůstat.

Mužstvo zatím funguje bez problémů?
Naprosto. Tým je dobrý, kvalitní a trénuje se výborně. A já věřím, že to pak přeneseme i na led a do zápasů. Když vidím třeba Michala Blažka, Martina Ondráček, Vencu Meidla nebo Roman Vondráčka jakou mají chuť do trénování, tak jsem optimista. Vlastně všichni si přidávají a dřou. Je vidět, že chtějí uspět.

Do noty jste si padl i s trenérskou dvojicí Karel Dvořák – Milan Chalupa?
Ano, všechno je v pohodě. Bavíme se o spoustě věcí. Já jsem si hodně rozuměl i předtím s Petrem Novákem a vypadá to, že s novými trenéry to bude taky super. Fakt se moc těším na novou sezonu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu