11. 6. 2019 | Redakce

2. liga bude rozdělena na 3 skupiny, Bruslaři zařazeni na Východ

Český hokej zaslal 27 druholigovým klubům předběžné informace k nadcházející sezoně 2019/2020. Hrát by se mělo ve třech devítičlenných skupinách s tím, že Bruslaři pravděpodobně budou zařazeni do moravské skupiny Východ. Narazili by tak na Žďár nad Sázavou, Moravské Budějovice, Opavu, Hodonín, Šumperk, Nový Jičín, Kopřivnici a Valašské Meziříčí. Do play off postoupí 18 týmů, z toho šest přímo do semifinále. Nováčky soutěže jsou čínský tým China Golden Dragon, Příbram, jež koupila druholigovou licenci od Letňan, a postupující Nová Paka. Definitivně jasno má být ve čtvrtek po zasedání výkonného výboru.

Orlová a Český Těšín 2. ligu hrát nebudou

Orlová, jež byla v minulé sezoně nejvzdálenějším soupeřem Havlíčkova Brodu, vydržela mezi druholigovou konkurencí jen jednu sezonu. „Orli se sice pod vedením kouče Darka Stránského zachránili, vedení klubu se ale nakonec po pečlivé úvaze rozhodlo, že se do druhé ligy nepřihlásí. Po roce se klub z Orlové vrací zpět do krajského přeboru,“ uvedli Orli na svém webu. Druhou ligu si nezahraje ani Český Těšín, který si vybojoval postup proti Jindřichovu Hradci.

Orlová už ve 2. lize pokračovat v další sezoně nebude.

Nováčky budou China Golden Dragon, Příbram a Nová Paka

Oživením pro soutěž by měl být čínský tým China Golden Dragon, který bude hrát na zimním stadionu Berouna. Hrát však bude jen do 31. ledna, jeho únorová klání budou muset být předehrána. Nezúčastní se tak play off. Účast v soutěži týmu nabídlo vedení Českého hokeje při nedávné návštěvě Číny, kde prezident svazu Tomáš Král podepsal dohodu o rozvoji česko-čínského programu ledního hokeje. Češi mají Číňanům pomoci v přípravě na olympiádu v roce 2022. Nováčky jsou i Příbram, jež získala druholigovou licenci od pražských Letňan, a postupující Nová Paka.

Druholigovým nováčkem se stane BK Nová Paka.
(Foto: hokejnp.cz)

Do play off postoupí 18 týmů. Vrací se tříčlenná kvalifikace

Týmy se v rámci svých skupin utkají čtyřkolově, to znamená, že v základní části odehrají 32 zápasů. Do play off postoupí šest týmů z každé skupiny, přičemž první dva půjdou rovnou do semifinále a mužstva na třetí až šesté příčce si to rozdají v okleštěném čtvrtfinále o dvě volné semifinálové vstupenky. Všechny série play off se budou hrát na tři vítězství. Úspěšní finalisté jednotlivých skupin se následně představí v kvalifikaci, v níž se každý s každým utká dvakrát. Nejlepší tým bude slavit postup do Chance ligy. Příští ročník má být nesestupový.

Bruslaři tříčlennou kvalifikaci hráli dvakrát, ale postup jim pokaždé těsně utekl.

Předběžné rozdělení skupin 2. ligy v sezoně 2019/2020

HC David Servis České Budějovice, HC Tábor, IHC Písek, SHC Klatovy, HC Příbram, China Golden Dragon (ZS Beroun), HC Kobra Praha, NED Hockey Nymburk, SC Kolín


HC Vlci Jablonec nad Nisou, MOSTEČTÍ LVI, HC Děčín, HC Řisuty, HC Draci Bílina, BK Nová Paka, HC Stadion Vrchlabí, HC BAK Trutnov, HC RODOS Dvůr Králové nad Labem


BK Havlíčkův Brod, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Moravské Budějovice 2019, HC Slezan Opava, SHK Hodonín, Draci Šumperk, HK Nový Jičín, HC Tatra Kopřivnice, HC Bobři Valašské Meziříčí

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu